Connect with us

Dâmboviţa

Pesta porcină face ravagii în ţară, iar PSD se ocupă de reglări de conturi politice!

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota critică în termeni duri actuala putere PSD-istă, care, în loc să se ocupe de problemele vitale ale ţării, de gestionarea flagelului numit pesta porcină africană ce se extinde rapid, cuprinzând judeţ după judeţ, este preocupată de reglările de conturi politice.

Precizează senatorul liberal, într-un comunicat de presă, că Dâmboviţa este al 13-lea judeţ afectat de pesta porcină africană, iar Guvernul a scăpat situaţia de sub control.

Comisia Europeană a atras atenția, într-un document de lucru intern, că există riscul real ca pesta să se extindă în jumătate din țară, ritmul de răspândire a bolii fiind în România cel mai alert de la nivelul Uniunii Europene.

„Situația este extrem de îngrijorătoare, producătorii sunt lăsați în voia sorții, angajații din fermele și abatoarele afectate sunt trimiși acasă în șomaj, iar oamenii au ajuns să-și ascundă porcii din gospodării de frica autorităților care, din nefericire, nu oferă despăgubirile anunțate.

Am solicitat, în nenumărate rânduri, demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, și a șefului ANSVSA, Geronimo Brănescu, pentru incompetența de care au dat dovadă în gestionarea crizei declanșate de pesta porcină africană, însă cei doi consideră că își merită fotoliile pe care stau. Ca urmare a indolenței celor doi, am cerut, în scris, premierului Viorica Dăncilă să dispună aplicarea sancţiunilor cuvenite pentru lipsa de acţiune a factorilor de decizie, care au contribuit prin neglijență și incompetență la expansiunea epidemiei de pestă, fie că vorbim de cei din autorităţile publice locale sau centrale.

În România, în momentul de față, sunt afectate 13 județe, unde se înregistrează aproximativ 900 de focare de pestă porcină. Această situație a apărut din cauza faptului că nu s-au respectat recomandările Comisiei Europene cuprinse în Raportul final privind un audit efectuat în România, nu s-au făcut controale amănunțite în punctele de trecere a frontierei cu ţările vecine în care a evoluat pesta porcină africană și au fost calculate greşit efectivele de porci mistreți din ţară şi, implicit, din Delta Dunării.

Mai mult, s-au încălcat şi neglijat unele prevederi din Programul național de supraveghere, prevenire și control al pestei porcine africane, unde se arată în mod expres necesitatea efectuării supravegherii intensive, prin inspecții care să vizeze porcii domestici și porcii mistreți, pe o distanță de 20 km de la frontieră spre interiorul țării, începând de la frontiera cu Ucraina, țară pe al cărei teritoriu evoluează boala.

Am tras semnale de alarmă, de asemenea, și în privința altor boli care riscă să afecteze zootehnia românească. Recent, am atras atenția asupra unei noi maladii ce se află pe teritoriu Bulgariei. Ovinele şi caprinele sunt în pericol de a fi afectate de pesta micilor rumegătoare al cărei focar se află la granița de sud a României, însă Guvernul nu ia nici un fel de măsuri! Din păcate, PSD este ocupat cu luptele interne pentru putere, decât cu rezolvarea problemelor grave ce afectează țara”, se arată în comunicatul remis de senatorul PNL Iancu Caracota.

ACTUALITATE

Carmen Holban, deputat, mesaj cu prilejul „Zilei internaționale a femeilor din mediul rural’

Publicat

pe

În data de 15 octombrie, se sărbătorește „Ziua internaţională a femeilor din mediul rural”. Celebrarea a fost decisă de Organizația Națiunilor Unite printr-o rezoluție dată în 18 decembrie 2007. S-a avut în vedere rolul pe care îl au femeile de la sate în bunăstarea familiilor și în dezvoltarea economiilor din mediul rural.

„Femeile din satele și comunele noastre sunt inima familiilor și a gospodăriilor lor. Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural, pe care astăzi o sărbătorim, le este dedicată lor, celor care prin munca lor, plătită sau neplătită, își hrănesc familiile. De multe ori, munca și efortul acestora nu sunt mai prejos de cele ale partenerilor lor de viață. Meritele lor nu pot fi puse la îndoială, iar pentru acest lucru trebuie să le fim alături și să le mulțumim, zi de zi”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a propus spre finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny” 47 de km de drumuri județene

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a depus la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 6 proiecte ce vizează reabilitarea și modernizarea a 47 km de drumuri județene – se precizează într-un comunicat remis către mass-media. Valoarea totală a finanțării solicitate Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproximativ 211.000.000 lei.

Traseele vor tranzita comunele Moroeni, Șelaru, Malu cu Flori, Pucheni, Brănești, Glodeni și Runcu, iar lucrările propuse la finanțare sunt următoarele:

– Modernizarea DJ 714, Bolboci – contur Lac Bolboci – Cheile Tătarului, pe un sector de drum de 4,5 km;

– Modernizarea DJ 503 și DJ 611 pe traseul limită județ Teleorman – Glogoveanu – Fierbinți – limită județ Argeș, etapa a doua a acestui proiect (7,6 km de drum);

– Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina – Peștera. Lucrările prevăzute sunt complexe, din cauza porțiunii mari de drum, de 21,6 km, dar și a faptului că investiția presupune și construirea unui pod nou, cu o lungime de 70 metri, și a unui drum nou, care să ocolească satul Glod, în lungime de aproximativ 3,5 km;

– Reabilitarea și modernizarea a 6,7 km din DJ 724, Malu cu Flori – Pucheni;

– Reabilitarea și modernizarea a 4 km din DJ 716, Priboiu – Glodeni;

– Reabilitarea a 2,1 km din DJ 712A, Runcu – Râu Alb.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT