Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte grăbeşte rezilierea contractului cu AITT, operatorul de transport călători

Publicat

pe

Războiul dintre Primăria Târgovişte şi AITT, societatea care se ocupă de transportul public de călători de pe vremea când la cârma administraţiei locale se afla Iulian Furcoiu, se intensifică. Autorităţile târgoviştene intenţionează să-şi creeze propria companie de transport călători, prin implementarea unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 21 milioane de euro.

AITT se bazează în litigiul cu Primăria pe un contract care se întinde până în anul 2053. Necazul este că, existând pe piaţă AITT, reprezentanţii administraţiei locale nu pot materializa proiectul cu fonduri europene. Se aude că AITT s-ar retrage din acest concurs de împrejurări, dar nu oricum, ci în baza obţinerii unor despăgubiri juste pe care primăria nu prea ar dori să le acorde.

În şedinţa de Consiliu Local de astăzi, 26 septembrie 2018, reprezentanţii puterii locale au intrat în contradicţie uşoară, neviolentă şi cu un bagaj de argumente, cu consilierii liberali, tocmai la punctul de pe ordinea de zi care prevedea aprobarea organigramei societăţii Servicii Publice Municipale Târgovişte, care se va ocupa, pe lângă alte activităţi, şi de transportul de călători.

Liberalii au fost dispuşi să voteze proiectul iniţiat de Executivul Primăriei, dar nu şi organigrama unde erau menţionaţi şoferii, probabil pentru transportul public. Solicitarea a fost prezentată de consiliera Neli Ion.

Primarul Daniel Cristian Stan a insistat pe nevoia unui transport public modern în Târgovişte şi pe grăbirea implementării unui astfel de proiect, invocând posibilitatea ca, în curând, târgoviştenii să nu mai aibă mijloace de transport în comun. A spus edilul că la AITT există în momentul de faţă un conflict de muncă, iar, pe câteva trasee, în momentul de faţă, nu mai circulă autobuze. Tocmai de aceea, administraţia grăbeşte lucrurile şi trebuie să ia măsuri de siguranţă, să se pregătească în eventualitatea unui blocaj al AITT.

A luat în calcul primarul inclusiv rezilierea imediată a contractului cu AITT, nu că ar dori cu adevărat acest lucru, dar trebuie să se gândească la soarta concitadinilor. A lăsat edilul să se înţeleagă că au pregătită şi o soluţie de avarie până când proiectul local de transport public va fi materializat, şi anume găsirea unei alte societăţi care să deservească publicul călător din Târgovişte.

Primarul acuză AITT că este preocupat mai mult de cursele externe, în localităţile învecinate, decât de cele din oraş. A mai spus că şoferii de la AITT, pe fondul nemulţumirilor salariale, dezerteză în masă şi, culmea, administraţia publică locală ar putea să îi angajeze!

Este clar că, în momentul de faţă, se caută motivaţii pertinente pentru rezilierea contractului cu AITT, în condiţii avantajoase pentru Primărie, invocându-se o situaţie de criză. Proiectul de creare a unui serviciu de transport public local nu are nicio treabă cu situaţia existentă. Sunt probleme diferite! Cel puţin aşa susţine primarul Stan.

Consiliera Neli Ion consideră că trebuie să se ajungă cu AITT-ul la masa negocierilor, să se discute condiţiile în care se poate rezilia contractul, care mai are operabilitate zeci de ani.

Cristian Daniel Stan spune că, dacă nu îl vor încheia cu acordul părţilor, tot îl vor anula. Dacă actualul operator de transport nu doreşte să-l rezilieze, Primăria pierde 21 milioane de euro! Şi, ca să nu mai înţelegi chiar nimic din ceea ce este şi ce se vrea cu adevărat, edilul spune că nu vrea să intre cu AITT în conflict, dar nici nu doreşte să treacă pe lângă Târgovişte o astfel de oportunitate!

Neli Ion atrage atenţia reprezentanţilor Executivului că, în contractul cu AITT, există drepturi, dar şi obligaţii şi că fiecare pas trebuie bine gândit. Un alt consilier liberal, Adrian Bercu, insistă pe o tranziţie graduală a acestui serviciu, să se găsească variante, soluţii, să nu se ajungă, ca în cazul şoselei de centură, la blocaje, la instanţele de judecată!

La un moment dat, a intervenit şi consilierul Dumitru Barbu de la ALDE, astăzi în postura de preşedinte de şedinţă. Barbu este de partea Executivului, afirmând că operatorul nu a respectat multe dintre obligaţii, că, de atunci încoace, nu s-a adus nicio îmbunătăţire bazei auto. S-a ajuns la vot. Hotărârea a trecut cu 17 voturi pentru şi 4 abţineri. Adică, au votat pentru şi unii dintre consilierii liberali!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Colaborarea CJ Dâmboviţa cu primăriile din județ, exemplu la nivel național

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, astăzi – 6 februarie 2023, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, alături de mai mulți primari din județ și de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

Printre temele abordate în cadrul discuțiilor la care au luat parte mai mulți miniștri s-au aflat: diminuarea decalajelor dintre mediul urban și cel rural și colaborarea dintre instituțiilor centrale și administrațiile publice locale. După cum a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, rezolvarea acestor probleme nu cade doar în responsabilitatea primarilor. Vorbim despre un proces în care trebuie să se implice toate instituțiile statului.

„Dâmbovița este unul dintre cele mai bune exemple din țară în ceea ce privește colaborarea Consiliului Județean cu primăriile de comune. Programul Județean de Dezvoltare Locală, instrument unic în țară prin care administrațiile locale dâmbovițene beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Dâmbovița pentru implementarea unor proiecte pe care singure nu le-ar fi putut susține, va intra în al treilea an de funcționare. Sumele au fost prevăzute în bugetul județului pe 2023 și sunt convins că vom realiza multe lucruri bune pentru comunitățile locale dâmbovițene”, a declarat Corneliu Ștefan.

În ultimii 2 ani, Consiliul Județean Dâmbovița a perfectat 107 parteneriate cu 60 de primării, valoarea proiectelor fiind de peste 230 milioane de lei. Cofinanțarea asigurată de Consiliului Județean Dâmbovița a fost de 97 milioane de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a obținut 10,5 milioane de lei pentru lucrări de modernizare la Spitalul Județean

Publicat

pe

Investițiile demarate în județul Dâmbovița sub administrația președintelui Corneliu Ștefan continuă într-un ritm susținut. Șeful CJ Dâmboviţa s-a aflat, astăzi – 6 februarie 2023, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, unde a semnat cu ministrul de resort, Cseke Attila, contractul de finanțare privind reabilitarea și modernizarea Secției de Tratamente Recuperatorii și a Pavilionului Administrației din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Fondurile pentru aceste investiții deosebit de importante sunt asigurate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Suma alocată se ridică la 10.500.000 de lei.

„Prin acest proiect, vom realiza reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, 4.000 mp, reabilitarea sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea, reabilitarea, modernizarea sistemelor de climatizare și / sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea, modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și / sau termice pentru consum propriu, sisteme de management energetic integrat pentru clădiri / alte activități care conduc la realizarea scopului proiectului. De asemenea, se vor mai efectua lucrări de recompartimentări interioare în vederea organizării optime a fluxurilor și circuitelor medicale, doar pentru clădirile în care se desfășoară activități medicale”, a precizat Corneliu Ștefan.

Se vor mai amenaja două puncte de încărcare pentru vehicule electrice. Reabilitarea și modernizarea celor două imobile se alătură celorlalte investiții pe care Consiliul Județean Dâmbovița le derulează în această perioadă la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Vorbim despre Ambulatoriul de Specialitate – 3.400.000 de euro, Unitatea de Primiri Urgențe – 1.700.000 de euro și Secția de Cardiologie, împreună cu aparatul angiograf – 2.000.000 de euro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats