Connect with us

Dâmboviţa

„Balul pensionarilor”, eveniment de suflet organizat de Parohia Glodeni, Dâmboviţa!

Publicat

pe

Implicarea bisericii în viaţa comunităţii, bazându-se pe credinţă, tradiţii, promovarea valorilor morale şi culturale locale, comunicare şi dezvoltarea spiritului de într-ajutorare a trecut demult, la Glodeni, în judeţul Dâmboviţa, de faza de exerciţiu, de expertiment social şi asta datorită preotului paroh Viorel Gheorghe.

Părintele Viorel a reuşit să solidifice relaţile interumane, să îi apropie pe oameni, având ca principale repere credinţa, adevărul, cuvântul lui Dumnezeu şi munca. Sătenii au înţeles că uniţi pot face mai mult bine, că pot să îi sprijine pe semenii lor împovăraţi de nevoi şi, ce este mai important, că nimic nu se poate realiza fără voia lui Dumnezeu şi fără trudă.

Activităţile culturale, acţiunile de socializare, eforturile fizice şi materiale depuse în sprijinirea unor concetăţeni loviţi de soartă au întărit comunitatea şi credinţa în Dumnezeu la Glodeni.

Duminică – 30 septembrie, la Căminul Cultural, în organizarea Comitetului de tineri ai Parohiei din Glodeni, coordonat evident de preotul Viorel Gheorghe, s-a desfăşurat „Balul pensionarilor”. Manifestarea dedicată vârstnicilor din comună s-a consumat sub semnul tradiţiei, cântului şi portului popular. Peste 250 de bătrâni din comună au fost serviţi la masă cu bucate de către copiii şi nepoţii lor, îmbrăcaţi în straie populare.

Pe scenă au evoluat ansambluri folclorice din Băleni, Târgovişte dar şi formaţia de dansuri a Parohiei din Glodeni.

„Prin acest eveniment, copiii şi tinerii comunei au vrut să le mulţumească bătrânilor pentru tot ceea ce au construit în sufletele lor. Le-am urat din toată inima ca Dumnezezu să le dăruiască sănătate, spor în viaţă şi în credinţă.

Faptul că am reuşit ca, pentru câteva ore, să le distragem atenţia de la problemele lor, să îi rupem de tristeţile specifice vârstei, ne-a bucurat cel mai mult”, ne-a mărturisit părintele paroh Viorel Gheorghe.

De precizat că, la Glodeni, Comitetul de tineri al Parohiei îl sprijină pe părintele Viorel Gheorghe la construirea unui şezământ social destinat copiilor abandonaţi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Târgovişte: Prins la volan sub influența unor substanțe psihoactive

Publicat

pe

Lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au depistat, ieri – 28 noiembrie 2022, în jurul orei 19:35, pe strada Stanică Ilie, un bărbat de 34 de ani, din comuna Băleni, în timp ce conducea un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

Șoferul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. Rezultatul preliminar a ieșit pozitiv, ceea ce demonstrează că bărbatul consumase substanțe psihoactive.

În autoturismul respectiv a mai fost identificat un pasager, bărbat de 35 de ani, din Târgoviște, iar, în urma controlului efectuat, polițiștii au descoperit în două șervețele mai multe fragmente de materie vegetală de culoare verde-oliv.

Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats