POLITIC

COMUNICAT: Ofensa și defăimarea nu trebuie confundate cu libertatea de exprimare!

Organizația Femeilor Social Democrate (OFSD) dezaprobă categoric actele de hărțuire și violență verbală exprimate împotriva doamnelor care au participat la Școala Politică de Vară a OFSD, organizată la Mamaia în perioada 30 august-1 septembrie 2018.

Pe parcursul defășurării lucrărilor la ediția din acest an a Școlii Politice de Vară a OFSD, mai multe persoane au scandat injurii, insulte și amenințări la adresa doamnelor care participau la întâlnirile care au avut loc la Pavilionul Expozițional Constanța.

Această degradare gravă a limbajului public este consecința mesajelor și gesturilor de incitare la violență exprimate de mai mulți reprezentanți ai partidelor din Opoziție.

OFSD respinge cu fermitate orice agresiune manifestată la nivel fizic, verbal sau psihologic împotriva oricărei femei, indiferent de funcția sau statul social al acesteia.
Agresivitatea verbală este un abuz cu efecte psihologice importante care afectează statutul social și demnitatea persoanelor vizate. Acest limbaj extrem și jignitor reprezintă o formă de violență verbală care încurajează și validează manifestările de violență fizică împotriva femeilor.

Injuriile și adresările agresive împotriva femeilor contravin grav valorilor morale și normelor sociale și ca atare nu trebuie să se manifeste în spațiul public în niciun fel de împrejurare, indiferent dacă e vorba de proteste sau alte acțiuni civice sau politice.

Reclama

Ofensa și defăimarea oricărei persoane nu trebuie confundate cu libertatea de exprimare.

OFSD este de acord cu orice formă de manifestare civică sau politică, atâta timp cât aceasta se desfășoară într-un cadru decent și cu un limbaj civilizat.

OFSD face un apel la reinstaurarea unui climat de normalitate în societate în general, fără utilizarea violenței sub orice formă, garantând și protejând astfel drepturile fundamentale ale omului.

Astfel, pe fondul escaladării actelor de violență sub toate formele, violență verbală, violență fizică, violență psihologică, apreciem că orice atingere adusă drepturilor femeilor, drepturilor omului în general vor necesita măsuri legale adecvate, în sensul limitării fenomenului și prevenirii consecințelor nefaste ale acestuia.

Ne aflăm în fața unui moment marcant pentru societatea românească, 100 de ani de la Marea Unire, un moment în care putem afirma că s-au depășit anumite prejudecăți și stereotipuri de gen, care pentru multă vreme au afectat poziția femeii în societatea românească.

POLITIC

George Simion acuză: Sute de membri AUR sunt citați la Poliție sau Parchet fără nicio vină!

George Simion, președintele AUR, a început să ne sperie. Spune liderul acestei formațiuni politice că în România se prefigurează reapariția statului polițienesc. Motivează Simion cu faptul că a primit informații din teritoriu, de la membrii AUR, că au început să fie citați la Poliție sau Parchet fără niciun motiv sau, după cum se exprimă președintele, pentru simpla vină că sunt înscriși în AUR.

„Consider că este o formă prin care aceste persoane să fie intimidate, să se dezică de noi, de AUR. Pe lângă intimidare, se încearcă eliminarea AUR din sfera politică, prin afectarea colectării celor 200 de mii de semnături necesare candidaturii mele la alegerile prezidențiale și pentru lista de parlamentari.

Poate vă amintiți de episodul de dinaintea alegerilor europarlamentare. De o lună și jumătate, eu nu am fost nici măcar citat, deși mi s-au adus acuze publice, cu toate că nu am nicio calitate în acest dosar.

Am fost dat afară din Parchet, atunci când am venit din propria inițiativă la audieri. De o lună și jumătate, nu mai am telefon, nici eu, nici ceilalți colegi din AUR care au fost luați de pe stradă și cărora li s-au confiscat telefoanele și laptop-urile fără niciun drept. De atunci, procurorii cu apucături demne de perioada sovietică refuză să facă percheziție informatică.

Acum, sute de membri și simpatizanți sunt chemați la poliție. Cine achită nota de plată pentru acest abuz și care este planul final pe care acești procurori ghidați politic îl au la adresa mea și a partidului AUR”, a transmis liderul AUR – George Simion.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Corneliu Ștefan: Relația onestă pe care o avem cu dâmbovițenii rămâne punctul forte al PSD Dâmbovița

Conducerea PSD Dâmbovița și-a continuat întâlnirile ce au avut ca scop analiza rezultatelor alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie și pregătirea campaniei pentru competițiile electorale din toamnă, când țara va vota pentru un nou președinte al României și pentru un nou Parlament.

Corneliu Ștefan, liderul PSD Dâmbovița, a declarat, la discuțiile purtate cu primarii, viceprimarii și consilierii locali, cu ceilalți membri ai partidului, la Băleni Titu, Găești, Moreni și Răcari, că scorul pe care social-democrații dâmbovițenii l-au obținut la locale trebuie menținut și la alegerile care se apropie.

„Încrederea dâmbovițenilor este cel mai bun argument pentru a nu slăbi ritmul investițiilor pe care l-am impus în ultimii ani, mai ales că proiectele majore din județul Dâmbovița au fost un efort de echipă al al PSD.

Relația onestă pe care o avem cu dâmbovițenii rămâne punctul forte al PSD Dâmbovița iar respectarea angajamentelor luate reprezintă garanția unor rezultate bune și la alegerile prezidențiale și parlamentare”, a precizat Corneliu Ștefan.

Scorul politic obținut de PSD în județul Dâmbovița, a mai adugat președintele organizației, este cel mai bun barometru al alegerilor prezidențiale și parlamentare care vor veni.

Reclama

„Suntem hotărâți să obținem un rezultat la fel de bun, iar acest lucru îl vom face doar păstrând aceeași strânsă legătură cu fiecare dâmbovițean în parte. Pentru că PSD Dâmbovița este singurul partid din județ care a demonstrat că politica se face pentru oameni”, a spus liderul PSD Dâmbovița.

La aceste întâlniri, alături de președintele Corneliu Ștefan, s-au aflat parlamentarii Carmen Holban, Ionuț Vulpescu, Titus Corlățean, Radu Popa, Marian Țachianu, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, vicepreședinta CJD – Luciana Cristea, prefectul Claudia Gilia, subprefectul Marian Tănase, consilierul județean Mihai Istrate și alți șefi de departamente din cadrul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult