Connect with us

Dâmboviţa

„Balul pensionarilor”, eveniment de suflet organizat de Parohia Glodeni, Dâmboviţa!

Publicat

pe

Implicarea bisericii în viaţa comunităţii, bazându-se pe credinţă, tradiţii, promovarea valorilor morale şi culturale locale, comunicare şi dezvoltarea spiritului de într-ajutorare a trecut demult, la Glodeni, în judeţul Dâmboviţa, de faza de exerciţiu, de expertiment social şi asta datorită preotului paroh Viorel Gheorghe.

Părintele Viorel a reuşit să solidifice relaţile interumane, să îi apropie pe oameni, având ca principale repere credinţa, adevărul, cuvântul lui Dumnezeu şi munca. Sătenii au înţeles că uniţi pot face mai mult bine, că pot să îi sprijine pe semenii lor împovăraţi de nevoi şi, ce este mai important, că nimic nu se poate realiza fără voia lui Dumnezeu şi fără trudă.

Activităţile culturale, acţiunile de socializare, eforturile fizice şi materiale depuse în sprijinirea unor concetăţeni loviţi de soartă au întărit comunitatea şi credinţa în Dumnezeu la Glodeni.

Duminică – 30 septembrie, la Căminul Cultural, în organizarea Comitetului de tineri ai Parohiei din Glodeni, coordonat evident de preotul Viorel Gheorghe, s-a desfăşurat „Balul pensionarilor”. Manifestarea dedicată vârstnicilor din comună s-a consumat sub semnul tradiţiei, cântului şi portului popular. Peste 250 de bătrâni din comună au fost serviţi la masă cu bucate de către copiii şi nepoţii lor, îmbrăcaţi în straie populare.

Pe scenă au evoluat ansambluri folclorice din Băleni, Târgovişte dar şi formaţia de dansuri a Parohiei din Glodeni.

„Prin acest eveniment, copiii şi tinerii comunei au vrut să le mulţumească bătrânilor pentru tot ceea ce au construit în sufletele lor. Le-am urat din toată inima ca Dumnezezu să le dăruiască sănătate, spor în viaţă şi în credinţă.

Faptul că am reuşit ca, pentru câteva ore, să le distragem atenţia de la problemele lor, să îi rupem de tristeţile specifice vârstei, ne-a bucurat cel mai mult”, ne-a mărturisit părintele paroh Viorel Gheorghe.

De precizat că, la Glodeni, Comitetul de tineri al Parohiei îl sprijină pe părintele Viorel Gheorghe la construirea unui şezământ social destinat copiilor abandonaţi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

„Cupa răzvedeanului la fotbal” i-a scos din case pe tinerii din comună

Publicat

pe

Șapte echipe de tineri, reprezentând toate satele componente ale comunei Răzvad, își dispută în această după-amiază „Cupa răzvedeanului la fotbal” – o competiție inițiată de primarul Emanuel Spătaru în anul 2017. Finalista va reprezenta localitatea la turneul organizat cu prilejul „Zilelor județului Dâmbovița”, 1-5 iunie.

„Suntem aici să ne simțim bine împreună. Competiția de astăzi, pur și simplu, am adus-o în atenția tinerilor, pentru a rupe un pic perioada de muncă, de stres, de probleme și, cumva, să încercăm să readucem zâmbetul pe buzele tuturor. Cred că mișcarea este o metodă foarte bună. Sper să fie pe placul tuturor tinerilor care s-au înscris în această competiție”, ne-a declarat primarul Emanuel Spătaru, care a fost astăzi și jucător de fotbal alături de tinerii din comună.

Echipele înscrise în „Cupa răzvedeanului” (5 + 1 și două rezerve) au disputat meciuri cu reprize de câte 12 minute. Au intrat în semifinale următoarele echipe: Răzvad (trupa lui Voicu) și Gorgota (trupa lui Alin), respectiv Răzvad de Jos și Valea Voievozilor.

„Profit de această ocazie și urez un călduros La mulți ani! soției mele, că este Elena, și tuturor celor ce poartă numele Sfinților Constantin și Elena. La mulți ani!”, a fost mesajul de final transmis de primarul Emanuel Spătaru.

Vom reveni cu numele echipei care a câștigat competiția de fotbal de la Răzvad.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Glodeni, în sărbătoare. 496 de ani de atestare documentară

Publicat

pe

În mai toate localitățile din România, în preajma unor mari sărbători religioase, autoritățile organizează târguri tradiționale și manifestări cultural-artistice și de divertisment. După cei doi ani de pandemie, românul simte nevoia de a petrece, de a socializa, de a comunica într-un cadru mai larg. Astfel de evenimente au fost reluate și în județul Dâmbovița.

Ieri – 20 mai 2022, cetățenii din comuna Glodeni, și nu numai ei, au petrecut de „Ziua localității”. Frumoasa așezare de deal celebrează 496 de ani de atestare documentară.

Târgul și spectacolul dedicat acestei sărbători au fost organizate în inima așezării. La eveniment au fost invitați, așa cum se obișnuiește, și reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, ai Prefecturii, parlamentari și șefi de instituții.


Au trecut pe la Glodeni pentru a dialoga cu oamenii, pentru a le transmite gânduri frumoase și speranțe de mai bine, președintele Consiliului Județean – Corneliu Ștefan, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, deputatul Radu Popa, secretarul de stat Ionuț Săvoiu, primari din comunele vecine și consilieri județeni.

Astăzi, cu ocazia Sfinților Împărați Constantin și Elena vor petrece de „Ziua comunei” și cetățenii din Gura Șuții. Evenimentele se vor desfășura în zona unde se organizează târgul săptămânal. Primarul Constantin Dinu le-a pregătit consătenilor săi un spectacol pe cinste. Pe scena special amenajată vor evolua Viorica și Ioniță de la Clejani, Elisabeta Vasile și Cornel Cojocaru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT