Conectați-vă cu noi

POLITIC

Proiect USR: Toate școlile trebuie expertizate tehnic pentru a evita tragediile!

Publicat

pe

deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Uniunea Salvaţi România a depus, la Biroul Permanent al Senatului, un proiect de lege potrivit căruia primarii trebuie să realizeze, în perioada 2020-2024, expertize tehnice pentru a stabili rezistenţa la cutremur a tuturor clădirilor care adăpostesc instituţii de învăţământ construite înainte de 1978.

Iniţiatorul acestui proiect, senatorul USR Cristian Ghica, spune că, în România, există 6.000 de şcoli şi nicio evidenţă a unităţilor de învăţământ care prezintă risc seismic. Primăriile, susţine demnitarul USR, trebuie să ia măsuri urgente pentru consolidare, nu să privească la nesfârşit drobul de sare.

„În expunerea de motive a proiectului, se arată că starea imobilelor în care au loc activitățile didactice este îngrijorătoare, în condițiile în care, numai în anul 2017, au avut loc două incidente în care tavanul din două unități de învățământ s-a prăbușit – în București și în Deva, cel din urmă caz soldându-se cu rănirea cadrului didactic. Asupra acestor construcții se intervine anual pentru reparații de întreținere curentă, pentru a asigura condiții minime de igienă, însă nu sunt alocate fonduri pentru intervenții structurale”, explică deputatul Dumitru lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  septembrie 15, 2018 at 5:05 am

  și voi, de un penibil sinistru
  că tot ați descoperit gaura macaroanei, pînă la finalizarea expertizelor… Dumnezeu cu mila?
  este lege de alocare bugetară pentru învățămînt. se respectă?
  am înțeles: să fie bine ca să nu fie rău!
  caraghioșilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

„Deputatul mitralieră” îi numeşte tractorişti pe semnatarii scrisorii anti-Dragnea!

Publicat

pe

Surprinzătoare declaraţia deputatului PSD Cătălin Rădulescu de la Argeş cu privire la semnatarii scrisorii anti-Dragnea! Demnitarul argeşean, cunoscut sub pseudonimul „deputatul mitralieră”, îi numeşte pe pucişti „tractorişti, semiburghezi, analfabeţi”…

De unde schimbarea asta de opinie a lui Rădulescu? Îl ştiam prieten cu preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. L-am văzut la inaugurarea lucrărilor de modernizare de la Peşterea Ialomiţei, părea a fi foarte apropiat de liderul dâmboviţean. A făcut şi un film de prezentare a complexului turistic montan şi acum loveşte la greu democratizarea partidului!

Citește în continuare

POLITIC

Rovana Plumb: Se încearcă destabilizarea partidului din interior şi nu avem nevoie de asta!

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmboviţa, Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene şi preşedinta organizaţiei femeilor social-democrate, şi-a arătat susţinerea pentru Liviu Dragnea. Este singurul demnitar din garnitura politică a Dâmboviţei care s-a alăturat lui Dragnea.

„Sunt tare mâhnită să aflu că apare o astfel de atitudine din partea unor colegi din PSD. Întotdeauna am respectat un punct de vedere, dar el trebuie să se desfășoare într-un cadru democratic.

Această scrisoare nu respectă conduita cerută de partid. E mai degrabă o lovitură incorectă aplicată într-un moment prost ales. Cred că acest moment nu este ales întâmplător. PSD se confruntă, de mai bine de un an jumătate, cu atacuri politice.

Ca răspuns pe care vreau să îl dau semnatorilor este că sprijin unitatea partidului, conducerea partidului, îl sprijin pe domnul Dragnea. Vreau să fac un apel către toți membrii onești ai partidului să își manifeste solidaritatea în aceste momente în care se încearcă divizarea lui.

Miza acestei scrisori pe care am citit-o este aceea de a încerca să destabilizeze partidul din interior și nu avem nevoie de asta în acest moment”, a declarat Rovana Plumb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!