Conectați-vă cu noi

POLITIC

Deputata Oana Vlăducă, reacţie dură după dezbaterea despre România, organizată la Strasbourg!

Publicat

pe

„Mi-a fost rușine, efectiv, să văd europarlamentari români care au abandonat ultima rămășiță de onoare și au mințit în valuri despre România. Mi-ar fi rușine în locul lor să mai pretind vreodată că reprezint România. N-au făcut decât să dezinformeze grav, să mintă pur și simplu și să distragă atenția de la subiecte mult mai acute”, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, deputata PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă, urmare dezbaterii din cadrul Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, organizată la Strasbourg în prezenţa prim-vicepreşedintelui CE Frans Timermmans.

A mai spus parlamentara de Dâmboviţa că o felicită pe premierul Viorica Dăncilă pentru puterea cu care a susţinut cauza României, cerând tratament egal cu celelalte state, cerând să nu i se mai interzică României lucruri care sunt permise altor state membre ale uniunii europene.

„Premierul României a dat o replică demnă și deplin întemeiată la tentativa de execuție politică a României în Parlamentul European. Cel mai mare câștig politic o reprezintă recunoașterea oficială în forul european a faptului că protocoalele secrete sunt profund nocive și trebuie anchetate.

Oricine a văzut dezbaterea a putut remarca înșiruirea de slogane, clișeele și atacuri generale mascate sub forma îngrijorărilor și a avertismentelor privind pașii înapoi pe care i-ar face România în privința combaterii corupției și a independenței Justiției.

Practic, dezbaterea din Parlamentul European a fost un episod din războiul politic la nivel european dintre populari și social-democrați în contextul în care Polonia și Ungaria – care au guverne afiliate familiei politice a popularilor – sunt puse la index de Comisia Europeană pentru derapaje privind statul de drept și valorile europene.

Din păcate, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a comportat ca un adevărat procuror, acuzând fără niciun argument real România. Oficialul Comisiei Europene a făcut un proces de intenție României, folosind ca argumente niște documente total nepotrivite – un Raport al Mecanismului de Cooperare și Verificare vechi de un an de zile (Noiembrie 2017) și un Raport provizoriu al Comisiei de la Veneția despre modificările aduse legilor justiției”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  octombrie 5, 2018 at 6:22 am

  măi, să fie! am scăpat de Soros și am dat peste Timmermans?
  nu-l scăpa din ochi nici pe eurodeputatul spaniol Esteban Gonzales Pons: „Românii sînt un popor curajos și decent, iar dumneavoastră, doamnă prim-ministru, îi ignorați!”
  tocmai pentru că am urmărit dezbaterea (sau o altă dezbatere?) mi-e rușine cu așa o creatură în fruntea executivului meu
  tot așa cum îmi este rușine că pensia îmi vine din împrumuturi externe tot mai scumpe pe care le vor achita nepoții mei
  ce să le spun dacă îmi vor reproșa că le-am băgat mîna în buzunar ca să trăiesc?
  dar n-am ce discuta cu voi despre viitorul României, se vede, sînteți ocupați pînă peste cap cu legile „salvamar” pentru infractorul cu „n” dosare din fruntea partidului și referendumul împotriva (da, împotriva!) familiei 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

ALDE Dâmboviţa susţine candidatura lui Tăriceanu pentru Preşedinţia României

Publicat

pe

Ionel Petre - preşedinte ALDE Dâmboviţa

Organizaţia ALDE Dâmboviţa este una dintre structurile politice ale partidului care susţine candidatura preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu pentru cea mai înaltă funcţie în statul român. Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, aduce o serie de argumente pentru care Tăriceanu trebuie să devină şef al statului.

„România devine tot mai mult scena unei forme de marxism de o violenţă cum nu s-a mai văzut din anii 50 şi care ameninţă însăşi fiinţa naţională, riscând să ne îndepărteze de valorile morale cele mai profunde, libertatea, respectul faţă de om, faţă de valorile naţionale şi familiale. Noţiuni precum patriotism, patrie ori tradiţie au ajuns să fie socotite pericole la adresa parcursului european al României, iar oricine le invocă devine duşman al societăţii”, precizează Ionel Petre.

Liderul ALDE Dâmboviţa crede că avem nevoie de un preşedinte care să simtă şi să gândească româneşte, care, mai înainte de a fi cetăţean planetar, continental ori unional, trebuie să fie un bun român. Călin Popescu Tăriceanu îndeplineşte, în opinia lui Ionel Petre, toate aceste condiţii.

Citește în continuare

POLITIC

Pensiile speciale, salvate de puterea actuală!

Publicat

pe

Senatorul Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloş, a explicat pe pagina sa de Facebook de ce a căzut Legea pensiilor şi cum s-au chinuit senatorii din coaliţia aflată la guvernare, să salveze pensiile speciale, una dintre cele mai mari inechităţi sociale create de politicieni în România de astăzi. Senatorii PSD şi ALDE au lipsit din sală când a fost votată Legea pensiilor, dar au apărut pentru a vota împotriva unui proiect de lege care prevedea abrogarea pensiilor speciale.

„Dacă ești un om «obișnuit», care lucrează din greu 40 de ani, atunci meriți o pensie la limita supraviețuirii, cu respectarea principiului contributivității. «Elitele» însă, adică deputații, senatorii, membrii CCR, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special, funcţionarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România și multe alte funcții ocupate politic, merită pensii de mii de euro.

Pentru PSD, ALDE, hoția, manipularea și abilitatea politică sunt demne de răsplată. Munca cinstită, ceva de râs. A câta oară, PSD și ALDE au votat astăzi în Senat pentru păstrarea pensiilor speciale? Ce s-a întâmplat? Nu mai e nevoie să facem concedieri în aparatul de stat, cum dorea Eugen Teodorovici? Înotăm în bani, dacă ne permitem să acordăm pensii de mii de euro? Nu se mai află sistemul de pensii în colaps?

Numai USR, PNL și un senator PSD au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Restul au vrut să-și păstreze privilegiile. Când vom ajunge la guvernare, vom găsi o soluție pentru eliminarea acestor pensii speciale, așa încât nu vă atașați prea tare de ele”, a scris Vlad Alexandrescu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!