Connect with us

VIDEO

VIDEO: Istorie şi simbolism de „Zilele Cetăţii Târgovişte” 2018

Publicat

pe

Reprezentanţii oraşelor care au avut o contribuţie importantă la făurirea României Mari vor semna, în data de 8 septembrie 2018, „Proclamaţia de Unire de la Târgovişte”, act simbolic de adeziune la valorile şi principiile care au avut în prim-plan independenţa şi suveranitatea României – după cum a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Evenimentul va avea loc la Curtea Domnească, în cadrul şedinţei festive a Consiliului Local Municipal, prilejuită de „Zilele Cetăţii”, 7-9 septembrie. Vor participa edilii mai multor localităţi din ţară, printre care Alba Iulia, Blaj, Suceava, Constanţa, Oituz etc.

Totodată, se va acorda titlul de cetăţean de onoare celor 16 veterani de război din oraş. „Este un gest de recunoaştere a meritelor unor oameni care erau dispuşi să facă sacrificiul suprem pentru apărarea independenţei şi suveranităţii României. Sunt oameni care au apărat, cu arma-n mână, pe câmpul de bătălie, actul istoric de la 1 decembrie 1918”, a spus edilul municipiului Târgovişte.

VIDEO

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Donație importantă din Germania pentru pompierii voluntari din Gura Ocniței. VIDEO

Publicat

pe

Președintele Organizației Rumänien Sunshine din Nettersheim – Germania, Winfried Dederichs, a predat, astăzi – 23 februarie 2024, primarului comunei Gura Ocniței din județul Dâmbovița, Sorin Vasile Ioniță, cheile autospecialei de pompieri adusă Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gura Ocniței. De altfel, nu este prima donație de acest tip pe care prietenii din Nettersheim o fac către administrația din Gura Ocniței. Toate mașinile de intervenție ale SVSU Gura Ocniței, și este cel mai bine totat serviciu de acest tip din județ, au fost primite de la Rumänien Sunshine. La rândul lor, reprezentanții comunității din Gura Ocniței au transferat, cu câțiva ani în urmă, una dintre autospeciale, localității Moroeni, pentru a-și putea înființa Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență.

VIDEO

Winfried Dederichs a făcut deplasarea în România împreună cu doi colaboratori apropiați: Jurgen Kaufhold și Werner Weber. Președintele Rumänien Sunshine ne-a declarat că este bucuros să-i poată ajuta, în numele comunei Nettersheim, pe pompierii voluntari din Gura Ocniței. Mașina de intervenție adusă urma să fie scoasă la vânzare, însă primarul Norbert Crump și Consiliul Local au aprobat să o cedeze gratuit către Asociația Rumänien Sunshine, care să o doneze comunei Gura Ocniței. Înainte de plecarea către țara noastră, cu sprijinul financiar al unui sponsor important pentru Organizație – Michael Schnitker, autospeciala a fost echipată complet cu toată gama de accesorii specifice. Ba chiar au și inscripționat-o! Prin urmare, nu trebuie decât să fie înmatriculată în România pentru a putea fi folosită în misiuni.

„Le urez pompierilor din Gura Ocniței să se întoarcă întotdeauna cu bine de la intervenții și, cum se spune în Germania, să aibă mereu apă suficientă de la izvor. Ne bucurăm că am putut să ajutăm puțin și suntem mândri de cum își fac treaba băieții de aici”.

La rândul său, primarul comunei Gura Ocniței le-a mulțumit reprezentanților Rumänien Sunshine pentru tot sprijinul acordat nu doar acum, ci de-a lungul tuturor anilor care au trecut. Și sunt deja 19!

„Să vă dea Dumnezeu sănătate, să vă întoarceți cu bine acasă și să menținem în continuare această prietenie. Întreaga comunitate din Gura Ocniței vă mulțumește pentru toate dotările pe care ni le-ați adus cu titlu de donație. Vă suntem recunoscători, sunteți parte din inima noastră”, a fost mesajul transmis de primarul Sorin Vasile Ioniță.

Odată cu autospeciala de intervenție, le-au fost donate pompierilor voluntari din Gura Ocniței și echipamente de protecție.

„Suntem patru persoane angajate – trei șoferi și un șef serviciu – și avem 28 de voluntari. Asigurăm permanența 24 de ore din 24, cu un șofer și un voluntar, iar în caz de necesitate, ceilalți vin de acasă”, ne-a explicat Vasile Rădulescu – șeful SVSU Gura Ocniței.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ROMANI IN LUME

Experiență de groază pentru o familie de români pe o șosea din Bulgaria, aproape de Ruse! VIDEO

Publicat

pe

O familie de români care se întorcea din vacanța petrecută în Grecia a trecut printr-o pățanie de groază în Bulgaria. Întâmplarea care i-a pus pe gânduri pe toți cititorii „Forum Grecia” s-a petrecut pe o șosea, la 20 de kilometri de Ruse, într-o regiune înconjurată de păduri.

Un individ cu o constituție atletică, îmbrăcat doar în chiloți și un tricou, vine din afara carosabilului și se așează în fața mașinii. Se urcă pe capota autoturismul și face niște gesturi specifice bolnavilor psihici sau persoanelor sub influența drogurilor.

Românii din mașină au dat dovadă de stăpânire de sine. Nu au intrat în acest joc extrem de periculos. Au rămas în autoturism. Camera video, cu o rezoluție foarte bună, a surprins întreaga scenă. Totul s-a consumat în perimetrul unei parcări. Pe margine, lângă câteva autoturisme, stăteau câțiva indivizi. Probabil, complici cu bărbatul care i-a timorat în trafic pe români.

Bieții oameni, cu inima cât un purice, au reușit să plece din acel loc periculos. Din comentariile celor care au vizionat filmarea postată pe rețelele de socializare reiese că ar fi vorba despre o metodă prin care răufăcătorii bulgari vor să regizeze producerea unor accidente cărora le-ar cădea victime. Ulterior, anunță Poliția despre incident, invocând tot soiul de lucruri false, de genul că au fost loviți și autorul a fugit de la locul faptei etc. Pe margine stau posibili martori ai pseudo-prejudiciatului, și ei membri ai acestui angrenaj diabolic. Unii chiar spun că astfel de metode sunt folosite și de tâlhari. Te forțează să oprești și, dacă ieși din mașină, te prăduiesc.

Și, așa cum se întâmplă pe Facebook, toată lumea își dă cu părerea și își expune experiențele de acest gen prin care au trecut. Nu este trecută cu vederea nici ideea că acest tip de scenariu de groază este realizat de unii care vor să pună într-o lumină nefavorabilă turismul din Bulgaria și Grecia, marșându-se pe nesiguranța de pe șoselele Bulgariei și pe gradul ridicat de infracționalitate.

Românii care au trecut prin această experiență groaznică au anunțat și Ambasada țării noastre la Sofia despre acest teribil incident. Autoritățile consulare s-ar fi implicat în legătură cu acest incident. Deocamdată, nu a fost comunicată o poziție oficială despre ciudata întâmplare.

VIDEO 1

VIDEO 2

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite