Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Pompierii din Teleorman îşi sărbătoresc ziua împreună cu cetăţenii

Publicat

pe

Joi, 13 septembrie 2018, când se împlinesc 170 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii şi se sărbătoreşte „Ziua Pompierilor din România”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” Teleorman organizează, între orele 10:00-15:00, puncte de prezentare a tehnicii de intervenţie, cu executarea de exerciţii demonstrative, în toate oraşele şi municipiile din judeţ, după cum urmează:

– Alexandria: pe platoul din fața Casei de Cultură. Tehnică participantă: o ambulanță SMURD, o șenilată, o autospecială scafandrii plus barcă, un Punct de Comandă Mobil, o autospecială de stingere cu apă și spumă;

– Turnu Măgurele: pe platoul din parcul central, în fața Monumentului Independenței. Tehnică participantă: Duster cu barcă, autospecială de stingere cu apă și spumă;

– Roșiorii de Vede: platoul din fața primăriei. Tehnică participantă: o ambulanță SMURD, un Duster cu barcă, o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, o autoscară mecanică;

– Zimnicea: pe platoul din fața primăriei. Tehnică participantă: Duster cu barcă, o autospecială de stingere cu apă și spumă cu modul de descarcerare;

– Videle: la intersecția străzilor Republicii și Parcului din orașul Videle. Tehnică participantă: Duster cu barcă, o autospecială de stingere cu apă și spumă, un camion multifuncțional.

De asemenea, de la ora 11:00, se va organiza, pe platoul Detaşamentului de Pompieri Alexandria, un ceremonial militar-religios în cadrul căruia vor fi prezentate semnificația zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, ordinele de înaintare în grad înainte de termen și mesajele de felicitare primite de la autoritățile centrale și locale.

Sâmbătă – 15 septembrie, la sediul ISU Teleorman şi la Detaşamentele de Pompieri Zimnicea şi Roşiori de Vede se vor oficia slujbe de prăznuire a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş – patronul spiritual al pompierilor români.

ACTUALITATE

Dâmbovița: 83 de unități de învățământ în scenariul roșu și 144 în scenariul galben

Publicat

pe

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a aprobat, astăzi – 5 martie 2021, noile scenarii de funcționare pentru unitățile de învățământ din județ, aplicabile începând cu data de 8 martie.

Astfel, în 274 de școli și grădinițe, copiii merg la clase, în 144 se aplică scenariul galben (sunt prezenți în clasă preșcolarii, elevii de I-IV și cei din anii terminali) și 83 de unități de învățământ sunt în scenariul roșu (sunt prezenți la clasă preșcolarii și elevii de I-IV).

În continuare, învață exclusiv online copiii din localitățile aflate în carantină, respectiv Pucheni (până în data de 11 martie) și Lucieni (până în data de 10 martie).

Vezi aici lista școlilor pe scenarii de funcționare

Cât privește infectarea cu noul coronavirus în rândul elevilor, profesorilor și personalului auxiliar, situația se prezintă astfel:

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgul Primăverii la Gura Ocniței

Publicat

pe

Astăzi, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan și deputatul PSD de Dâmbovița Ionuț Vulpescu s-au aflat la Gura Ocniței, unde localnicii, iubitori de tradiție și de frumos, au vrut să cinstească românește venirea primăverii, anotimpul primenirii naturii și a sufletului.

Manifestarea, la care au fost expuse, pentru a fi admirate dar și achiziționate, o serie de obiecte de decor confecționate manual de copii, sub îndrumarea meșterilor, s-a desfășurat într-un cadru restrâns din cauza pandemiei de coronavirus. Elevii școlilor din comună au susținut și un scurt program artistic. Evident, la costumul popular a trebuit să fie adăugat elementul mască de protecție.

„Atelierele de lucru, dar și expozițiile cu vânzare sunt ocazii prin care lucrurile frumoase create de meșterii populari duc mai departe spiritul satului românesc și obiceiurile primei săptămâni din Luna lui Mărțișor.

Respectând normele de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, a fost o adevărată plăcere ca, alături de cetățenii comunei, să asistăm la programele artistice puse în scenă de invitații Târgului de Primăvară.

Sper ca anul viitor să putem participa în număr mult mai mare la astfel de activități, mai ales că tradițiile noastre trebuie duse mai departe”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!