Connect with us

ACTUALITATE

Elevi şi profesori din Marea Britanie, Finlanda și Suedia, schimb de experienţă în Dâmboviţa!

Publicat

pe

În perioada 1-5 octombrie 2018, delegații de elevi și profesori din Marea Britanie, Finlanda și Suedia vor participa la un schimb de experiență cu instituții de învățământ din județul Dâmbovița, în cadrul proiectului Erasmus+ KA2 Not in Education, Employment or Training – a challenge for Europe derulat de Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Școala Gimnazială Matei Basarab Târgoviște, Liceul Voievodul Mircea Târgoviște şi Liceul Ion Ghica Răcari.

La nivel european proiectul este coordonat de către City Council din Cardiff, Marea Britanie, iar instituția coordonatoare la nivel local este Inspectoratul Școlar Județean. Până în prezent, organizațiile implicate au desfășurat mai multe activități necesare pentru atingerea obiectivelor proiectului și toate au vizat reducerea numărului de tineri care devin NEET din cele 4 țări partenere.

În judeţul Dâmboviţa, tinerii și însoțitorii lor vor fi implicați în diferite activități de tip ”learning by doing”, vizite culturale, ateliere de lucru bazate pe tradiții, istorie locală, antreprenoriat, teatru forum și dezvoltare personală, toate urmând să se desfăşoare în limba engleză.

Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”, în calitate de partener al proiectului, va susține procesul de învățare nonformală a participanților prin derularea unor activități cu și pentru tineri NEET după cum urmează:
– Luni, 01 octombrie, începând cu ora 10:30, trupa de teatru forum a organizației va susține la Liceul Voievodul Mircea din Târgoviște, în premieră, o reprezentație de teatru forum în limba engleză pe tema Bullying-ului în școli. Începând cu ora 13:30, trainerii asociației noastre, membrii în echipa de implementare a proiectului, vor susține un atelier de lucru bazat pe ice-breaking, teambuilding și dezvoltare personală;
– Miercuri, 03 octombrie 2018, începând cu ora 13:30, vom susține la Liceul Ion Ghica Răcari un atelier de lucru pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial și al unor competențe cheie necesare integrării pe piața muncii;
– Joi, 04 octombrie 2018, vom participa la Conferința elevilor implicați în proiect care va avea lor la Muzeul de Istorie din Târgoviște începând cu ora 11:00. În cadrul conferinței, elevii vor încerca să dezvolte niște instrumente care să le faciliteze inserția pe piața muncii;
– Vineri, 05 octombrie, Asociația Tineri pentru Europa de Mâine va susține pentru tinerii din Marea Britanie, Finlanda, Suedia și România un atelier de lucru denumit Tehnici de formare a unei echipe de teatru forum.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats