Connect with us

ACTUALITATE

Elevi şi profesori din Marea Britanie, Finlanda și Suedia, schimb de experienţă în Dâmboviţa!

Publicat

pe

În perioada 1-5 octombrie 2018, delegații de elevi și profesori din Marea Britanie, Finlanda și Suedia vor participa la un schimb de experiență cu instituții de învățământ din județul Dâmbovița, în cadrul proiectului Erasmus+ KA2 Not in Education, Employment or Training – a challenge for Europe derulat de Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Școala Gimnazială Matei Basarab Târgoviște, Liceul Voievodul Mircea Târgoviște şi Liceul Ion Ghica Răcari.

La nivel european proiectul este coordonat de către City Council din Cardiff, Marea Britanie, iar instituția coordonatoare la nivel local este Inspectoratul Școlar Județean. Până în prezent, organizațiile implicate au desfășurat mai multe activități necesare pentru atingerea obiectivelor proiectului și toate au vizat reducerea numărului de tineri care devin NEET din cele 4 țări partenere.

În judeţul Dâmboviţa, tinerii și însoțitorii lor vor fi implicați în diferite activități de tip ”learning by doing”, vizite culturale, ateliere de lucru bazate pe tradiții, istorie locală, antreprenoriat, teatru forum și dezvoltare personală, toate urmând să se desfăşoare în limba engleză.

Asociația „Tineri pentru Europa de Mâine”, în calitate de partener al proiectului, va susține procesul de învățare nonformală a participanților prin derularea unor activități cu și pentru tineri NEET după cum urmează:
– Luni, 01 octombrie, începând cu ora 10:30, trupa de teatru forum a organizației va susține la Liceul Voievodul Mircea din Târgoviște, în premieră, o reprezentație de teatru forum în limba engleză pe tema Bullying-ului în școli. Începând cu ora 13:30, trainerii asociației noastre, membrii în echipa de implementare a proiectului, vor susține un atelier de lucru bazat pe ice-breaking, teambuilding și dezvoltare personală;
– Miercuri, 03 octombrie 2018, începând cu ora 13:30, vom susține la Liceul Ion Ghica Răcari un atelier de lucru pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial și al unor competențe cheie necesare integrării pe piața muncii;
– Joi, 04 octombrie 2018, vom participa la Conferința elevilor implicați în proiect care va avea lor la Muzeul de Istorie din Târgoviște începând cu ora 11:00. În cadrul conferinței, elevii vor încerca să dezvolte niște instrumente care să le faciliteze inserția pe piața muncii;
– Vineri, 05 octombrie, Asociația Tineri pentru Europa de Mâine va susține pentru tinerii din Marea Britanie, Finlanda, Suedia și România un atelier de lucru denumit Tehnici de formare a unei echipe de teatru forum.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite