Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte grăbeşte rezilierea contractului cu AITT, operatorul de transport călători

Publicat

pe

Războiul dintre Primăria Târgovişte şi AITT, societatea care se ocupă de transportul public de călători de pe vremea când la cârma administraţiei locale se afla Iulian Furcoiu, se intensifică. Autorităţile târgoviştene intenţionează să-şi creeze propria companie de transport călători, prin implementarea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 21 milioane de euro.

AITT se bazează în litigiul cu Primăria pe un contract care se întinde până în anul 2053. Necazul este că, existând pe piaţă AITT, reprezentanţii administraţiei locale nu pot materializa proiectul cu fonduri europene. Se aude că AITT s-ar retrage din acest concurs de împrejurări, dar nu oricum, ci în baza obţinerii unor despăgubiri juste pe care primăria nu prea ar dori să le acorde.

În şedinţa de Consiliu Local de astăzi, 26 septembrie 2018, reprezentanţii puterii locale au intrat în contradicţie uşoară, neviolentă şi cu un bagaj de argumente, cu consilierii liberali, tocmai la punctul de pe ordinea de zi care prevedea aprobarea organigramei societăţii Servicii Publice Municipale Târgovişte, care se va ocupa, pe lângă alte activităţi, şi de transportul de călători.

Liberalii au fost dispuşi să voteze proiectul iniţiat de Executivul Primăriei, dar nu şi organigrama unde erau menţionaţi şoferii, probabil pentru transportul public. Solicitarea a fost prezentată de consiliera Neli Ion.

Primarul Daniel Cristian Stan a insistat pe nevoia unui transport public modern în Târgovişte şi pe grăbirea implementării unui astfel de proiect, invocând posibilitatea ca, în curând, târgoviştenii să nu mai aibă mijloace de transport în comun. A spus edilul că la AITT există în momentul de faţă un conflict de muncă, iar, pe câteva trasee, în momentul de faţă, nu mai circulă autobuze. Tocmai de aceea, administraţia grăbeşte lucrurile şi trebuie să ia măsuri de siguranţă, să se pregătească în eventualitatea unui blocaj al AITT.

A luat în calcul primarul inclusiv rezilierea imediată a contractului cu AITT, nu că ar dori cu adevărat acest lucru, dar trebuie să se gândească la soarta concitadinilor. A lăsat edilul să se înţeleagă că au pregătită şi o soluţie de avarie până când proiectul local de transport public va fi materializat, şi anume găsirea unei alte societăţi care să deservească publicul călător din Târgovişte.

Primarul acuză AITT că este preocupat mai mult de cursele externe, în localităţile învecinate, decât de cele din oraş. A mai spus că şoferii de la AITT, pe fondul nemulţumirilor salariale, dezerteză în masă şi, culmea, administraţia publică locală ar putea să îi angajeze!

Este clar că, în momentul de faţă, se caută motivaţii pertinente pentru rezilierea contractului cu AITT, în condiţii avantajoase pentru Primărie, invocându-se o situaţie de criză. Proiectul de creare a unui serviciu de transport public local nu are nicio treabă cu situaţia existentă. Sunt probleme diferite! Cel puţin aşa susţine primarul Stan.

Consiliera Neli Ion consideră că trebuie să se ajungă cu AITT-ul la masa negocierilor, să se discute condiţiile în care se poate rezilia contractul, care mai are operabilitate zeci de ani.

Cristian Daniel Stan spune că, dacă nu îl vor încheia cu acordul părţilor, tot îl vor anula. Dacă actualul operator de transport nu doreşte să-l rezilieze, Primăria pierde 21 milioane de euro! Şi, ca să nu mai înţelegi chiar nimic din ceea ce este şi ce se vrea cu adevărat, edilul spune că nu vrea să intre cu AITT în conflict, dar nici nu doreşte să treacă pe lângă Târgovişte o astfel de oportunitate!

Neli Ion atrage atenţia reprezentanţilor Executivului că, în contractul cu AITT, există drepturi, dar şi obligaţii şi că fiecare pas trebuie bine gândit. Un alt consilier liberal, Adrian Bercu, insistă pe o tranziţie graduală a acestui serviciu, să se găsească variante, soluţii, să nu se ajungă, ca în cazul şoselei de centură, la blocaje, la instanţele de judecată!

La un moment dat, a intervenit şi consilierul Dumitru Barbu de la ALDE, astăzi în postura de preşedinte de şedinţă. Barbu este de partea Executivului, afirmând că operatorul nu a respectat multe dintre obligaţii, că, de atunci încoace, nu s-a adus nicio îmbunătăţire bazei auto. S-a ajuns la vot. Hotărârea a trecut cu 17 voturi pentru şi 4 abţineri. Adică, au votat pentru şi unii dintre consilierii liberali!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Centrul Cultural Flacăra Moreni

Publicat

pe

Proiectul care vizează reabilitarea și modernizarea Clubului Flacăra din municipiul Moreni, județul Dâmbovița, se derulează conform graficului aprobat – spune primarul Constantin Dinu, care este, de asemenea, mulțumit de calitatea lucrărilor. Investiția este implementată cu fonduri europene nerambursabile.

„Construcţia, cu destinaţie administrativă şi social-culturală, se va transforma în . Obiectivele specifice ale proiectului sunt: reabilitarea unei clădiri care dobândeşte funcţiunea de Club cultural educaţional – recreativ; echiparea clubului cultural în vederea asigurării, în regim tehnologic şi de eficienţă energetică de ultimă generaţie, a serviciilor educaţional – recreative; creşterea atractivităţii municipiului Moreni prin crearea şi amenajarea unei zone cultural – recreative”, explică primarul Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT