Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Neatenţia unui şofer în vârstă a băgat un copil în spital

Publicat

pe

O dramă căzută ca din senin pe capul unei familii nevoiaşe din comuna Cornăţelu, judeţul Dâmboviţa, s-a produs sâmbătă – 1 septembrie, în jurul orei 14:00. Florentina M., din satul Slobozia, trebuia să ajungă, împreună cu băiatul ei, la Bucureşti, unde urma să se întâlnească cu soţul său, apoi să-şi continue călătoria împreună la Călăraşi, la rude.

Nu a mai ajuns acolo. Momentul fatidic, care le-a dat planurile peste cap, s-a consumat în intersecţia DN 71, Bucureşti-Târgovişte, cu drumul judeţean spre Cornăţelu şi Titu. Deşi nu există un indicator în acest sens, în zona respectivă microbuzele care circulă spre Târgovişte sau spre Bucureşti au staţie de călători în acel perimetru.

Femeia şi copilul au traversat şoseaua şi s-au aşezat la marginea carosabilului pentru a aştepta microbuzul spre Capitală. Era ora 13:50. Mai erau zece minute până la sosirea autovehiculului de transport călători. La un moment dat, spune Florentina,pe când privea spre Târgovişte, doar-doar o zări microbuzul, vede venind în viteză un autoturism.

„Când s-a apropiat maşina, cam în dreptul stâlpului de electricitate, am văzut cum şoferului îi juca mâinile pe volan”, povesteşte Florentina M.

Speriată i-a zis copilului că trebuie să sară în şanţ, fiind sigură că maşina care venea dinspre Cuza-Vodă va da peste ei. Din păcate, nu au mai reuşit să se salveze. În clipele următoare, autoturismul i-a izbit. Mama a fost luată pe parbriz şi aruncată, iar băiatul a fost băgat sub maşină.

Spune femeia că şoferul, un bărbat în vârstă, imediat după impact, ar fi ieşit în drum şi striga că a fugit ăla cu TIR-ul, a fugit.

„Dar nu era nici un TIR. El nu a evitat nicio maşină. Nu i-a ieşit nimeni în cale”, spune Florentina M.

Mama şi fiul său au ajuns la spital cu multiple leziuni. Băiatul era mai grav şi a fost internat în spital cu fractură la umăr. Ieri, copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Fiindcă se descurcă mai greu din cauza ghipsului, este însoţit în spital de mama sa, care are grijă de el.

Afirmă Florentina M. că cel care i-a accidentat s-a interesat de starea în care se află copilul abia luni, când a venit la spital şi le-a zis că o să îi ajute cu cheltuielile, cu spitalizarea, dar să ia mai întâi pensia.

„I-am zis să ne lase în pace, să nu ne mai caute, fiindcă sunt hotărâtă să-l dau în judecată, îi voi cere daune pentru ceea ce ne-a făcut”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!

Publicat

pe

Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei Voinești, județul Dâmbovița, înainte de a intra în administrație, a lucrat în sistemul sanitar. Așadar, cunoaște foarte bine acest domeniu de activitate, provocările la care a fost supus, lupta cu subfinanțarea, cu neimplicarea factorului politic în dezvoltarea instituțiilor medicale. Știe care sunt ofurile pacientului, dar și pe cele ale personalului sanitar.

Gabriel Dănuț Sandu vede ce fac actualii guvernanți cu spitalele în această perioadă de pandemie, cum transformă elementele etalon ale sistemului sanitar românesc (vezi cazul Spitalului Foișor din București) în unități suport COVID, iar pacienții sunt scoși afară din saloane, trimiși acasă cu perfuziiile în mână. Și tot acest spectacol macabru supravegheat, militărește, de jandarmi!

„Mă uit la televizor și nu pot să cred ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar! Nu vorbesc ca om politic, dar nimeni nu spune adevărul sau nu se dorește?

Lipsa cadrelor medicale și blocarea posturilor vacante! Cu același personal am aglomerat spitalele mari cu tir-uri containere și alte improvizații, fără sursă de căldură, legate la o rețea electrică distrusă fizic și moral!

De ce am închis Sanatoriul Moroeni, unitate cu peste 400 paturi, cândva cu dotările necesare, reabilitat în ultimii ani cu miliarde multe? Astăzi funcționează cu 30 paturi. De ce? Fiindcă am avut nevoie de personal în altă parte? De ce, de un an, am închis Secția de la Spitalul Voinești? De ce? Fiindcă am vrut detașarea personalului. Secția avea 25 paturi și toate dotările necesare, aceasta fiind reabilitată în urmă cu 3 ani. Și câte or mai fi în țară în aceeași situație! De ce containere și tir-uri? Fiindcă acolo se cheltuiesc foarte mulți bani?

Să ne ferească bunul Dumnezeu de clacarea cadrelor medicale sau de o grevă in corpore! Atunci ce vom face? Ne vom preda la voia sorții. În numele lui Dumnezeu, faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!”, a scris primarul de la Voinești, pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT