Connect with us

Dâmboviţa

Neatenţia unui şofer în vârstă a băgat un copil în spital

Publicat

pe

O dramă căzută ca din senin pe capul unei familii nevoiaşe din comuna Cornăţelu, judeţul Dâmboviţa, s-a produs sâmbătă – 1 septembrie, în jurul orei 14:00. Florentina M., din satul Slobozia, trebuia să ajungă, împreună cu băiatul ei, la Bucureşti, unde urma să se întâlnească cu soţul său, apoi să-şi continue călătoria împreună la Călăraşi, la rude.

Nu a mai ajuns acolo. Momentul fatidic, care le-a dat planurile peste cap, s-a consumat în intersecţia DN 71, Bucureşti-Târgovişte, cu drumul judeţean spre Cornăţelu şi Titu. Deşi nu există un indicator în acest sens, în zona respectivă microbuzele care circulă spre Târgovişte sau spre Bucureşti au staţie de călători în acel perimetru.

Femeia şi copilul au traversat şoseaua şi s-au aşezat la marginea carosabilului pentru a aştepta microbuzul spre Capitală. Era ora 13:50. Mai erau zece minute până la sosirea autovehiculului de transport călători. La un moment dat, spune Florentina,pe când privea spre Târgovişte, doar-doar o zări microbuzul, vede venind în viteză un autoturism.

„Când s-a apropiat maşina, cam în dreptul stâlpului de electricitate, am văzut cum şoferului îi juca mâinile pe volan”, povesteşte Florentina M.

Speriată i-a zis copilului că trebuie să sară în şanţ, fiind sigură că maşina care venea dinspre Cuza-Vodă va da peste ei. Din păcate, nu au mai reuşit să se salveze. În clipele următoare, autoturismul i-a izbit. Mama a fost luată pe parbriz şi aruncată, iar băiatul a fost băgat sub maşină.

Spune femeia că şoferul, un bărbat în vârstă, imediat după impact, ar fi ieşit în drum şi striga că a fugit ăla cu TIR-ul, a fugit.

„Dar nu era nici un TIR. El nu a evitat nicio maşină. Nu i-a ieşit nimeni în cale”, spune Florentina M.

Mama şi fiul său au ajuns la spital cu multiple leziuni. Băiatul era mai grav şi a fost internat în spital cu fractură la umăr. Ieri, copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Fiindcă se descurcă mai greu din cauza ghipsului, este însoţit în spital de mama sa, care are grijă de el.

Afirmă Florentina M. că cel care i-a accidentat s-a interesat de starea în care se află copilul abia luni, când a venit la spital şi le-a zis că o să îi ajute cu cheltuielile, cu spitalizarea, dar să ia mai întâi pensia.

„I-am zis să ne lase în pace, să nu ne mai caute, fiindcă sunt hotărâtă să-l dau în judecată, îi voi cere daune pentru ceea ce ne-a făcut”.

ACTUALITATE

6 august, ultima zi de înscriere în programul „Vacanță la muzeu”, organizat la Târgoviște

Publicat

pe

de

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște organizează, în perioada 9 – 20 august 2021, programul “Vacanță la muzeu”, organizat sub forma unor activități independente, în fiecare zi copiii având posibilitatea să descopere ceva nou alături de specialiștii muzeului.

Activitățile din prima săptămână, 9 – 13 august 2021, se vor desfășura în curtea Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni, după următoarea tematică:

Luni, Marți, Miercuri, între orele 09.00 – 12.00: „Meşteşuguri şi obiceiuri tradiţionale”.

Atelierul îşi propune să îi introducă pe copii în fascinanta lume a etnografiei. În prima zi vorbim despre locuinţa tradiţională ţărănească şi realizăm o căsuţă din lut. A doua zi vom experimenta un meşteşug casnic tradiţional – ţesutul. Ultima zi a atelierului este dedicată costumului popular şi vom coase motive tradiţionale pe o mini ie din etamină.

Joi, între orele 09.00 – 12.00: ”Țesături tradiționale”.

În cadrul acestui atelier, copiii vor afla informații despre modul cum se realizau diverse țesături în gospodăria țărănească și vor realiza un preș din materiale textile reciclate.

Vineri, între orele 09.00 – 12.00: 2 teme: „Potcoava norocoasă” şi „Brățara prieteniei”.

Atelierul ”Potcoava norocoasă” este dedicat unor superstiții mai noi sau mai vechi ale poporului român.

În cadrul atelierului ”Brățara prieteniei” copiii vor afla despre tipurile de culori și vopselurile naturale folosite pentru colorarea fibrelor textile și vor realiza brățări din fire de diverse culori.

A doua săptămână a programului, 16-20 august 2021, va avea ca loc de desfășurare atât curtea Muzeului de Istorie (16-18 august), cât şi curtea Muzeului Scriitorilor Dâmboviţeni (19-20 august), iar activitățile propuse sunt următoarele:

Luni, 16 august, între orele 09.00 – 12.00, vor fi abordate două teme:
– „La curtea lui Mircea cel Bătrân”
– „Din tainele muzeului”

Descrierea atelierului ”La curtea lui Mircea cel Bătrân”: Cum se scriau și se sigilau documentele medievale, ce limbă era folosită în scris și multe alte întrebări își vor găsi răspuns în cadrul atelierului. Copiii vor picura cu ceară roșie și vor sigila, exact ca în evul mediu, propriul document, își vor scrie numele cu ajutorul alfabetului chirilic și vor învăța mai multe despre istoria orașului Târgoviște.

Descrierea atelierului ”Din tainele muzeului”: După restaurare, obiectele sunt protejate, iar cele mici, cum ar fi monedele sau medaliile, sunt depozitate în plicuri individuale, realizate pe măsura lor. Pentru că încurajăm lectura, fluturele cititor va lua naștere din mâinile copiilor și îi va acompania acasă. Așadar, participanții vor învăța să confecționeze plicuri și semne de carte.

Marți, între orele 09.00 – 12.00: „Primul meu film de animaţie”.

Atelierul reprezintă o modalitate inedită prin care cei interesaţi vor deprinde tehnica realizării filmelor de animaţie, folosind scene inspirate din activităţile specifice unei curţi domneşti.

Miercuri, între orele 09.00 – 12.00: „Tehnici artistice impresioniste”.

În cadrul atelierului, copiii vor afla despre impresionism în arta românească și tehnicile după care pot recunoaște cu ușurință stilul (amestecul optic și tușa fragmentată), precum și aplicarea acestor tehnici în realizarea unor obiecte distractive.

Activitățile de Joi și Vineri (19-20 august), respectiv, „Lada de zestre” și „Crucea de lemn”, orele 09.00-12.00, se vor desfășura în curtea Muzeului Scriitorilor Dâmboviţeni.

În cadrul acestor ateliere tematico-creative participanţii vor afla informaţii despre obiectele traditionale din lemn, aparţinând colecţiei etnografice de lemn-metal a muzeului.

Întrucât organizatorii şi-au propus să ofere fiecărui copil șansa de a petrece timpul într-un mod activ, prietenos și educativ, participarea este liberă.

Programul se desfășoară de luni până vineri, între orele 09.00 și 12.00, și se adresează copiilor cu vârste între 6 și 13 ani, în limita a 25 de locuri pentru fiecare zi, cu rugămintea ca un participant să nu aleagă mai mult de 5 activități din cele 10 propuse.

Înscrierile se fac la numărul de telefon 0736.394.086, în perioada 3 – 6 august 2021, între orele 8:00-15:30.

Atelierele se desfășoară în concordanță cu regulile privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-COV -2.

Biroul Relații Publice al Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște

Citește în continuare

ACTUALITATE

Serviciile de transport și închiriere Bolt, acum și la Târgoviște!

Publicat

pe

Bolt, cea mai mare platformă europeană de mobilitate, a lansat, astăzi – 5 august 2021, serviciile de ride-hailing în Târgoviște. Compania este prezentă acum în 16 orașe: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța, Brașov, Iași, Oradea, Arad, Craiova, Galați, Pitești, Ploiești, Sibiu, Bacău, Buzău și Târgoviște.

Bolt oferă servicii de transport la cerere, dar și de închiriere de trotinete electrice sau de transport de mâncare, prin Bolt Food

Utilizatorii trebuie să instaleze aplicația Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play sau App Store.

Prețul curselor Bolt din Târgoviște începe de la 7 lei, iar pe perioada lansării, pasagerii beneficiază de reduceri de până la 50%. Atât pasagerii, cât și șoferii au obligația legală de a purta permanent masca de protecție. Bolt le recomandă șoferilor săi parteneri să dezinfecteze mașinile după fiecare călătorie, iar pasagerilor să respecte regulile de distanțare socială și de igienă conform reglementărilor în vigoare.

În plus, lansarea acestui serviciu este și o oportunitate pentru cei care doresc un program flexibil și o sursă de venit suplimentară. Persoanele interesate se pot înscrie contactând partenerii oficiali Bolt.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT