Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Spaţiu urban modern, în locul maidanului din zona Tribunalului Dâmboviţa!

Publicat

pe

Administraţia publică târgovişteană lucrează în ritm alert pentru reabilitarea şi modernizarea străzilor, trotuarelor, parcărilor, iluminatului public şi a locurilor de joacă din municipiu. Vremea bună a dat posibilitatea muncitorilor de la „Municipal Construct”, societate aflată în subordinea Consiliului Local Târgovişte, să realizeze lucrări de calitate şi la termenele prevezătute a fi finalizate.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, însoţit de viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulesacu şi de directori din cadrul administraţiei târgoviştene, s-a aflat pe strada Crăiţelor, în zona Tribunalului Judeţean Dâmboviţa, unde a inspectat modul în care au fost efectuate lucrările de modernizare a infrastructurii, respectiv perimetrul carosabil, trotuare şi parcări. De asemenea, a fost inspectat şi noul loc de joacă construit în zonă.

„Investiţia realizată aici se ridică la 500.000 de lei şi am realizat-o, în mare parte cu firma Municipal Construct. Ne putem mândri cu faptul că am reuşit să dăm o altă faţă acestui cartier unde, de ani buni, de când fusese dat în folosinţă blocul G 8, nu se făcuse mai nimic”, a precizat edilul Cristian Daniel Stan.

dav

În momentul de faţă, echipele de muncitori desfăşoară lucrări de modernizare pe strada Urmuz din microraionul 5, urmând să continue pe strada Ion Ghica din acelaşi cartier.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Sălcioara: Anunț important pentru utilizatorii de terenuri cu culturi agricole calamitate

Publicat

pe

De

Primăria comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița, îi anunță pe utilizatorii de terenuri cu destinație agricolă înscriși în evidențele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ale căror suprafețe cu culturi agricole au fost calamitate în procent de peste 30%, că trebuie să depună înștiințări scrise la unitatea administrativ-teritorială pe a cărei rază se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță, până cel târziu la data de 1 august inclusiv, pentru culturile agricole înființate în toamnă, respectiv până cel târziu la data de 15 octombrie inclusiv, pentru celelalte culturi agricole.

Formular de înștiințare 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite