Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa învaţă din experienţa Federației Femeilor din Întreaga Chină

Publicat

pe

Vicepreşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze, Excelenţa Sa Shen Yueyue, a efectuat, astăzi – 18 septembrie 2018, o vizită în judeţul Dâmboviţa, împreună cu o delegaţie a Federației Femeilor din Întreaga Chină, organizaţie pe care o conduce. Au mai fost prezenţi Tu Jiang – reprezentant al Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Manuela Catrina – secretar de stat în Ministerul comunicaţiilor şi Maria Lazăr – secretar de stat în Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Oaspeţii au purtat discuţii cu deputatele Claudia Gilia şi Carmen Holban, cu preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu şi Luciana Cristea, cu viceprimarul municipiului Târgovişte – Cătălin Rădulescu şi cu directorul filialei judeţene de Cruce Roşie – Raul Pavelescu. De asemenea, au vizitat Universitatea Valahia şi cele mai reprezentative obiective turistice din oraş.

„Întotdeauna am considerat că schimburile de experiență sunt benefice, cu atât mai mult în cazul de față, China fiind un exemplu demn de urmat în ceea ce privește mediul economic, astfel încât orice dezbatere ce are ca subiect mediul de afaceri este una utilă.

Apreciez ceea ce Federația Națională a Femeilor din China își propune și realizează. Consider extrem de benefică ideea de a reuni, într-o organizație de masă, femei care aparțin tuturor grupurilor etnice și din toate domeniile vieții. Doar astfel, experiența acumulată de acestea poate fi benefică, nevoile înregistrate în rândul maselor se pot face cunoscute, iar vocea femeilor se face auzită. Iar femeile au o voce puternică și un potențial uriaș, care nu trebuie trecute cu vederea”, a spus preşedintele CJD, Daniel Comănescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Rețele de utilități pentru noile zone de locuit din comuna Dragomirești

Publicat

pe

Dragomirești este una dintre localitățile dâmbovițene care se dezvoltă frumos. Numărul de case moderne, construite cu gust, în stil european, a crescut simțitor. Sunt tot mai mulți tineri care solicită terenuri pentru a-și ridica locuințe. Primăria este preocupată, în acest moment, să extindă rețelele de utilități către zonele comunei unde s-au edificat construcții, iar oamenii au nevoie de condiții civilizate de trai. În acest sens, se lucrează la rețelele de gaze naturale și iluminat public, în perimetrul DN 72, Târgoviște-Câmpulung.

„Este o zonă deosebită, în care cetățenii comunei noastre au început să construiască. Trebuie să fim alături de ei și să grăbim procesele de execuție a rețelelor de utilități. Nu avem acolo nici alimentare cu apă potabilă, nici curent electric. Vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a realiza cât mai repede aceste obiective absolut necesare pentru cetățenii care își ridică case, care pun bazele unor noi familii”, ne-a declarat primarul Dragoș Vlădulescu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Rezolvări concrete în Bucegi, în numai 24 de ore de la dezlănțuirea naturii

Publicat

pe

În mai puțin de 24 de ore de la viiturile de ieri-noapte, Consiliul Județean Dâmbovița a redat circulației rutiere podul peste Ialomița spre Cabana Horoabele și a fost redeschisă Peștera Ialomiței.

„Așa cum am promis, am adus în munte proiectanții care vor înainta soluția tehnică pentru refacerea drumului distrus de debitul mare al Ialomiței din zona Cheile Tătarului.

În cel mai scurt timp, vreau să începem lucrările la drumul și podurile afectate de apele rîului Ialomița care, din spusele specialiștilor, niciodată nu au fost atât de mari în zona Cheile Tătarului.

Citește și: Guvernul Cîțu a sărit județul Dâmbovița și la repartizarea fondurilor pentru calamități

În primă fază, trebuie reparate apărările de mal și racordurile pod-rampă care au fost avariate de aluvinile și materialul lemnos aduse de ape, iar zidurile de rambleu din piatră, trebuie consolidate prin refacerea fundațiilor.

În urma acestor lucrări, se poate trece la reconstruirea terasamentului drumului și a întregului sistem rutier”, precizează președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT