Connect with us

Dâmboviţa

Neatenţia unui şofer în vârstă a băgat un copil în spital

Publicat

pe

O dramă căzută ca din senin pe capul unei familii nevoiaşe din comuna Cornăţelu, judeţul Dâmboviţa, s-a produs sâmbătă – 1 septembrie, în jurul orei 14:00. Florentina M., din satul Slobozia, trebuia să ajungă, împreună cu băiatul ei, la Bucureşti, unde urma să se întâlnească cu soţul său, apoi să-şi continue călătoria împreună la Călăraşi, la rude.

Nu a mai ajuns acolo. Momentul fatidic, care le-a dat planurile peste cap, s-a consumat în intersecţia DN 71, Bucureşti-Târgovişte, cu drumul judeţean spre Cornăţelu şi Titu. Deşi nu există un indicator în acest sens, în zona respectivă microbuzele care circulă spre Târgovişte sau spre Bucureşti au staţie de călători în acel perimetru.

Femeia şi copilul au traversat şoseaua şi s-au aşezat la marginea carosabilului pentru a aştepta microbuzul spre Capitală. Era ora 13:50. Mai erau zece minute până la sosirea autovehiculului de transport călători. La un moment dat, spune Florentina,pe când privea spre Târgovişte, doar-doar o zări microbuzul, vede venind în viteză un autoturism.

„Când s-a apropiat maşina, cam în dreptul stâlpului de electricitate, am văzut cum şoferului îi juca mâinile pe volan”, povesteşte Florentina M.

Speriată i-a zis copilului că trebuie să sară în şanţ, fiind sigură că maşina care venea dinspre Cuza-Vodă va da peste ei. Din păcate, nu au mai reuşit să se salveze. În clipele următoare, autoturismul i-a izbit. Mama a fost luată pe parbriz şi aruncată, iar băiatul a fost băgat sub maşină.

Spune femeia că şoferul, un bărbat în vârstă, imediat după impact, ar fi ieşit în drum şi striga că a fugit ăla cu TIR-ul, a fugit.

„Dar nu era nici un TIR. El nu a evitat nicio maşină. Nu i-a ieşit nimeni în cale”, spune Florentina M.

Mama şi fiul său au ajuns la spital cu multiple leziuni. Băiatul era mai grav şi a fost internat în spital cu fractură la umăr. Ieri, copilul a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Fiindcă se descurcă mai greu din cauza ghipsului, este însoţit în spital de mama sa, care are grijă de el.

Afirmă Florentina M. că cel care i-a accidentat s-a interesat de starea în care se află copilul abia luni, când a venit la spital şi le-a zis că o să îi ajute cu cheltuielile, cu spitalizarea, dar să ia mai întâi pensia.

„I-am zis să ne lase în pace, să nu ne mai caute, fiindcă sunt hotărâtă să-l dau în judecată, îi voi cere daune pentru ceea ce ne-a făcut”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

„Cupa răzvedeanului la fotbal” i-a scos din case pe tinerii din comună

Publicat

pe

Șapte echipe de tineri, reprezentând toate satele componente ale comunei Răzvad, își dispută în această după-amiază „Cupa răzvedeanului la fotbal” – o competiție inițiată de primarul Emanuel Spătaru în anul 2017. Finalista va reprezenta localitatea la turneul organizat cu prilejul „Zilelor județului Dâmbovița”, 1-5 iunie.

„Suntem aici să ne simțim bine împreună. Competiția de astăzi, pur și simplu, am adus-o în atenția tinerilor, pentru a rupe un pic perioada de muncă, de stres, de probleme și, cumva, să încercăm să readucem zâmbetul pe buzele tuturor. Cred că mișcarea este o metodă foarte bună. Sper să fie pe placul tuturor tinerilor care s-au înscris în această competiție”, ne-a declarat primarul Emanuel Spătaru, care a fost astăzi și jucător de fotbal alături de tinerii din comună.

Echipele înscrise în „Cupa răzvedeanului” (5 + 1 și două rezerve) au disputat meciuri cu reprize de câte 12 minute. Au intrat în semifinale următoarele echipe: Răzvad (trupa lui Voicu) și Gorgota (trupa lui Alin), respectiv Răzvad de Jos și Valea Voievozilor.

„Profit de această ocazie și urez un călduros La mulți ani! soției mele, că este Elena, și tuturor celor ce poartă numele Sfinților Constantin și Elena. La mulți ani!”, a fost mesajul de final transmis de primarul Emanuel Spătaru.

Vom reveni cu numele echipei care a câștigat competiția de fotbal de la Răzvad.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Glodeni, în sărbătoare. 496 de ani de atestare documentară

Publicat

pe

În mai toate localitățile din România, în preajma unor mari sărbători religioase, autoritățile organizează târguri tradiționale și manifestări cultural-artistice și de divertisment. După cei doi ani de pandemie, românul simte nevoia de a petrece, de a socializa, de a comunica într-un cadru mai larg. Astfel de evenimente au fost reluate și în județul Dâmbovița.

Ieri – 20 mai 2022, cetățenii din comuna Glodeni, și nu numai ei, au petrecut de „Ziua localității”. Frumoasa așezare de deal celebrează 496 de ani de atestare documentară.

Târgul și spectacolul dedicat acestei sărbători au fost organizate în inima așezării. La eveniment au fost invitați, așa cum se obișnuiește, și reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, ai Prefecturii, parlamentari și șefi de instituții.


Au trecut pe la Glodeni pentru a dialoga cu oamenii, pentru a le transmite gânduri frumoase și speranțe de mai bine, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, deputatul Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primari din comunele vecine și consilieri județeni.

Astăzi, cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena vor petrece de „Ziua comunei” și cetățenii din Gura Șuții. Evenimentele se vor desfășura în zona unde se organizează târgul săptămânal. Primarul Constantin Dinu le-a pregătit consătenilor săi un spectacol pe cinste. Pe scena special amenajată vor evolua Viorica și Ioniță de la Clejani, Elisabeta Vasile și Cornel Cojocaru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT