Connect with us

Dâmboviţa

Proiecte de prevenire derulate de IPJ Dâmboviţa în unităţile de învăţământ din judeţ

Publicat

pe

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dâmboviţa va implementa în acest an şcolar, împreună cu partenerii tradiţionali, trei proiecte de prevenire a delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, toate de tradiţie şi care şi-au dovedit utilitatea în anii anteriori: „Atenţie! E viaţa ta!”, „Împreună putem schimba lumea” şi „Dincolo de aparenţe”.

De asemenea, precizează inspectorul şef al IPJ Dâmboviţa, comisarul şef Danil Zepişi, poliţiştii vor derula multiple activități informativ-preventive în rândul școlarilor, liceenilor și cadrelor didactice.

– Proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor „ATENTIE! E VIATA TA!”, ajuns la ediția a IX – a, are ca scop prevenirea implicării copiilor și a tinerilor în activităţi infracţionale şi reducerea riscului victimal, beneficiari direcţi fiind atât elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, cât şi părinţi, cadre didactice şi comunitatea.

Acesta se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea ”VALAHIA” din Târgovişte – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi Organizaţia „SALVAŢI COPIII” din România.

– Proiectul de prevenire a delincvenţei juvenile „DINCOLO DE APARENŢE!”, ajuns la ediția a X-a, are ca scop sensibilizarea tinerilor în vederea exercitării spiritului civic responsabil şi prevenirea delincvenţei, prin asigurarea implicării persoanelor private de libertate din unităţile penitenciare. Grupul țintă îl constituie colectivele de elevi și studenți, cărora persoanele încarcerate le vor împărtăși experiențele de viață.

Partenerii proiectului sunt: Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni, Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou, Penitenciarul Găeşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea “VAHAHIA” din Târgovişte – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative.

– Proiectul pentru prevenirea victimizării copiilor „ÎMPREUNĂ PUTEM SCHIMBA LUMEA!”, ediţia a IV- a, are ca scop iniţierea preşcolarilor în vederea adoptării unui comportament civic, specific unei societăţi democratice, bazat pe libertate, responsabilitate, toleranță și adaptabilitate. Beneficiarii acestui proiect vor fi preșcolarii din județ, atât din mediul urban, cât și din cel rural.

Proiectul se va derula în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Direcţia de Asistenţă Socială-Târgovişte, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dâmboviţa şi Organizaţia „SALVAŢI COPIII” din România.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Merităm să fim primiți în spațiul Schengen. Am îndeplinit tot ce ni s-a cerut!

Publicat

pe

În această perioadă întreaga, clasă politică românească este în fierbere. România se află, din nou, la o răscruce de vânturi, de interese ascunse, sau prinsă în menghina orgoliilor apusene.

Intrarea țării noastre în spațiul Schengen se află iarăși sub semnul incertitudinii și asta fiindcă acolo, undeva, în Europa, sunt unii care zic că nu suntem încă pregătiți, că mai avem multe lucruri de pus la punct.

Deputatul PSD de Dâmbovița, Marian Țachianu, considerat că, dacă pe 8 decembrie, nu pășim în Europa, liber, fără graniță și controale, suntem de fapt supuși nedreptății. Marginalizați.

„Ne-am achitat de toate obligațiile. Am pus la punct instituțiile. Justiția funcționează la parametrii normalității. Drepturile și libertățile cetățeanului sunt respectate. S-a investit enorm pentru securizarea granițelor. Am îndeplinit tot ceea ce ni s-a cerut pentru a intra acolo unde ne este locul, în marea familie europeană. Sper ca pe 8 decembrie să fim în spațiul Schengen, să beneficiem și noi de această imensă oportunitate în plan social și economic”, a declarat, pentru incomod-media.ro, deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Pucioasa: Gata! Colegiul Național „Nicolae Titulescu” va fi redat comunității într-o ținută modernă

Publicat

pe

Primarul Pucioasei, Constantin Ana, nu se dezminte. Și-a propus, încă de la preluarea primului mandat de edil, să schimbe în totalitate fața orașului și asta se întâmplă. Obiectivele socio-edilitare, de învățământ, sănătate și cultură, spațiile destinate petrecerii timpul liber și pentru unele activități sportive sunt acum altfel. Asta dacă vorbim despre cele care existau, fără să luăm în calcul tot ceea ce a apărut nou sau pe cele care sunt acum în diferite faze de edificare.

Pe 9 decembrie 2022, la Pucioasa, va fi inaugurat Colegiul Național „Nicolae Titulescu”, o instituție de învățământ emblematică pentru orașul Pucioasa, pentru nordul județului Dâmbovița, aproape renăscută în totalitate. Puține unități educaționale din județ se pot lauda cu dotările acestui colegiu, cu ținută arhitectonică actuală, cu multe elemente ale modernității, gustului și confortului.

După cum a precizat Constantin Ana, vineri – 9 decembrie, la ora 12:00, va avea loc inaugurarea oficială, iar la ora 15:00, în cadrul programului „Ziua porților deschise”, foștii absolvenți și fostele cadre didactice ale colegiului sunt așteptați să viziteze, împreună cu autoritățile locale și cu elevii și profesorii de acum, „această spectaculoasă unitate de învățământ” – după cum s-a exprimat primarul orașului Pucioasa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats