Connect with us

POLITIC

Claudia Gilia, deputat: Procedura privind adopţia a fost debirocratizată

Publicat

pe

Prin modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004, privind procedura adopţiei, Guvernul Viorica Dăncilă a reuşit să debirocratizeze unele proceduri, iar sistemul de evaluare a adoptatorilor şi etapa de monitorizare post-adopţie au fost simplificate.

„A fost eliminată prevederea prin care era nevoie de identificarea rudelor de până la gradul al IV-lea ale copilului propus spre adopţie. Familiile care doresc să adopte vor beneficia de un atestat de persoană sau familie aptă să adopte de 5 ani şi nu doar de 2 ani, cum era prevăzut în vechea lege. Acest lucru înseamnă că le va fi mai uşor să adopte un al doilea sau al treilea copil, fără a fi necesare alte drumuri pentru întocmirea de acte, timp pierdut pe la comisii şi alţi bani cheltuiţi pe proceduri birocratice.

În plus, Guvernul a introdus noi stimulente financiare pentru familiile care adoptă copii, respectiv o indemnizaţie lunară de 600 lei pentru fiecare copil adoptat care are între 3 şi 6 ani, o indemnizaţie lunară majorată cu 50%, respectiv 900 de lei, pentru fiecare copil adoptat care a împlinit 7 ani.

Indemnizaţia se acordă până la vârsta de 18 ani, iar dacă copilul îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ de zi, ea se prelungeşte până la împlinirea vârstei de 26 de ani. Copilul sau familia care a adoptat unul sau mai mulţi copii beneficiază, pentru fiecare copil adoptat, de o sumă fixă de 1.500 de lei pe an, pentru asigurarea unor servicii medicale de recuperare sau reabilitare. De asemenea, se vor deconta unele cheltuieli de transport şi cazare”, a precizat deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia.

POLITIC

PERPLEX. De neadmis să formeze guvern partidul de pe locul 3 în alegeri!

Publicat

pe

Constat că țărișoara noastră a ajuns rău, dacă un partid de 10-12%, ieșit pe locul trei la alegerile parlamentare, cu voia lui Iohannis, clocește acum o listă de miniștri și, culmea, mai vine și cu un program de guvernare.

Păi, nu știm noi ce a făcut Cioloș când a mai fost premier? Am uitat de Guvernul Zero? Am uitat de „luminații” Drula, Năsui și Voiculescu? Chiar nu mai există responsabilitate în clasa politică românească? Atât de mult a căzut ștacheta? Se preferă statul pe margine, privitul ca la un spectacol prost pe care ulterior să îl critici cu aplomb? La ce ne mai folosește după ce răul a fost făcut?

În situații limită, la nevoie, când arde țara, știam că este nevoie de sacrificiu, de înotat prin foc pentru popor. Nu mă gândeam că primează și în astfel de conjuncturi dezastruoase tot calculul politic. Sunt curios dacă vom ajunge la alegeri anticipate. Singura soluție politică adevărată de a a se încerca salvarea țării. Restul, improvizații de conjunctură. Acum rămâne de văzut dacă clasa politică românească, cei care au doar un an de mandat prin Parlament vor să se întoarcă la popor…

Citește în continuare

POLITIC

Radu Popa, deputat: După o toamnă convulsivă, România respiră datorită echipei BNR!

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, consideră că România s-a menținut pe linia de plutire, deși traversăm o perioadă dificilă, și țara este condusă de un guvern incapabil, datorită echipei de la Banca Națională a României alcătuită din guvernatorul Mugur Isărescu și viceguvernatorul Leonardo Badea.

„Menținerea atât a ratingului cât și perspectivei de țară este meritul echipei de la BNR, Isărescu-Leonardo Badea. Primul pentru că a înțeles că nu are nimic de așteptat de la Cîțu, iar al doilea pentru că, în calitatea lui de negociator-șef cu instituțiile financiare europene, a găsit argumente suficiente pentru ca România să nu se scufunde și să își salveze ratingul și perspectiva de țară.

Specialiștii spun că eventuala downgradare a ratingului RO ar fi fost o catastrofă pentru economie și s-ar fi reflectat, cel mai probabil, în primele de risc cerute de către investitori pentru investiţiile în active româneşti. Apoi ar fi declanșat înrăutăţirea situaţiei deficitelor gemene (deficitul de cont curent mare şi deteriorarea deficitului bugetar), precum şi posibilitatea excluderii României din grupul ţărilor recomandate pentru investiţii de către agenţiile de rating. Acest aspect s-ar fi reflectat, de exemplu, în randamentele obligaţiunilor pe termen lung emise de România în euro, net superioare celorlalte ţări din regiune”, a spus Radu Popa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT