Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte grăbeşte rezilierea contractului cu AITT, operatorul de transport călători

Publicat

pe

Războiul dintre Primăria Târgovişte şi AITT, societatea care se ocupă de transportul public de călători de pe vremea când la cârma administraţiei locale se afla Iulian Furcoiu, se intensifică. Autorităţile târgoviştene intenţionează să-şi creeze propria companie de transport călători, prin implementarea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 21 milioane de euro.

AITT se bazează în litigiul cu Primăria pe un contract care se întinde până în anul 2053. Necazul este că, existând pe piaţă AITT, reprezentanţii administraţiei locale nu pot materializa proiectul cu fonduri europene. Se aude că AITT s-ar retrage din acest concurs de împrejurări, dar nu oricum, ci în baza obţinerii unor despăgubiri juste pe care primăria nu prea ar dori să le acorde.

În şedinţa de Consiliu Local de astăzi, 26 septembrie 2018, reprezentanţii puterii locale au intrat în contradicţie uşoară, neviolentă şi cu un bagaj de argumente, cu consilierii liberali, tocmai la punctul de pe ordinea de zi care prevedea aprobarea organigramei societăţii Servicii Publice Municipale Târgovişte, care se va ocupa, pe lângă alte activităţi, şi de transportul de călători.

Liberalii au fost dispuşi să voteze proiectul iniţiat de Executivul Primăriei, dar nu şi organigrama unde erau menţionaţi şoferii, probabil pentru transportul public. Solicitarea a fost prezentată de consiliera Neli Ion.

Primarul Daniel Cristian Stan a insistat pe nevoia unui transport public modern în Târgovişte şi pe grăbirea implementării unui astfel de proiect, invocând posibilitatea ca, în curând, târgoviştenii să nu mai aibă mijloace de transport în comun. A spus edilul că la AITT există în momentul de faţă un conflict de muncă, iar, pe câteva trasee, în momentul de faţă, nu mai circulă autobuze. Tocmai de aceea, administraţia grăbeşte lucrurile şi trebuie să ia măsuri de siguranţă, să se pregătească în eventualitatea unui blocaj al AITT.

A luat în calcul primarul inclusiv rezilierea imediată a contractului cu AITT, nu că ar dori cu adevărat acest lucru, dar trebuie să se gândească la soarta concitadinilor. A lăsat edilul să se înţeleagă că au pregătită şi o soluţie de avarie până când proiectul local de transport public va fi materializat, şi anume găsirea unei alte societăţi care să deservească publicul călător din Târgovişte.

Primarul acuză AITT că este preocupat mai mult de cursele externe, în localităţile învecinate, decât de cele din oraş. A mai spus că şoferii de la AITT, pe fondul nemulţumirilor salariale, dezerteză în masă şi, culmea, administraţia publică locală ar putea să îi angajeze!

Este clar că, în momentul de faţă, se caută motivaţii pertinente pentru rezilierea contractului cu AITT, în condiţii avantajoase pentru Primărie, invocându-se o situaţie de criză. Proiectul de creare a unui serviciu de transport public local nu are nicio treabă cu situaţia existentă. Sunt probleme diferite! Cel puţin aşa susţine primarul Stan.

Consiliera Neli Ion consideră că trebuie să se ajungă cu AITT-ul la masa negocierilor, să se discute condiţiile în care se poate rezilia contractul, care mai are operabilitate zeci de ani.

Cristian Daniel Stan spune că, dacă nu îl vor încheia cu acordul părţilor, tot îl vor anula. Dacă actualul operator de transport nu doreşte să-l rezilieze, Primăria pierde 21 milioane de euro! Şi, ca să nu mai înţelegi chiar nimic din ceea ce este şi ce se vrea cu adevărat, edilul spune că nu vrea să intre cu AITT în conflict, dar nici nu doreşte să treacă pe lângă Târgovişte o astfel de oportunitate!

Neli Ion atrage atenţia reprezentanţilor Executivului că, în contractul cu AITT, există drepturi, dar şi obligaţii şi că fiecare pas trebuie bine gândit. Un alt consilier liberal, Adrian Bercu, insistă pe o tranziţie graduală a acestui serviciu, să se găsească variante, soluţii, să nu se ajungă, ca în cazul şoselei de centură, la blocaje, la instanţele de judecată!

La un moment dat, a intervenit şi consilierul Dumitru Barbu de la ALDE, astăzi în postura de preşedinte de şedinţă. Barbu este de partea Executivului, afirmând că operatorul nu a respectat multe dintre obligaţii, că, de atunci încoace, nu s-a adus nicio îmbunătăţire bazei auto. S-a ajuns la vot. Hotărârea a trecut cu 17 voturi pentru şi 4 abţineri. Adică, au votat pentru şi unii dintre consilierii liberali!

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Târgoviște din 18 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

Primarul municipiului Târgoviște a convocat pentru marți, 18 ianuarie 2022, la ora 08:45, o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, cu următoarea ordine de zi:

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiecte de 43 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor din Târgoviște, prin programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a depus, pe noul program de finanțare „Anghel Saligny”, proiecte în valoare de aproximativ 43 de milioane de lei, care vizează reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din municipiu. În total, aproape 40 de căi rutiere pe care nu s-a mai intervenit până acum – spune edilul Daniel Cristian Stan.

„Este vorba despre străzi asfaltate și despre străzi care nu au fost niciodată asfaltate. Ca și artere principale, amintesc Bulevardul Independenței, Calea Domnească, Bulevardul Libertății, străzile din Micro IX, IV, III. Este un complex de proiecte foarte ambițios. Sperăm să reușim să semnăm contractul de finanțare prin Anghel Saligny cât mai curând”.

A mai precizat primarul Daniel Cristian Stan că anul 2022 promite a fi cel puțin la fel de bun ca 2021 din punctul de vedere al investițiilor.

„Mă gândesc, spre exemplu, la finalizarea celui mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște – proiectul de modernizare a transportului public în comun. În afara celor 40 de autobuze pe care le avem acum în Târgoviște, construim noua autogară, construim trei stații de capăt la intrările în oraș, modernizăm mai multe străzi importante – Bulevardele Regele Carol și Independenței, strada Lt. Stancu Ion, finalizăm lucrările pe strada Gării și cele de la pasajul de lângă Pavcom, înlocuim stațiile de călători de traseu și implementam sistemul de management al traficului și cel de e-ticketing.

În afara acestui proiect, mai discutăm de finalizarea parcului de lângă Complexul Turistic de Natație, parc pe 5 hectare. De asemenea, discutăm de o nouă bază sportivă lângă Complexul Turistic de Natație, care va fi finanțată prin CNI, discutăm și de proiecte importante pe ceea ce înseamnă infrastructura educațională.

De asemenea, nu vreau să omit stadionul Eugen Popescu. Este o investiție așteptată de foarte mulți dâmbovițeni. Lucrările sunt și acolo pe drumul cel bun și sper să reușim să prindem un meci, două din actualul sezon pe Eugen Popescu”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT