Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Avantajele și dezavantajele boxelor active

Publicat

pe

Probabil că, dacă ești într-o trupă, sau un DJ în devenire, sau ai un loc pe care te gândești să-l amenajezi pentru evenimente sau, de ce nu, să îți începi propriul festival (ăsta este un vis spre care sunt convins că tind mulți dintre pasionații de muzică), vei avea cu siguranță nevoie de propriul sistem de boxe active profesionale. Dar ce sunt și care sunt avantajele și dezavantajele acestui tip de boxe?

Difuzoarele active au un amplificator încorporat și au nevoie doar de o sursă de energie electrică (sau de o baterie) pentru a funcționa. Un sistem de boxe activ este, în esență, un sistem complet, care îți alimentează difuzoarele, la fel ca un amplificator pe care îl folosesc chitariștii sau basiștii. Amplificatorul este încorporat în corpul boxei, deci tot ce trebuie să faci este să conectezi difuzoarele la sursa de energie și să le cuplezi la un semnal audio. Acesta ar putea fi un microfon, o chitară sau chiar un MP3 player.

Unele difuzoare active includ, de asemenea, mixere deja integrate, cu setări de egalizator și chiar preamplificatoare pentru microfon, astfel încât să poți ajusta cu ușurință sunetul direct din sistemul audio, la standarde profesionale. Acestea sunt ideale pentru trupe, DJ-i, proprietarii de localuri care doresc să completeze atmosfera cu muzică live, cât și înregistrată, fără să aibă bătăi prea mari de cap. Există, de asemenea, o gamă imensă de baterii portabile compatibile, care sunt ideale pentru utilizarea boxelor active în aer liber.

Avantajele boxelor active
● Difuzoarele active sunt, de obicei, configurate ca o soluție „all-in-one”, ceea ce înseamnă că tot ce trebuie să faci este să conectezi semnalul sonor. Cu alte cuvinte, sunt foarte ușor de utilizat.
● În cele mai multe cazuri, amplificatorul este complet reglat. Ceea ce înseamnă că beneficiezi direct de cel mai bun sunet, imediat ce începi să le utilizezi.
● Dacă dorești să faci ajustări, difuzoarele active au capacitatea de a modela sunetul așa cum dorești, în partea din spate a difuzorului, așadar nu ai nevoie de un inginer de sunet.
● Nu ai nevoie de experiență tehnică pentru a utiliza un astfel de sistem, fiind ușor de configurat.
● Cele mai multe sisteme de boxe active sunt concepute pentru a putea fi alimentate de la baterie, făcându-le o soluție portabilă excelentă.

Dezavantajele boxelor active
● Datorită faptului că difuzoarele active au un amplificator încorporat, ele pot fi puțin (sau, în unele cazuri, mult) mai grele. Pentru trupele aflate în turneu, acest lucru poate deveni o problemă, dacă nu dispun de logistica de transport și de montare a scenei necesară.
● Dacă instalezi boxele active cu o setare permanentă și amplificatorul se strică, este posibil să trebuiască să apelezi la un inginer de sunet pentru reparații. Deoarece amplificatorul se află în interiorul difuzoarelor, trebuie să se opereze asupra întregii unități pentru reparații, neputându-se înlocui strict elementul degradat.
● Dacă sistemul de boxe active se strică, de multe ori nu se poate repara strict elementul afectat. Întreaga boxă va trebui să fie trimisă pentru reparații, neputând fi utilizată.

Boxe active de cea mai bună calitate – pe soundstil.ro

Dacă ești în căutarea sunetului perfect pentru trupa ta, pentru activitatea de DJ sau pentru orice altă necesitate, apelează cu încredere la SoundStil. Acești îți pun la dispoziție o varietate bogată de branduri celebre din care să alegi, precum Phonic, MAG, Neutrik, Rean, McCauley, Ashley, Klotz, Warvick, Framus, D’addario, Promark, Planet Waves, Evans, Soundstil, Sunlite, LumiDesk, Eurolite, X-Craft, Alustage, Show, Amati, Yamaha. Pe site-ul lor vei găsi tot ce ai nevoie pentru a reda cu fidelitate suntetul, oferind echipamente de calitate la prețuri avantajoase.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dr. Vasi Rădulescu: 10 pași de urmat într-o criză de epilepsie

Publicat

pe

Vasi Rădulescu este unul dintre puținii doctori din România care fac, gratuit, educație medicală – pe Facebook, YouTube, Instagram, TikTok, dar și prin intermediul unui site dedicat pe care l-a creat: leapșa de sănătate. A scris, totodată, și mai multe cărți în care medicina este „tradusă” pe înțelesul tuturor și care pot fi achiziționate la un preț foarte mic.

Ne-am oprit, astăzi, la materialul legat de epilepsie, afecțiune neurologică în care anumite zone din creier descarcă haotic impulsuri și se pierde starea de conștiență. Tu știi cum să ajuți o persoană care trece printr-o criză de epilepsie? Dr. Vasi Rădulescu ne prezintă 10 pași de urmat:

1. Păstrați-vă calmul. Criza poate fi severă, cu spasme ample, cu expectorații, cu căzătură puternică. Respirați adânc și interveniți prompt.

2. Dacă observați că persoana tinde să cadă, prindeți-o și lăsați-o ușor pe jos, să nu se lovească. O poziție laterală poate fi deosebit de utilă, pentru a nu aspira conținut din stomac, în caz de vărsătură.

3. Persoana în criză trebuie lăsată într-o poziție lejeră. Nu blocați spasmele cu brațele, ci lăsați criza să se desfășoare natural.

4. Asigurați-vă că persoana nu are ceva strâns pe gât sau torace și poate respira bine.

5. Nu-i introduceți nimic în gură! Cu atât mai puțin degetele. Limba nu și-o poate înghiți nimeni. În schimb, o contracție puternică a mandibulei poate cauza o mușcătură severă.

6. Uitați-vă la un ceas și vedeți câte minute ține criza. La peste 5, sunați imediat la 112. Veți suna și dacă există sufocare, cianoză (tendință de albăstrire a țesuturilor periferice) sau dacă persoana s-a lovit și sângerează.

7. În cazuri izolate, o criză severă poate genera stop cardiorespirator. Veți verifica respirația, eventual și pulsul la carotide, iar în caz de lipsă a acestor elemente veți începe imediat masajul cardiac extern și altcineva va anunța serviciul 112.

8. De cele mai multe ori, persoana își revine spontan. Stați aproape, calmați-o, oferiți-i apă, asigurați-vă că respiră bine.

9. Dacă persoana sau anturajul nu știe nimic de diagnosticul de epilepsie, recomandați prezentarea la un spital de neurologie, fără întârziere.

10. Crizele pot fi variate. La cele minore, doar cu absențe, fiți aproape și rămâneți vigilenți.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT