Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are proiecte de 349 de miliarde de lei vechi pentru şcoli!

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Anul şcolar 2018-2019 a debutat în oraşul Titu, din judeţul Dâmboviţa, cu veşti foarte bune în plan investiţional. Părinţii, elevii şi cadrele didactice au aflat de la primarul Traian Niculae că administraţia locală are în derulare trei proiecte cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 34.973.777,71 lei (peste 349 de miliarde de lei vechi), din care 431.006 lei (4,31 miliarde lei vechi) reprezintă contribuţia Consiliului Local.

La festivităţile de deschidere a anului şcolar organizate astăzi la Titu au mai participat: viceprimarul Mihaela Ciobanu, senatorul Titus Corlăţean, administratorul public al judeţului Dâmboviţa – Ionuţ Săvoiu, consilieri locali, reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi partidelor politice.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Cei mai mulţi bani se vor cheltui pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea Liceului Tehnologic „Goga Ionescu”, respectiv 16.077.838,67 lei. Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Axei 10 a Programului Operaţional Regional – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale” şi include lucrări de consolidare, reabilitare şi extindere corp şcoală, atelier, cantină şi sală de sport, plus reparaţii capitale a terenurilor de sport. În prezent, este deschisă procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică.

Cel de-al doilea proiect, ca dimensiune economică, va fi implementat la Şcoala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”, care va fi, de asemenea, reabilitată, extinsă, modernizată şi echipată. Valoare investiţie: 10.994.553,30 lei. La final, unitatea de învăţământ va dispune de 6 săli de curs, 4 săli de curs ciclu primar/step by step, 6 săli de curs clasa pregatitoare/ciclu primar, 1 bibliotecă, 1 sală multifuncţională, 1 sală de educaţie fizică, 1 sală de sport multifuncţională, 12 laboratoare (1 laborator informatică, 1 laborator limbi străine, 1 laborator limba română, 1 laborator istorie, 1 laborator fizică, 1 laborator chimie, 1 laborator limba română/CDI, 1 laborator geografie, 1 laborator biologie, 1 laborator educaţie tehnologică, 1 laborator matematică, un cabinet fonic/limbi străine) şi 2 cabinete (1 cabinet stomatologie şi 1 cabinet logopedie). Proiectul urmează să fie depus spre finanţare în cadrul Axei 13 a Programului Operaţional Regional – „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”. Durata de execuţie este estimată la 36 de luni, din care 24 de luni lucrările de construcţie.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Al treilea proiect va fi derulat la Liceul Teoretic „I.C. Vissarion”. Investiţia are o valoare de 7.901.385,74 lei şi este finanţată prin Axa 3 a Programului Operaţional Regional – „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Perioada de implementare este de 55 de luni: 1 aprilie 2017 – 31 octombrie 2021. În cadrul proiectului, se vor realiza următoarele lucrări: reabilitare termică corp nou şi corp vechi), centrala termică, gospodărire de apă şi reţele exterioare.

Complementar acestor trei proiecte majore, Primăria Titu va achiziţiona, cu fonduri din bugetul local, mobilier, jucării şi rechizite pentru buna desfăşurare a activităţilor educative în Grădiniţa Sălcuţa. De asemenea, va reamenaja parculeţul din curte.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a amenajat încă o zonă fără garaje

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a finalizat lucrările de reabilitare şi modernizare a zonei adiacente străzii Urmuz, din Microraionul V. S-au investit aproximativ 450.000 de lei, iar proiectul a vizat: dezafectarea garajelor, reabilitarea străzii şi a parcării, iluminat public, intervenţii la canalizare şi realizarea unui sistem de preluare a apelor pluviale.

În total, explică primarul Daniel Cristian Stan, s-au creat 100 de locuri de parcare, în condiţiile în care existau aici 35 de garaje. Următorul pas în Micro V va cuprinde zona străzii Ion Ghica. Odată finalizat şi acest proiect, se poate spune că toată instrastructura rutieră din Micro V a fost reabilitată şi modernizată.

“În această perioadă, derulăm lucrări în zona străzii Nicolae Iorga, din spatele fostului Magazin Muntenia. Acolo, se vor crea peste 40 de locuri noi de parcare, pe un teren care ne-a fost pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Sper ca, în două-trei săptămâni, să reuşim să finalizăm şi acolo investiţia. De asemenea, au debutat lucrările şi la locul de joacă din Micro IV, aferent străzii Diaconu Coresi, dar şi pe lotul numărul 1 de străzi – Tighina, Herţa, Alexandru Ilie, Bastionului, din Micro III. Termen de execuţie, 6 luni. Asta înseamnă că, în primăvara anului viitor, vom avea finalizate lucrările şi acolo.

Mai avem în momentul de faţă în licitaţie publică încă un lot de străzi. Ar trebui ca, în maximum 30 de zile, să se finalizeze şi lotul respectiv şi încă vreo 10 străzi să intre la reabilitare. Aş menţiona din ele strada Tudorică Popescu (rest de executat), strada Nifon şi cele din Priseaca, neprinse în proiectul de asfaltare care este în derulare acum.

Totodată, s-au finalizat lucrările şi pe strada Gimnaziului şi, în acest moment, se circulă pe două benzi pe podul de la Valea Voievozilor. Lucrările la ceea ce înseamnă partea carosabilă mai presupun exclusiv montarea rosturilor şi podul este finalizat din acest punct de vedere. Aşadar, incovenientele din trafic, generate de restricţiile de circulaţie, sunt la acest moment depăşite în proporţie de 90%. Eu sper ca, într-un week-end, să reuşim să montăm şi rosturile şi cu asta să încheiem lucrările.

De asemenea, în această toamnă, va fi finalizat şi cartierul Sagricom, cu excepţia zonei care deserveşte şantierul ANL, unde nu vom reabilita, pentru că ar însemna să stricăm din nou infrastructura, dar zona blocurilor deja construite şi zona unde este biserica se vor asfalta. Sper să ne permită timpul ca, în acest an, să intrăm şi pe I.E. Florescu, la parcările din acea zonă, şi cu asta bifăm cel mai amplu program de reabilitare a infrastructurii, pe bugetul propriu, la nivelul Primăriei Târgovişte”, a precizat edilul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Controale drastice şi fără târguri de animale în judeţul Argeş!

Publicat

pe

Emilian Dragnea, prefect judeţul Argeş (Foto: https://www.ziarulargesenilor.ro)

Prefectul judeţului Argeş, Emilian Dragnea, i-a convocat pe primarii din zonele unde se organizează târguri de animale şi pe cei ai localităţilor care se învecinează cu Dâmboviţa şi Teleorman, să participe, astăzi – 19 septembrie 2018, la şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor, alături de reprezentanţi DSVSA, Gărzii Forestiere, Direcţiei Silvice şi ai fondurilor cinegetice de vânătoare din Argeş.

În contextul evoluţiei focarelor de pestă porcină africană la nivelul ţării, a fost emis un ordin prin care se dispun acţiuni de verificare în judeţ pentru prevenirea introducerii de suine infestate cu acest virus. Echipele sunt constituite din reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean şi ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş şi constau în controlul transporturilor rutiere de animale vii.

Totodată, autorităţile publice locale vor avea în vedere respectarea ordinului prefectului privind interzicerea organizării de târguri de animale, atât în zonele obişnuite, cât şi în proximitatea acestora.

De asemenea, Garda Forestieră Ploieşti are obligaţia de a monitoriza îndeplinirea prevederilor Ordinului Ministrului Apelor şi Pădurilor, nr. 827/23.08.2018, privind cotele de intervenţie la specia mistreţ, urmând a comunica săptămânal stadiul recoltării acestor animale.

Important! Recomandăm argeşenilor să achiziţioneze numai animale crotaliate, de la agenţi economici şi din zone autorizate, pentru a evita eventuale incidente privind infestarea cu virusul PPA.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!