Connect with us

VIDEO

VIDEO: Istorie şi simbolism de „Zilele Cetăţii Târgovişte” 2018

Publicat

pe

Reprezentanţii oraşelor care au avut o contribuţie importantă la făurirea României Mari vor semna, în data de 8 septembrie 2018, „Proclamaţia de Unire de la Târgovişte”, act simbolic de adeziune la valorile şi principiile care au avut în prim-plan independenţa şi suveranitatea României – după cum a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Evenimentul va avea loc la Curtea Domnească, în cadrul şedinţei festive a Consiliului Local Municipal, prilejuită de „Zilele Cetăţii”, 7-9 septembrie. Vor participa edilii mai multor localităţi din ţară, printre care Alba Iulia, Blaj, Suceava, Constanţa, Oituz etc.

Totodată, se va acorda titlul de cetăţean de onoare celor 16 veterani de război din oraş. „Este un gest de recunoaştere a meritelor unor oameni care erau dispuşi să facă sacrificiul suprem pentru apărarea independenţei şi suveranităţii României. Sunt oameni care au apărat, cu arma-n mână, pe câmpul de bătălie, actul istoric de la 1 decembrie 1918”, a spus edilul municipiului Târgovişte.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Iubim Dâmbovița. Fii pozitiv! Colectează selectiv!

Publicat

pe

La data de 1 martie 2022, a demarat colectarea separată a deșeurilor menajere în toate localitățile județului Dâmbovița. În prima etapă, programul se derulează în mediul rural și în zona de case din urban, după care se va aplica și la blocuri.

Fiecare gospodărie va beneficia de o pubelă nouă pentru gunoiul nereciclabil (fracția umedă: resturi de mâncare, scutece de unică folosință, șervețele, mucuri de țigară etc.). De asemenea, în fiecare casă, se vor distribui lunar câte doi saci albaștri pentru hârtie și carton și doi saci galbeni pentru plastic și metal.

Sacii pentru deșeurile reciclabile sunt inscipționați potrivit destinației lor și vor fi ridicați de către operator de două ori pe lună, cu altă autospecială.

Ce colectăm în sacii albaștri?

  • Dosare și pungi din carton
  • Ambalaje din hârtie sau carton
  • Ziare, reviste, cărți, caiete
  • Cofrage de ouă

Ce colectăm în sacii galbeni?

  • Recipiente din plastic (PET-uri)
  • Ambalaje de la sucuri și lactate
  • Plastic rigid (ligheane, scaune, jucării)
  • Articole de menaj din plastic și metal
  • Conserve din metal, doze de aluminiu
  • Dopuri și capace metalice

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgoviște: Puteam să las echipa de fotbal în Liga 3 și nu întreba nimeni de stadion! VIDEO

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, astăzi – 8 februarie 2022, o conferință de presă pentru a prezenta stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a Stadionului Eugen Popescu. A punctat edilul că, de fapt, este vorba despre un proiect care presupune reconstruirea arenei sportive aproape în totalitate, un proiect susținut integral din bugetul administrației publice locale.

„Noi, cei pe care îi vedeți în fața dumneavoastră, suntem primii interesați ca această investiție să fie realizată cât mai curând. A trecut destul de mult timp, dar nu am stat. Fără Primărie și fără Consiliul Județean, nu aveam fotbal la Târgoviște. Nu de acest nivel. Puteam avea în Divizia D, dar mai sus – nu. Ăsta este adevărul.

Puteam să las echipa în Liga 3 și nu întreba nimeni de stadion și nu interesa pe nimeni de stadion. Am ales calea grea, să susținem și echipa în Prima Ligă și să reconstruim și stadionul. Mai avem puțin și scăpăm de problema asta. Foarte puțin se vede din ceea ce se întâmplă. Da, toată lumea vine și spune că nu se face și așa mai departe. Este evident că s-a muncit temeinic. Dacă spune cineva că toate astea se fac ușor sau că este simplu, n-a construit niciodată nimic. Sincer”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Stadiu lucrări tribuna nouă – metalică:
– S-au montat elementele principale de la acoperiș
– Se toarnă partea de jos a tribunei. Este vorba despre un strat de beton armat
– Se lucrează la fundațiile pentru scări și la scările propriu-zise, urmând să fie turnate toate în această lună
– În luna martie, se va turna și placa de la etaj, adică ultimul element de beton care se realizează la stadion
– În paralel, va fi dată comanda pentru gradene
– Zidurile sunt deja construite, au mai rămas doar cele interioare

Stadiu lucrări tribuna veche:
– Mai sunt două tronsoane unde nu sunt așezate gradenele noi. Săptămâna viitoare va veni diferența de gradene
– Urmează turnarea hidroizolației și așezarea scaunelor. Va fi nevoie de 2-3 zile cu temperaturi peste 15 grade
– Mai trebuie executate lucrări în partea de sus, destinată presei și elementelor de supraveghere video
– După aceea, se va trece la amenajările interioare.

„Fiecare gradenă din această zonă de tribună veche a fost refăcută, inclusiv cu elemente de armătură. Nimic din ce era înainte nu mai există. Tot ce înseamnă perete și parapet exterior a fost refăcut. Dărâmat și refăcut. S-a lucrat atât de mult la această zonă întrucât nu se putea lucra decât treptat. Pe etape. Adică, se desfăcea peretele vechi de aici, se refăcea și abia după aceea se putea trece la următorul perete, la următorii stâlpi de rezistență, pentru că altfel riscam să se dărâme cu totul, în contextul în care nu exista deloc armătură, nici în stâlpi, nici în pereții de rezistență de la această tribună. Am lucrat din aproape în aproape”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats