Connect with us

INFO UTIL

INFO UTIL: Măsuri de prevenire a incendiilor în perioada sezonului rece

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: YouTube)

Pentru asigurarea confortului termic în locuinţe, având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, majoritatea cetăţenilor au început să utilizeze mijloacele de încălzire locală avute la dispoziţie, unele persoane fără posibilităţi recurgând şi la instalaţii de încălzire cu improvizaţii, confecţionate în regim propriu, în speranţa de a mai economisi nişte bani.

Datele statistice indică faptul că în perioada sezonului rece cele mai multe incendii, au fost înregistrate la locuinţele particulare, majoritatea având drept cauză sistemele de încălzire improvizate, nesupravegheate sau defecte. Devine astfel prioritar ca fiecare cetăţean să conştientizeze importanţa respectării unui minim de măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor, în scopul protejării vieţii membrilor familiei sale precum şi a bunurilor pe care le deţine.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Şerban Cantacuzino” atrage atenţia asupra următoarelor reguli ce se impun a fi respectate, astfel:
Obligaţiile consumatorilor de gaze naturale
– Să nu pună în funcţiune punctele de consum aprobate, înaintea efectuării recepţiei şi deschiderii oficiale a gazelor de unitatea distribuitoare;
– Să anunţe de urgenţă biroul de reclamaţii al unităţii distribuitoare pentru orice defecţiune survenită la instalaţia de utilizare şi ori de câte ori simt miros specific de gaze , atât în instalaţia de utilizare , cât şi în instalaţiile de distribuţie;
– Să nu permită şi să nu execute modificări ale instalaţiilor existente, racordări sau desfiinţări de noi puncte de consum gaze naturale, decât pe bază de aprobări legale şi numai prin societăţi care au agrement tehnic în acest sens;
– Să efectueze remedierea eventualelor defecţiuni ce pot apare la instalaţiile şi aparatele de utilizare, numai prin societăţi agreate, cu personal calificat pentru asemenea lucrări;
– Să cureţe şi să menţină în stare de bună funcţionare, coşurile de evacuare a gazelor arse prin societăţi de specialitate;
– Asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană specializată;
– NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
– NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
– Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;
– NU aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
– Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
– NU adormiţi niciodată cu soba aprinsă;
– Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi;
– NU aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile;
– NU aşezaţi materiale combustibile pe mijloacele de încălzire electrice;
– Decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi.
– NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Informare CNAS privind obligațiile furnizorilor de servicii medicale în raport cu sistemul e-Factura

Publicat

pe

De

Conform prevederilor legislației referitoare la sistemul naţional privind factura electronică [1], intrate în vigoare la începutul acestui an, în perioada 1 ianuarie 2024 – 30 iunie 2024, operatorii economici – persoane impozabile stabilite în România, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate în scopuri de TVA – au obligaţia să raporteze în sistemul naţional privind factura electronică RO e-Factura toate facturile emise în relaţia cu instituţiile publice.

Această prevedere se aplică și furnizorilor de servicii medicale, medicamente și dispozitive aflate în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, pentru facturile emise în baza acestor relații contractuale.

Pentru utilizarea și accesarea sistemului RO e-Factura, operatorii economici trebuie să fie înregistrați în Spațiul Privat Virtual (SPV). Informațiile referitoare la înregistrarea în SPV sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), linkul direct fiind: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/inreg_inrol_pf_pj_spv .

Termenul-limită pentru transmiterea facturilor emise în sistemul RO e-Factura este de 5 zile lucrătoare de la data emiterii, pentru livrările de bunuri/prestările de servicii care au locul livrării/prestării în România. De la 1 aprilie 2024, nerespectarea acestui termen se va sancționa cu amendă.

Într-o a doua etapă, începând cu data de 1 iulie 2024, transmiterea facturilor electronice de la emitenți către destinatari se va face obligatoriu prin intermediul sistemului RO e-Factura.

Casele de asigurări de sănătate nu vor accepta la plată facturile netransmise prin intermediul sistemului menționat. Totodată, atenționăm furnizorii că netransmiterea de către emitent a facturii în sistemul RO e-Factura, precum și primirea și înregistrarea de către destinatar a unei facturi netransmise prin acest sistem, în relațiile dintre ei sau cu alți operatori economici constituie contravenție și se sancționează cu o amendă egală cu 15% din valoarea totală a facturii.

Accesul la aplicația de generare a facturii în format XML, pusă la dispoziție de Ministerul Finanțelor, nu necesită autentificare, aceasta putând fi astfel utilizată la scară largă. Aplicația menționată se găsește pe portalul Ministerului Finanțelor, linkul direct fiind: https://mfinante.gov.ro/ro/web/efactura/aplicatii-web-ro-efactura .

În situaţia în care sistemul RO e-Factura nu este funcțional timp de minimum 24 de ore, obligația de transmitere a facturii se suspendă până la repunerea în funcţiune a sistemului.

Pe perioada în care sistemul RO e-Factura nu este funcțional, emitentul facturii aplică în mod corespunzător prevederile art. 319 din Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cu condiția transmiterii ulterioare în sistem a facturilor electronice emise.

Perioadele de nefuncţionare a sistemului RO e-Factura vor fi publicate pe paginile de Internet ale ANAF şi Ministerului Finanţelor.

Informații detaliate pe această temă se pot afla accesând Ghidul privind utilizarea sistemului naţional de facturare electronică RO e-factura de pe site-ul Ministerului Finanțelor, linkul direct către acest document fiind: https://mfinante.gov.ro/static/10/Mfp/ghidE-FACTURA.pdf .

Biroul de presă

[1] Ordonanţa de Urgenţă nr. 120/2021 privind administrarea, funcţionarea şi implementarea sistemului naţional privind factura electronică RO e-Factura şi factura electronică în România, precum şi pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate a vehiculului şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea introducerii pe piaţă, punerii la dispoziţie pe piaţă, înmatriculării sau înregistrării în România, precum şi supravegherea pieţei pentru acestea, cu modificările și completările ulterioare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

INFO UTIL

Cât de avantajoase sunt precadrele pentru montarea ferestrelor și cum le poți cumpăra de la Pvc Mag

Publicat

pe

De

Ultimii ani au trezit în majoritatea oamenilor dorința de a face cât mai multă economie, iar acest lucru se datorează și facturilor ridicate, care de multe ori necesită eforturi financiare suplimentare. Însă, în același timp, confortul trebuie să nu fie afectat în vreun fel, din niciun punct de vedere.

Din acest motiv, au fost căutate diferite soluții pentru a spori eficiența energetică în moduri inedite. Construirea caselor energetice ar putea fi o soluție dacă te afli la început de drum și dispui de resursele necesare, însă dacă deja ai construit casa este indicat să o accesorizeze cu diferite sisteme care să îi sporească confortul.

Spre exemplu, dacă în locuința ta există scurgeri de căldură și temperaturi fluctuante, atunci cu siguranță undeva se află o problemă ce necesită rezolvare. În asemenea cazuri este recomandat să verifici principalele locuri pe unde ar putea exista scăpările de căldură, mai exact ferestrele și ușile. Poate nu știai până acum, însă tâmplăria de calitate slabă sau montată necorespunzător poate fi o cauză pentru aceste probleme.

Ce soluții ai la îndemână?

Dacă vrei să eviți situațiile enumerate mai sus, poți căuta soluții, iar una dintre ele poate fi achiziționarea de precadre utilizate la montarea ferestrelor. După cum poți bănui din denumirea lor, acestea reprezintă cadrul în care vor putea fi montate ferestrele din locuință. Te întrebi unde poți găsi asemenea accesorii? Pvc Mag poate fi un furnizor de încredere pentru acest proiect pe care dorești să îl realizezi. Acesta este un magazin online cunoscut în întreaga țară, de und epoți cumpăra nu doar aceste produse, ci și plase de insecte, benzi de etanșare sau alte accesorii de tâmplărie.

Pentru o mai bună înțelegere, precadrul se montează în exteriorul zidului. Scopul pentru care a fost conceput este de a înlătura punțile termice atât din jurul ferestrelor, cât și din jurul ușilor. Nu necesită o montare dificilă, doar adeziv pentru a le fixa corespunzător și șuruburi.

În ceea ce privește montarea tâmplăriei propriu-zise, rama ferestrei sau a ușii trebuie așezată corect, iar ulterior va fi fixată cu un strat generos de spumă specială. Toate elementele sunt etanșate cu bandă specială atât în exterior, cât și în interior pentru o eficiență sporită.

După ce ai terminat de realizat tot acest proces, poți să te asiguri că nu vei mai avea de-a face cu efectele factorilor externi, precum frigul sau curentul. Specialiștii consideră montarea acestor accesorii drept o măsură împotriva efracției, totodată, întrucât dacă tâmplăria ar fi montată în stil clasic, fără precadru, aceasta ar putea fi supusă mai ușor intrărilor prin efracție.

Cum să alegi precadrul potrivit?

Pentru a alege produsele favorite este indicat să accesezi pvcmag.ro, unde vei găsi o gamă variată de articole din care poți alege.

Poți comanda oricând dorești accesoriile de care ai nevoie pentru o eficiență energetică sporită, iar în plus, poți alege și accesorii de etanșare cu care să desăvârșești întreg procesul.

Echipează-ți casa în mod corespunzător cu accesorii de înaltă calitate și vei observa cum facturile de întreținere vor scădea în mod vizibil, iar confortul întregii locuințe va fi îmbunătățit.

Contact:
contact@pvcmag.ro
0791 241 288

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite