Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

„Balul pensionarilor”, eveniment de suflet organizat de Parohia Glodeni, Dâmboviţa!

Publicat

pe

Implicarea bisericii în viaţa comunităţii, bazându-se pe credinţă, tradiţii, promovarea valorilor morale şi culturale locale, comunicare şi dezvoltarea spiritului de într-ajutorare a trecut demult, la Glodeni, în judeţul Dâmboviţa, de faza de exerciţiu, de expertiment social şi asta datorită preotului paroh Viorel Gheorghe.

Părintele Viorel a reuşit să solidifice relaţile interumane, să îi apropie pe oameni, având ca principale repere credinţa, adevărul, cuvântul lui Dumnezeu şi munca. Sătenii au înţeles că uniţi pot face mai mult bine, că pot să îi sprijine pe semenii lor împovăraţi de nevoi şi, ce este mai important, că nimic nu se poate realiza fără voia lui Dumnezeu şi fără trudă.

Activităţile culturale, acţiunile de socializare, eforturile fizice şi materiale depuse în sprijinirea unor concetăţeni loviţi de soartă au întărit comunitatea şi credinţa în Dumnezeu la Glodeni.

Duminică – 30 septembrie, la Căminul Cultural, în organizarea Comitetului de tineri ai Parohiei din Glodeni, coordonat evident de preotul Viorel Gheorghe, s-a desfăşurat „Balul pensionarilor”. Manifestarea dedicată vârstnicilor din comună s-a consumat sub semnul tradiţiei, cântului şi portului popular. Peste 250 de bătrâni din comună au fost serviţi la masă cu bucate de către copiii şi nepoţii lor, îmbrăcaţi în straie populare.

Pe scenă au evoluat ansambluri folclorice din Băleni, Târgovişte dar şi formaţia de dansuri a Parohiei din Glodeni.

„Prin acest eveniment, copiii şi tinerii comunei au vrut să le mulţumească bătrânilor pentru tot ceea ce au construit în sufletele lor. Le-am urat din toată inima ca Dumnezezu să le dăruiască sănătate, spor în viaţă şi în credinţă.

Faptul că am reuşit ca, pentru câteva ore, să le distragem atenţia de la problemele lor, să îi rupem de tristeţile specifice vârstei, ne-a bucurat cel mai mult”, ne-a mărturisit părintele paroh Viorel Gheorghe.

De precizat că, la Glodeni, Comitetul de tineri al Parohiei îl sprijină pe părintele Viorel Gheorghe la construirea unui şezământ social destinat copiilor abandonaţi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

232 de locuri de muncă disponibile prin AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

de

În baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate, săptămâna aceasta, 232 de posturi vacante.

Dintre acestea menţionăm: lăcătuș mecanic, instalator încălzire centrală termică și gaze, bucătar, mecanic auto, agent curățenie, cameristă hotel, confecționer articole textile, electrician constructor montator cabluri de medie și joasă tensiune, mașinist la mașini pentru terasamente, tehnician pentru sisteme de detecție, șofer, lucrător gestionar, agent securitate, încărcător – descărcător, vânzător, lucrător comercial, tâmplar universal, muncitor necalificat în metalurgie, dispecer centru alarmă, contabil, asistent de profilaxie stomatologică, tehnician energetician, economist, inginer autovehicule rutiere, ofițer operațiuni bancare, specialist în domeniul calității, inginer electrician, inginer mașini hidraulice, inginer sisteme securitate, agent vânzări, operator introducere validare date, secretară, muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor și muncitor necalificat în construcții.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul instituției – www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea locuri de muncă vacante.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT