Connect with us

POLITIC

USR: Represiunea la adresa cetăţenilor României a fost orchestrată cu mare atenţie!

Publicat

pe

Deputaţii au dezbătut, marţi – 11 septembrie 2018, moţiunea prin care USR a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. în urma votului, s-au înregistrat 99 de voturi pentru (1 – ALDE, 1 – Minorităţi, 2 – Neafiliaţi, 10 – PMP, 61 – PNl, 1 – PSD şi 23 – USR) şi 149 împotrivă (14 – ALDE, 2 – Minorităţi, 1 – Neafiliaţi şi 132 – PSD). Au lipsit de la vot 73 de deputaţi (4 – Alde, 9 – Minorităţi, 9 – Neafiliaţi, 3 – PMP, 6 – PNL, 16 PSD, 21 – UDMR şi 5 – USR).

„Există nenumărate indicii care arată că MAI, instituțiile subordonate Guvernului și factorii politici, printre care și ministrul de Interne, au orchestrat cu mare atenție un act de represiune la adresa cetățenilor României.

USR i-a transmis ministrului de Interne, de la tribuna Parlamentului, că se ascunde după bâlbâielile domnului Dragnea, cu toate erorile de conducere ale actiunii, cu instigările la violență ale unor oameni politici din arcul guvernamental, cu mesajele de susținere a Jandarmeriei.

Guvernanţii susţin că zecile de cartușe lacrimogene trase asupra bărbaților, femeilor, copiilor, vârstnicilor, nu justifică termenul de «gazare» folosit de către societate. Mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală!”, spune deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa.

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Merităm să fim primiți în spațiul Schengen. Am îndeplinit tot ce ni s-a cerut!

Publicat

pe

În această perioadă întreaga, clasă politică românească este în fierbere. România se află, din nou, la o răscruce de vânturi, de interese ascunse, sau prinsă în menghina orgoliilor apusene.

Intrarea țării noastre în spațiul Schengen se află iarăși sub semnul incertitudinii și asta fiindcă acolo, undeva, în Europa, sunt unii care zic că nu suntem încă pregătiți, că mai avem multe lucruri de pus la punct.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, considerat că, dacă pe 8 decembrie, nu pășim în Europa, liber, fără graniță și controale, suntem de fapt supuși nedreptății. Marginalizați.

„Ne-am achitat de toate obligațiile. Am pus la punct instituțiile. Justiția funcționează la parametrii normalității. Drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. S-a investit enorm pentru securizarea granițelor. Am îndeplinit tot ceea ce ni s-a cerut pentru a intra acolo unde ne este locul, în marea familie europeană. Sper ca pe 8 decembrie să fim în spațiul Schengen, să beneficiem și noi de această imensă oportunitate în plan social și economic”, a declarat, pentru incomod-media.ro, deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa: Cel care trebuia să facă un Plan Strategic pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public!️

Publicat

pe

O țară care are în frunte conducători slabi, doar supraviețuiește. Așa se întâmplă cu noi acum. De ani de zile, ne tot chinuim să ducem la îndeplinire muncile sisifice impuse de Occident și, când zicem și noi că, gata, am scăpat de belele, că intrăm în rândul lumii, așa cum ar fi fost normal, fără alte și alte condiționări, există unii care ne dau cu flit. De ce? Fiindcă nu avem reprezentanți adevărați.

După cum bine a punctat deputatul PSD Radu Popa, merităm pe deplin ca pe 8 decembrie să primim oficial dreptul de a circula liber în spațiul Schengen, chiar dacă șeful statului, Klaus Iohannis, care ar fi trebuit să lupte pentru atingerea acestui important deziderat, este aproape nevăzut în ultima vreme.

„Din păcate, cel care trebuia să facă un Plan Strategic Integrat pentru intrarea în Schengen este dispărut din spațiul public. Toată vara a fost mut. Toamna a făcut revista presei, dar nici o ședință cu specialiștii care puteau sprijini România. Abia vineri, în ceasul al 12-lea, Kldys Werner Iohannis s-a întâlnit cu cancelarul austriac, însă presa vieneză spune că poziția Austriei rămâne neschimbată: nu acceptă România și Bulgaria.

Mircea Geoană a avut perfectă dreptate: “între politica externă și cea internă exista o relație biunivocă, se potențează reciproc. E nevoie de folosirea tuturor elementelor de putere națională – diplomație, politică industrială și economică, cooperare internațională, servicii de informații și apărare națională”. Dar liderii vin după lideri. Pentru a-i convinge pe cei mai buni să lucreze pentru cei mai mulți trebuie să le respectăm valoarea și să le recunoaștem meritele”, a spus Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats