Connect with us

ACTUALITATE

Pompierii din Teleorman îşi sărbătoresc ziua împreună cu cetăţenii

Publicat

pe

Joi, 13 septembrie 2018, când se împlinesc 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi se sărbătoreşte „Ziua Pompierilor din România”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” Teleorman organizează, între orele 10:00-15:00, puncte de prezentare a tehnicii de intervenţie, cu executarea de exerciţii demonstrative, în toate oraşele şi municipiile din judeţ, după cum urmează:

– Alexandria: pe platoul din fața Casei de Cultură. Tehnică participantă: o ambulanță SMURD, o șenilată, o autospecială scafandrii plus barcă, un Punct de Comandă Mobil, o autospecială de stingere cu apă și spumă;

– Turnu Măgurele: pe platoul din parcul central, în fața Monumentului Independenței. Tehnică participantă: Duster cu barcă, autospecială de stingere cu apă și spumă;

– Roșiorii de Vede: platoul din fața primăriei. Tehnică participantă: o ambulanță SMURD, un Duster cu barcă, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autoscară mecanică;

– Zimnicea: pe platoul din fața primăriei. Tehnică participantă: Duster cu barcă, o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare;

– Videle: la intersecția străzilor Republicii și Parcului din orașul Videle. Tehnică participantă: Duster cu barcă, o autospecială de stingere cu apă și spumă, un camion multifuncțional.

De asemenea, de la ora 11:00, se va organiza, pe platoul Detaşamentului de Pompieri Alexandria, un ceremonial militar-religios în cadrul căruia vor fi prezentate semnificația zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, ordinele de înaintare în grad înainte de termen și mesajele de felicitare primite de la autoritățile centrale și locale.

Sâmbătă – 15 septembrie, la sediul ISU Teleorman şi la Detaşamentele de Pompieri Zimnicea şi Roşiori de Vede se vor oficia slujbe de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – patronul spiritual al pompierilor români.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Stones Business Development SRL, anunț organizate dezbatere publică

Publicat

pe

de

SC Stones Business Development SRL, cu sediul în București, sector 1, str. Căderea Bastiliei Nr. 41, etaj P, ap. 3, anunță publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactului asupra mediului pentru proiectul „Realizare lac pentru agrement prin explorarea agregatelor minerale, organizare de șantier, cântar și birouri”, propus a fi amplasat în comuna Sălcioara, județul Dâmbovița.

Tipul deciziei posibile luate de APM Dâmbovița poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu.

Documentația supusă dezbaterii (raportul privind impactul asupra mediului) este afișată pe site-ul APM Dâmbovița http://www.anpm.ro/ro/web/apm-dambovita.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la sediul Primăriei Sălcioara, în data de 20.06.2022, începând cu ora 16:00.

Observațiile, sugestiile, propunerile publicului se primesc în scris (în termen de 30 de zile de la data publicării anunțului) la adresa de e-mail office@apmdb.anpm.ro sau la sediul APM Dâmbovița din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței Nr. 1, județul Dâmbovița, până la data de 10.06.2022 (o zi înainte de data dezbaterii).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT