Connect with us

ACTUALITATE

Dâmboviţa, locul IV pe ţară după proiectele contractate prin PNDR 2020

Publicat

pe

ing. Sânziana Bănică (stânga) şi ing. Elena Alecu (dreapta)

România este prima ţară din Uniunea Europeană care a încheiat, în 2018, campania de depunere a cererilor pentru subvenţiile agricole, în condiţiile în care avem cel mai mare număr de ferme, respectiv 36,8% din totalul fermelor din UE – precizează ing. Sânziana Ioana Bănică, director executiv Direcţia Agricolă Dâmboviţa. Anul acesta, au fost depuse 866.749 de cereri pentru 9,639 milioane de hectare.

Acordarea la timp a subvenţiilor nu a fost singurul obiectiv asumat şi îndeplinit, spune Sânziana Bănică. Activitatea desfăşurată de structurile Ministerului Agriculturii a avut în vedere, de asemenea, reabilitarea infrastructurii de irigaţii, dezvoltarea sistemului naţional antigrindină şi creşterea gradului de absorţie a fondurilor europene.

Judeţul Dâmboviţa se poate mândri că ocupă locul IV, după Bihor, Bistriţa-Năsăud şi Dolj, în clasamentul naţional al investiţiilor finanţate prin PNDR 2014-2020, cu 2.428 de proiecte contractate, în valoare de 108,88 milioane de euro.

„Direcţia Agricolă Dâmboviţa a elaborat, în perioada 2017-2018, peste 100 de proiecte, cu o valoare de 2.290.000 de euro şi, de asemenea, a organizat 35 de cursuri de instruire în vederea accesării acestor fonduri europene, cu 660 de cursanţi”, a punctat ing. Elena Alecu – purtător de cuvânt.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. I-au tăiat microfonul ÎPS Teodosie în timpul slujbei de „Ziua Marinei”

Publicat

pe

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Constanța, de Ziua Marinei, arată fie faptul că iubiții noștri conducători vor să facă totul în mare grabă, cum este obiceiul, să punctezi activitatea și evenimentul, fie au început să facă alergie la Biserica Străbună și la unii dintre slujitorii săi. Altfel nu se explică impardonabila întrerupere a microfonului, tocmai în timpul slujbei religioase, Înalt Preasfințitului Teodosie.

De față la manifestările dedicate acestei zile au fost prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. Oare nu s-au simțit un pic stânjeniți de faptul că au fost martorii unui asemenea afront marcă pur birocratică? Jenant.

ÎPS Teodosie a simțit penibilul momentului, faptul că i s-a dat cu flit și a mai continuat vreo 5 minute slujba fără sunet după care a plecat supărat din port.

Încă o ciudățenie organizațională care a pus într-o lumină urâtă evenimentul militar și i-a diluat importanța din cauza acestei gafe de tip funcționăresc pusă în practică de niște oameni pentru care contează doar să nu îți superi șeful și să tratezi totul numai la modul figurativ. De asta am ajuns unde am ajuns…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A fost sfințită a patra fântână istorică din comuna Voinești

Publicat

pe

Astăzi, de Sfânta Marie Mare, în satul Manga, comuna Voinești, a fost sfințită cea de-a patra fântână istorică, refăcută de primarul Gabriel Dănuț Sandu.

Celelalte trei izvoare dătătoare de viață, cu o vechime de peste 100 de ani, pe care autoritățile locale le-au pus la punct se găsesc în satele Voinești, Oncești și Suduleni.

De față la acest eveniment de suflet, alături de localnici, de primarul Gabriel Dănuț Sandu și vicele Claudiu Popescu, s-a aflat și deputatul PSD Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT