Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

20 de ani de proiecte de dezvoltare în Regiunea Sud-Muntenia. FOTO

Publicat

pe

Astăzi – 21 septembrie 2018, într-un stil tradiţional românesc, s-a consumat la Muzeul Goleşti, din judeţul Argeş, manifestarea dedicată celor 20 de ani de dezvoltare regională în Sud-Muntenia. Evenimentul a fost organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, care îşi are sediul la Călăraşi. Amfitrionul acestei întâlniri cu caracter unic a fost Liviu Muşat, directorul general al Agenţiei.

Au fost prezenţi, în calitate de invitaţi, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene din toate cele şapte judeţe care formează ADR Sud Muntenia: Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

Din partea Guvernului României, au venit la Goleşti: Nicolae Tudose – secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Constantin Ivan -secretar de stat în Ministerul Economiei şi Lucian Pătraşcu – secretar de stat în cadrul aparatului de lucru al viceprim-ministrului.

De asemenea, au mai fost prezenţi la momentul aniversar oameni de afaceri, politicieni şi beneficiari ai proiectelor derulate prin ADR Sud-Muntenia.

Lăsând la o parte temele discuţiilor, prezentările, atmosfera cordială de socializare şi festivitatea de premiere a beneficiarilor de fonduri europene, putem spune că partea cea mai vie şi antrenantă a manifestării a constituit-o expoziţia de produse tradiţionale organizată sub egida „Fabricat în Sud Muntenia”.

Spaţiul vast şi pitoresc al Muzeului din Goleşti s-a pretat de minune ideii organizatorilor de etalare a diferitelor preparate tradiţionale produse de firme cu experienţă în domeniul alimentar sau de gospodari de renume din toate judeţele din Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia.

Ingenios, apelându-se la diferite metode de etalare a produselor tradiţionale, în ton cu spaţiul pus la dispoziţie şi cu zona specifică de unde vin, participanţii au putut admira şi degusta brânzeturi, mezeluri de casă, dulciuri, produse de patiserie, pâine, gemuri şi dulceţuri, vinuri, specialităţi culinare, băuturi şi fructe.

Nu au lipsit de la târgul dedicat acestei aniversări ofertele de turism prezentate de Consiliile judeţene din regiune. Fiecare zonă a ieşit în faţă cu pliante, fotografii, broşuri, filme, în care au fost prezentate zonele cu potenţial turistic, folclorul şi tradiţia autentică.

Judeţul Dâmboviţa, putem spune cu obiectivitate, a avut cel mai vast şi apreciat stand expoziţional, conceput cu profesionalism, care a scos în faţă, a evidenţiat, tot ce are mai bun, mai frumos, mai pitoresc.

De apreciat participarea la această inedită expoziţie a firmelor Arctic Găeşti, Rondocarton, Ceres Pucioasa, Agricool Bia Zoo Production. Un rol de substanţă în expoziţie l-a avut Complexul Muzeal „Curtea Domnească”, Asociaţia „Padina-Peşterea” şi Universitatea Valahia din Târgovişte.

Cuvinte de laudă avem pentru Primăria comunei Cândeşti, faţă de edilul acestei localităţi – Georgeta Popa, care s-a aflat în vâltoarea acestui eveniment îmbrăcată în straie populare, promovând produsele specifice de pe Valea Dâmboviţei. Vorbim aici de fructe, gemuri şi dulceţuri, ţuică românească de prune, plăcintă şi alte delicateţuri gătite în bucătăria tradiţional muntenească.

Oaspeţii ADR Sud Muntenia au putut urmări şi un frumos spectacol folcloric prezentat de ansambluri venite special pentru acest eveniment din toate colţurile regiunii.

„Încă din perioada de preaderare, am avut rolul de a asigura un management eficient al fondurilor existente şi de a ne pregăti pentru ca, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană în anul 2007, să administrăm fondurile structurale. Din 1999, atunci când ne-am început activitatea, am fost implicaţi în implementarea a peste 1.600 de proiecte, ce au fost derulate prin 13 programe de preaderare.

Au fost proiecte ce au reuşit să acopere întreaga gamă de activităţi din sectorul social şi din cel economic, infrastructură rutieră, urbană, turistică, patrimoniul cultural, dezvoltarea sectorului privat, proiecte de dezvoltare a resurselor umane şi, nu în ultimul rând, de dezvoltare a serviciilor sociale şi medicale. (…) Pornit acum mai bine de un deceniu cu foarte multe speranţe, cu foarte multe gânduri şi planuri pentru a face cât mai mult pentru comunităţile din regiunea noastră, Programul Operaţional Regional, pe scurt Regio, a reprezentat în continuare, negreşit, una dintre cele mai importante surse de finanţare nerambursabilă pentru Sud-Muntenia. (…)

Bilanţul celor 20 de ani de existenţă a Agenţiei reflectă ceea ce noi am făcut bine, ce am greşit, care sunt învăţămintele trase, ce putem îndrepta, continua şi ce vrem să lăsăm moştenire urmaşilor noştri”, a precizat Liviu Muşat – directorul ADR Sud-Muntenia.

ACTUALITATE

Anunţ lansare proiect modernizare, extindere şi dotare Grădiniţa Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

Medic, obligat să meargă pe jos acasă, după 24 de ore de gardă, din cauza mitingului PSD!

Publicat

pe

de

Un medic a povestit pe Facebook că, după 24 de ore de gardă la Unitatea de Primiri Urgențe din Titu, nu i-a fost permis, duminică, de către agenții de poliție, să meargă spre casă cu mașina personală, din cauza mitingului PSD organizat la Târgovişte.

„Sunt plină de furie. Am trăit un abuz de putere specific ţării unui PSD fără limite. «Restricţiile» de circulaţie prevăzute în anunţurile oficiale s-au transformat în «intergicţii» de intrare în oraş înainte de ora anunţată oficial.

La ora 09:55, mi s-a interzis să vin la domiciliu cu maşina, deşi am cerut permisiunea mai multor agenţi, fiind după o gardă de 24 de ore la UPU Titu. Nu mi s-a perm is nici pe Calea Bucureşti, nici pe Gimnaziului, nici pe Aleea Sinaia la podul Mihai Bravu, deşi circulau maşini din sens invers, iar restricţiile au fost anunţate de la ora 10:00, Aleea Sinaia nefiind menţionată.

Aşa că mi-am făcut «înviorarea» certându-mă cu domnii cu caschetă, care dovedesc, o dată în plus, exces de zel şi lipsă de empatie şi mergând pe jos 2 km că doar eram odihnită după vreo 70 de pacienţi consultaţi în cele 24 de ore de Urgenţe. Oare, dacă spuneam că intru în gardă, ar fi înţeles? Aş vrea să ştiu dacă legile din România prevăd această interdicţie de a mă întoarce la domiciliu cu maşina, dacă este legal să mi se limiteze accesul spre domiciliu. Aştept răspun suri. Vă mulţumesc”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Foto: https://republica.ro

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!