Conectați-vă cu noi

POLITIC

Proiect USR: Toate școlile trebuie expertizate tehnic pentru a evita tragediile!

Publicat

pe

deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Uniunea Salvaţi România a depus, la Biroul Permanent al Senatului, un proiect de lege potrivit căruia primarii trebuie să realizeze, în perioada 2020-2024, expertize tehnice pentru a stabili rezistenţa la cutremur a tuturor clădirilor care adăpostesc instituţii de învăţământ construite înainte de 1978.

Iniţiatorul acestui proiect, senatorul USR Cristian Ghica, spune că, în România, există 6.000 de şcoli şi nicio evidenţă a unităţilor de învăţământ care prezintă risc seismic. Primăriile, susţine demnitarul USR, trebuie să ia măsuri urgente pentru consolidare, nu să privească la nesfârşit drobul de sare.

„În expunerea de motive a proiectului, se arată că starea imobilelor în care au loc activitățile didactice este îngrijorătoare, în condițiile în care, numai în anul 2017, au avut loc două incidente în care tavanul din două unități de învățământ s-a prăbușit – în București și în Deva, cel din urmă caz soldându-se cu rănirea cadrului didactic. Asupra acestor construcții se intervine anual pentru reparații de întreținere curentă, pentru a asigura condiții minime de igienă, însă nu sunt alocate fonduri pentru intervenții structurale”, explică deputatul Dumitru lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  septembrie 15, 2018 at 5:05 am

  și voi, de un penibil sinistru
  că tot ați descoperit gaura macaroanei, pînă la finalizarea expertizelor… Dumnezeu cu mila?
  este lege de alocare bugetară pentru învățămînt. se respectă?
  am înțeles: să fie bine ca să nu fie rău!
  caraghioșilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Donaţii în loc de bannere! Provocare lansată de PRO România

Publicat

pe

Fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, prim-vicepreşedinte PRO România, a lansat o provocare pentru partidele politice care beneficiază de fonduri de la bugetul de stat, să doneze banii primiţi de la Autoritatea Electorală Permanentă secţiilor de oncologie şi oncopediatrie ale spitalelor din România.

Subiectul a fost abordat în conferinţa de presă pe care a susţinut-o astăzi, 26 aprilie, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei PRO România Dâmboviţa – Cătălin Olteanu, care a prezentat, cu acordul fostului ministru Bănicioiu, raţionamentul unei asemenea proiect.

„În această campanie electorală, partidele vor cheltui câteva zeci de milioane de euro pentru afișe, materiale și panouri electorale. În consecință, eu propun să facem ceva folositor pentru comunitate și să nu mai cheltuim bani pe afișe și panouri, ci să îi donăm secțiilor de oncopediatrie din spitalele românești.

Asta înseamnă să fim patrioți, nu să punem bannere peste tot cu Rovana, să dăm medicamente și îngrijire medicală de calitate copiilor noștri. Donații în loc de bannere, asta propun pentru această campanie și la sfârșitul ei vom putea spune, noi, toți politicienii, că am rezolvat ceva concret pentru cei care au nevoie de ajutor”.

Reamintim faptul că, la dezbaterea Legii bugetului pentru 2019, parlamentarii PRO România au formulat amendamente care au vizat suspendarea plăţilor către partidele politice sau măcar reducerea acestor sume, iar banii astfel economisiţi să fie utilizaţi în proiecte de interes pentru cetăţeni. Propunerea a fost respinsă de reprezentanţii puterii.

Potrivit informărilor publicate pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente, statul plăteşte în fiecare lună următoarele sume către partidele politice:
– 7,59 milioane de lei noi pentru PSD
– 3,48 milioane de lei noi pentru PNL
– 1,02 milioane de lei pentru USR
– 756 mii lei pentru ALDE
– 492 mii lei pentru PMP

Citește în continuare

ALEGERI

Călin Popescu Tăriceanu, invitat să efectueze o vizită electorală în comuna Voineşti

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, intră în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai cu gânduri bune şi cu speranţa că cetăţenii vor alege oameni destoinci, devotaţi, buni profesionişti, care să ne reprezinte cu cinste în înaltul for legislativ european.

Liderul ALDE este mulţumit de faptul că, în aceste săptămâni de precampanie, a reuşit să ia pulsul judeţului, să discute cu oamenii, să le afle problemele, să le cunoască mai îndeaproape îndeletnicirile, gândurile şi dorinţele de viitor.

Ionel Petre a aflat, peste tot pe unde a umblat, că preşedintele ALDE, senatorul Călin Popescu Tăriceanu, este un politician iubit şi apreciat de toţi cei care doresc o Românie prosperă, democratică, o ţară unde drepturile şi libertăţile cetăţeanului să fie respectate.

„Din discuţiile cu oamenii, mi s-a certificat faptul că domnul Călin Popescu Tăriceanu este o locomotivă puternică şi că, în jurul său, se construieşte. Preşedintele ALDE va veni în judeţul Dâmboviţa în această campanie electorală.

Domnia sa şi-a exprimat dorinţa de a merge la pas, printre oameni, de a discuta cu ei, de a dialoga pe teme ce privesc viaţa de zi cu zi.

Mi-am propus să-l invit pe liderul nostru să meargă în comuna Voineşti, o localitate reper pentru judeţul Dâmboviţa, cu oameni muncitori, destoinici, cu tineri care se înhamă curajos la dezvoltarea unor proiecte în agricultură”, a precizat Ionel Petre.

Reamintim faptul că liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a efectuat luna aceasta o vizită în judeţul Dâmboviţa, fiind prezent în mai multe societăţi comerciale din Târgovişte şi Titu. De asemenea, a  purtat discuţii cu membrii şi simpatizanţii partidului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!