Connect with us

INFO UTIL

INFO UTIL: Măsuri de prevenire a incendiilor în perioada sezonului rece

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: YouTube)

Pentru asigurarea confortului termic în locuinţe, având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, majoritatea cetăţenilor au început să utilizeze mijloacele de încălzire locală avute la dispoziţie, unele persoane fără posibilităţi recurgând şi la instalaţii de încălzire cu improvizaţii, confecţionate în regim propriu, în speranţa de a mai economisi nişte bani.

Datele statistice indică faptul că în perioada sezonului rece cele mai multe incendii, au fost înregistrate la locuinţele particulare, majoritatea având drept cauză sistemele de încălzire improvizate, nesupravegheate sau defecte. Devine astfel prioritar ca fiecare cetăţean să conştientizeze importanţa respectării unui minim de măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor, în scopul protejării vieţii membrilor familiei sale precum şi a bunurilor pe care le deţine.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” atrage atenţia asupra următoarelor reguli ce se impun a fi respectate, astfel:
Obligaţiile consumatorilor de gaze naturale
– Să nu pună în funcţiune punctele de consum aprobate, înaintea efectuării recepţiei şi deschiderii oficiale a gazelor de unitatea distribuitoare;
– Să anunţe de urgenţă biroul de reclamaţii al unităţii distribuitoare pentru orice defecţiune survenită la instalaţia de utilizare şi ori de câte ori simt miros specific de gaze , atât în instalaţia de utilizare , cât şi în instalaţiile de distribuţie;
– Să nu permită şi să nu execute modificări ale instalaţiilor existente, racordări sau desfiinţări de noi puncte de consum gaze naturale, decât pe bază de aprobări legale şi numai prin societăţi care au agrement tehnic în acest sens;
– Să efectueze remedierea eventualelor defecţiuni ce pot apare la instalaţiile şi aparatele de utilizare, numai prin societăţi agreate, cu personal calificat pentru asemenea lucrări;
– Să cureţe şi să menţină în stare de bună funcţionare, coşurile de evacuare a gazelor arse prin societăţi de specialitate;
– Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;
– NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
– NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
– Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
– NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
– Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
– NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;
– Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;
– NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
– NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;
– Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.
– NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Repară telefonul la MobileFIX! Te poți bucura de gadgetul tău în doar 30 de minute

Publicat

pe

de

Noile telefoane mobile, respectiv cele smart, sunt foarte pretențioase și nu toată lumea își permite de fiecare dată să cumpere unul nou atunci când se defectează. Se întâmplă de multe ori ce acesta să poată fi reparat, însă să nu știi unde să îl duci și astfel ajungi mereu să cumperi unul nou. Repară telefonul la unul dintre cele mai bune service-uri! Te poți bucura de gadgetul tău în doar 30 de minute! MobileFIX îți oferă acces la o gamă extinsă de servicii, iar reparațiile se fac pe loc în incinta service-ului.

Telefonul mobil este cu adevărat parte din viața noastră și, de cele mai multe ori, reprezintă o reală problemă atunci când se defectează. Atunci când acesta are probleme, foarte mulți dintre noi îl utilizează în acest fel, de teamă că nu își pot permite unul nou. Cu ajutorul specialiștilor de la MobileFIX nu trebuie să îți mai faci griji în acest sens. Telefonul va beneficia de unele dintre cele mai bune piese, de un timp de reparare scurt și de un preț pentru buzunarul tuturor. Din fericire, aici gasesti un service gsm bun pe mâna căruia să îți poți lăsa în siguranță telefonul.

În doar 30 de minute problemele telefonului tău vor fi soluționate. Tot ce trebuie să faci este să mergi la una dintre locațiile service-ului, iar dacă nu poți ajunge ai posibilitatea de a trimite telefonul prin curier. Locațiile unde poți găsi service-ul sunt în București, Cluj-Napoca, Brașov și Constanța. Specialiștii te așteaptă cu piese gata pregătite pentru ca gadgetul tău să fie reparat în cel mai scurt timp.

Garanția reparațiilor și reparații în timp util pentru gadgeturile tale

Toți clienții au parte de unele dintre cele mai bune servicii la MobileFIX, acolo unde vei găsi o echipă specializată ce îți poate soluționa problemele telefonului. Atunci când acesta este gata, clientul primește o garanție a reparației, iar în cazul în care telefonul este trimis prin curier, clientul trebuie să se asigure că totul este în regulă la primire. Va trebui să comunici faptul că telefonul funcționează perfect, imediat ce îl primești de la curier.

Reparațiile se fac în timp util, deoarece cu toții cunoaștem importanța unui astfel de dispozitiv. Totul se repară în bune condiții, cu respectarea intimității fiecărui client în parte. În acest fel, nu este necesar să cumperi un alt telefon și nici să investești foarte mult în reparații.

Costul serviciilor se știe înainte

La acest service nu vei avea probleme legate de costuri suplimentare sau de cele inexistente. Pentru a vedea care este prețul fiecărei reparații, pentru fiecare model și marcă, intra pe site-ul MobileFIX.ro.

Sunt afișate toate tipurile de reparații, împreună cu marca și modelul telefonului, alături de prețul pe care îl plătești. În acest fel, te poți decide dacă vei alege sau nu serviciile MobileFIX și dacă acestea se potrivesc bugetului tău. Specialiștii te așteaptă cu servicii de calitate, prestate în scurt timp.

Contact: contact@mobilefix.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

INFO UTIL

Cum se aleg cele mai bune anvelope pentru masina si pentru camion

Publicat

pe

de

Anvelopele pentru autoturisme si camioane joaca un rol crucial in performanta si siguranta vehiculelor pe drum. Acestea sunt singurul punct de contact dintre vehicul si drum, iar starea si nivelul lor de umflare au un impact direct asupra manevrabilitatii, franarii si eficientei consumului de combustibil a unui vehicul. In acest articol, vom discuta despre diferitele tipuri de anvelope disponibile pentru masini si camioane, precum si despre factorii de care trebuie sa luati in considerare atunci cand alegeti anvelopele potrivite pentru vehiculul dumneavoastra.

Exista mai multe tipuri de anvelope disponibile pentru masini si camioane, fiecare proiectata pentru conditii specifice de conducere si nevoi de performanta. Cele mai comune tipuri de anvelope sunt anvelopele pentru toate anotimpurile, anvelopele de vara, anvelopele de iarna si anvelopele de performanta.

Anvelopele pentru toate anotimpurile sunt concepute pentru a oferi un echilibru intre performanta si durata de viata a benzii de rulare intr-o varietate de conditii meteorologice, inclusiv ploaie, zapada si gheata. De obicei, au un model simetric al benzii de rulare si un nivel moderat de adancime a benzii de rulare. Aceste anvelope sunt o alegere buna pentru soferii care doresc o anvelopa care poate face fata unei varietati de conditii meteorologice fara a fi nevoie sa schimbe anvelopele sezonier.

Anvelopele de vara, pe de alta parte, sunt proiectate pentru vreme calda si conditii de drum uscat. Au un model mai sportiv al benzii de rulare si un nivel mai scazut de adancime a benzii de rulare decat anvelopele pentru toate anotimpurile, ceea ce le imbunatateste manevrabilitatea si performanta de franare pe drumurile uscate. Cu toate acestea, aceste anvelope camioane nu sunt recomandate pentru conducerea in conditii de iarna, deoarece isi pot pierde tractiunea pe zapada si gheata.

Anvelopele de iarna sunt special concepute pentru a conduce pe vreme rece si in conditii de zapada sau gheata. Au o adancime mai mare a benzii de rulare decat anvelopele pentru toate anotimpurile, ceea ce le ajuta sa adere mai bine la drum in conditii de zapada si gheata. De asemenea, au modele specializate ale benzii de rulare care pot canaliza zapada si namolul departe de anvelopa, oferind o tractiune mai buna pe drumurile inzapezite si inghetate.
Anvelopele de performanta sunt concepute pentru vehicule de inalta performanta si sunt optimizate pentru performanta de manevrabilitate si franare. Au un model mai sportiv al benzii de rulare, un nivel mai scazut de adancime a benzii de rulare si un compus de cauciuc specializat care poate rezista la viteze mari si la sarcini grele. Aceste anvelope nu sunt recomandate pentru conducerea zilnica sau pentru utilizare in conditii de iarna, deoarece isi pot pierde tractiunea pe zapada si gheata.

Atunci cand alegeti anvelopele potrivite pentru masina sau camionul dvs., este important sa luati in considerare mai multi factori, inclusiv tipul de vehicul, conditiile de conducere si nevoile de performanta. Iata cateva lucruri de retinut:

  • Tipul vehiculului: tipul de vehicul pe care il conduceti va determina tipul de anvelope care sunt recomandate. De exemplu, o masina sport va necesita anvelope de performanta, in timp ce un minivan sau SUV va necesita anvelope pentru toate anotimpurile.
  • Conditii de conducere: conditiile meteorologice si ale drumului din zona dvs. vor juca, de asemenea, un rol in determinarea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dumneavoastra. Daca locuiti intr-o zona cu vreme severa de iarna, anvelopele de iarna pot fi o alegere mai buna decat anvelopele pentru toate anotimpurile.
  • Nevoi de performanta: Daca sunteti in cautarea unei calatorii mai sportive si a unei manevrabilitate si a performantelor de franare mai bune, anvelopele de performanta pot fi alegerea potrivita. Cu toate acestea, daca sunteti in cautarea unei anvelope care poate face fata unei varietati de conditii meteorologice si sa ofere o viata mai lunga a benzii de rulare, anvelopele pentru toate anotimpurile pot fi o alegere mai buna.

Cand vine vorba de anvelope pentru camioane, tipul de camion si sarcina pe care o transporta sunt factori importanti de luat in considerare atunci cand alegeti anvelopele potrivite.

Camioanele sunt clasificate in diferite categorii, cum ar fi usoare, medii si grele, in functie de greutatea si capacitatea de sarcina utila.
Camioanele usoare, cum ar fi pickup-urile si furgonetele, au o capacitate de sarcina utila mai mica si folosesc de obicei anvelope similare cu cele folosite la masini. Camioanele pentru sarcini medii, cum ar fi camioanele de livrare si camioanele cu cutie, au o capacitate de sarcina utila mai mare si necesita anvelope care sunt proiectate pentru a face fata greutatii si stresului suplimentar.

Camioanele grele, cum ar fi tractor-remorcile si semicamionele, au cea mai mare capacitate de sarcina utila si necesita anvelope care pot face fata greutatii si stresului semnificativ de transport de incarcaturi mari. Aceste anvelope au, de obicei, o constructie mai puternica si o adancime mai mare a benzii de rulare pentru a face fata sarcinilor grele si distantelor lungi pe care aceste camioane le parcurg de obicei.

Atunci cand alegeti anvelopele pentru camion, este important sa luati in considerare nevoile specifice ale camionului dumneavoastra si tipul de incarcaturi pe care le va transporta. De exemplu, daca camionul dumneavoastra va transporta incarcaturi grele in calatorii pe distante lungi, veti dori sa alegeti anvelope care au o adancime mai mare a benzii de rulare si o constructie mai puternica pentru a face fata greutatii si stresului incarcaturii.

Un alt factor important de luat in considerare atunci cand alegeti anvelopele pentru camion este tipul de teren pe care va calatori camionul dumneavoastra. Daca camionul dumneavoastra va calatori pe teren accidentat, de teren accidentat, veti dori sa alegeti anvelope care au un model mai agresiv al benzii de rulare si o adancime mai mare a benzii de rulare pentru a oferi o tractiune si stabilitate mai bune.

Pe langa diferitele tipuri de anvelope disponibile pentru masini si camioane, exista si diferite tipuri de constructii de anvelope disponibile. Acestea includ anvelopele radiale, anvelopele cu straturi inclinate si anvelopele cu centuri inclinate. Anvelopele radiale sunt cel mai comun tip de constructie a anvelopelor si se caracterizeaza prin constructia lor radiala, care ofera o manevrabilitate mai buna si o durata de viata mai lunga a benzii de rulare. Anvelopele cu straturi inclinate si anvelopele cu centuri inclinate sunt mai putin frecvente si sunt utilizate de obicei pe vehicule mai vechi sau in aplicatii specializate.

Cand vine vorba de intretinerea anvelopelor, este important sa verificati in mod regulat nivelul de umflare si adancimea benzii de rulare a acestora. Anvelopele subumflate pot duce la manevrabilitate si performante de franare slabe, precum si la cresterea consumului de combustibil. Anvelopele cu benzi de rulare uzate isi pot pierde tractiunea si pe drumurile ude si au sanse mai mari de hidroplanare. De asemenea, este important sa aveti anvelopele rotite si echilibrate la intervale regulate, precum si sa le aliniati atunci cand este necesar.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats