Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu are proiecte de 349 de miliarde de lei vechi pentru şcoli!

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Anul şcolar 2018-2019 a debutat în oraşul Titu, din judeţul Dâmboviţa, cu veşti foarte bune în plan investiţional. Părinţii, elevii şi cadrele didactice au aflat de la primarul Traian Niculae că administraţia locală are în derulare trei proiecte cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 34.973.777,71 lei (peste 349 de miliarde de lei vechi), din care 431.006 lei (4,31 miliarde lei vechi) reprezintă contribuţia Consiliului Local.

La festivităţile de deschidere a anului şcolar organizate astăzi la Titu au mai participat: viceprimarul Mihaela Ciobanu, senatorul Titus Corlăţean, administratorul public al judeţului Dâmboviţa – Ionuţ Săvoiu, consilieri locali, reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi partidelor politice.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Cei mai mulţi bani se vor cheltui pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea Liceului Tehnologic „Goga Ionescu”, respectiv 16.077.838,67 lei. Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Axei 10 a Programului Operaţional Regional – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale” şi include lucrări de consolidare, reabilitare şi extindere corp şcoală, atelier, cantină şi sală de sport, plus reparaţii capitale a terenurilor de sport. În prezent, este deschisă procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare şi asistenţă tehnică.

Cel de-al doilea proiect, ca dimensiune economică, va fi implementat la Şcoala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”, care va fi, de asemenea, reabilitată, extinsă, modernizată şi echipată. Valoare investiţie: 10.994.553,30 lei. La final, unitatea de învăţământ va dispune de 6 săli de curs, 4 săli de curs ciclu primar/step by step, 6 săli de curs clasa pregatitoare/ciclu primar, 1 bibliotecă, 1 sală multifuncţională, 1 sală de educaţie fizică, 1 sală de sport multifuncţională, 12 laboratoare (1 laborator informatică, 1 laborator limbi străine, 1 laborator limba română, 1 laborator istorie, 1 laborator fizică, 1 laborator chimie, 1 laborator limba română/CDI, 1 laborator geografie, 1 laborator biologie, 1 laborator educaţie tehnologică, 1 laborator matematică, un cabinet fonic/limbi străine) şi 2 cabinete (1 cabinet stomatologie şi 1 cabinet logopedie). Proiectul urmează să fie depus spre finanţare în cadrul Axei 13 a Programului Operaţional Regional – „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”. Durata de execuţie este estimată la 36 de luni, din care 24 de luni lucrările de construcţie.

Sursa foto: Gazeta de Titu

Al treilea proiect va fi derulat la Liceul Teoretic „I.C. Vissarion”. Investiţia are o valoare de 7.901.385,74 lei şi este finanţată prin Axa 3 a Programului Operaţional Regional – „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”. Perioada de implementare este de 55 de luni: 1 aprilie 2017 – 31 octombrie 2021. În cadrul proiectului, se vor realiza următoarele lucrări: reabilitare termică corp nou şi corp vechi), centrala termică, gospodărire de apă şi reţele exterioare.

Complementar acestor trei proiecte majore, Primăria Titu va achiziţiona, cu fonduri din bugetul local, mobilier, jucării şi rechizite pentru buna desfăşurare a activităţilor educative în Grădiniţa Sălcuţa. De asemenea, va reamenaja parculeţul din curte.

Sursa foto: Gazeta de Titu

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, vizită de studiu la Bruxelles oferită de Reprezentanţa Comisiei Europene

Publicat

pe

O delegaţie a Consiliului Judeţean Dâmboviţa formată din trei persoane (preşedintele Daniel Comănescu, şefa Serviciului Pregătire și Monitorizare Proiecte cu Finanțare Externă – Mădălina Brezeanu şi şefa Biroului Comunicare, Relații Externe – Oana Ivanov) participă, în aceste zile, alături de responsabili din alte judeţe, la o vizită de studiu la Bruxelles, oferită de Reprezentanţa Comisiei Europene.

Astăzi – 12 noiembrie 2018, dâmboviţenii au participat la o expunere referitoare la tema viitorului Europei, susținută de Aura Salla – analist politic și consilier în cadrul Centrului de Strategie Politică Europeană, care a fost urmată de prezentarea Alexandrei Tămășan – reprezentatul Direcției Generale de Educație, Tineret, Sport și Cultură a Comisiei Europene, privind aspecte sociale ale strategiei Europa 2020.

Mâine, programul vizitei de studiu va cuprinde întâlniri cu următoarele teme: fondurile structurale și de coeziune pentru România, politicile privind ocuparea forței de muncă din România, perspectivele pentru viitorul cadru multianual financiar, politicile comune în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale și strategia pentru competitivitatea IMM-urilor.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a executat silit firma care a lucrat pe PIDU din Micro VI!

Publicat

pe

Administraţia publică a municipiului Târgovişte a recuperat, săptămâna aceasta, în cadrul unei executări silite, suma de 2,4 milioane de lei (24 de miliarde de lei vechi) de la firma care a lucrat în cadrul PIDU-lui din Micro VI. Este vorba despre penalităţi de întârziere pentru nerespectarea termenului contractual.

„Este primul dosar care s-a încheiat. Mai avem încă unul, de aproximativ 6 milioane de lei, care este în primă instanţă la Tribunalul Dâmboviţa. Este un semnal pe care-l adresăm constructorilor care vor să vină să lucreze la Târgovişte. Nu vom face nici un fel de rabat de la ceea ce înseamnă respectarea termenelor contractuale şi calitatea lucrărilor.

Avem în momentul de faţă 25 de licitaţii publice pe ceea ce înseamnă lucrări de construcţii. Cine vrea să facă treabă şi să se implice 100% să vină, cine nu, mai bine stă acasă, pentru că nu ne putem bate joc de un oraş întreg fără să suportăm consecinţele.

Iată că SC Delta, pentru că a terminat lucrările cu întârziere, plăteşte peste 500.000 de euro penalităţi de întârziere către administraţia publică locală târgovişteană, bani care vor fi utilizaţi pentru lucrări de reabilitare a infrastructurii”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

A mai spus edilul municipiului Târgovişte că, începând cu data de 1 decembrie, se vor calcula penalităţi de întârziere şi în cadrul proiectului şoselei de centură, respectiv 65.000 lei/zi. Constructorul este departe de a se încadra în graficul de execuţie a lucrărilor!

În ceea ce priveşte continuarea investiţiei, primarul precizează că se aşteaptă soluţia ADR Sud Muntenia, în vederea semnării unui nou contract de finanţare. Aplicant este Consiliul Judeţean Dâmboviţa în asociere cu primăriile Târgovişte şi Răzvad.

„Am primit de la ADR o cerere de clarificări. Am răspuns şi, până în momentul de faţă, niciuna din clarificările solicitate nu este de natură să conducă în vreun fel la concluzia că proiectul nu va fi finanţat, aşa cum au vehiculat unii. La zvonuri suntem artişti. Dacă nu s-ar realiza nimic în oraşul ăsta, unii ar fi foarte fericiţi, dar foarte fericiţi. N-ar putea să doarmă noaptea de fericire”, a punctat edilul municipiului Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!