Connect with us

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Referendumul, o cale democratică spre normalitate!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban a pledat, în cadrul unei conferinţe de presă, pentru referendumul privind redefinirea familiei, care va fi organizat în zilele de sâmbătă şi duminică, 6 şi 7 octombrie 2018.

A spus demnitara că, în această perioadă, există destule voci care vor să ducă spre domeniul derizoriului această iniţiativă democratică de modificare a Constituţiei semnată de 3 milioane de români şi care are rolul de a defini şi întări un concept al normalităţii.

„Propunerea de modificare este o iniţiativă cetăţenească. Se doreşte modificarea articolului 48 din Constituţia României care, în actuala formă, prevede că «familia se întemeiază pe căsătoria liberă între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor». După modificare prin referendum, acest articol ar urma să prevadă că «familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor».

Am văzut diferite luări de poziţie şi pe tema întrebării la care românii vor răspunde la referendum – «Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?». Din punctul meu de vedere, este o întrebare legitimă, la obiect. Orice alte luări de poziţie nu fac decât să abată discuţia de la referendum şi să introducă teme false în societatea românească”, a precizat Carmen Holban.

Consideră deputata că cei care se opun acestui demers constituţional şi care folosesc dublul discurs dictat de anumite interese vor avea o surpriză în zilele desfăşurării referendumului, când prezenţa la vot va fi una destul de mare, iar validarea acestuia se va realiza fără probleme.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT