Conectați-vă cu noi

POLITIC

Deputata Oana Vlăducă, reacţie dură după dezbaterea despre România, organizată la Strasbourg!

Publicat

pe

„Mi-a fost rușine, efectiv, să văd europarlamentari români care au abandonat ultima rămășiță de onoare și au mințit în valuri despre România. Mi-ar fi rușine în locul lor să mai pretind vreodată că reprezint România. N-au făcut decât să dezinformeze grav, să mintă pur și simplu și să distragă atenția de la subiecte mult mai acute”, a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, deputata PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă, urmare dezbaterii din cadrul Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, organizată la Strasbourg în prezenţa prim-vicepreşedintelui CE Frans Timermmans.

A mai spus parlamentara de Dâmboviţa că o felicită pe premierul Viorica Dăncilă pentru puterea cu care a susţinut cauza României, cerând tratament egal cu celelalte state, cerând să nu i se mai interzică României lucruri care sunt permise altor state membre ale uniunii europene.

„Premierul României a dat o replică demnă și deplin întemeiată la tentativa de execuție politică a României în Parlamentul European. Cel mai mare câștig politic o reprezintă recunoașterea oficială în forul european a faptului că protocoalele secrete sunt profund nocive și trebuie anchetate.

Oricine a văzut dezbaterea a putut remarca înșiruirea de slogane, clișeele și atacuri generale mascate sub forma îngrijorărilor și a avertismentelor privind pașii înapoi pe care i-ar face România în privința combaterii corupției și a independenței Justiției.

Practic, dezbaterea din Parlamentul European a fost un episod din războiul politic la nivel european dintre populari și social-democrați în contextul în care Polonia și Ungaria – care au guverne afiliate familiei politice a popularilor – sunt puse la index de Comisia Europeană pentru derapaje privind statul de drept și valorile europene.

Din păcate, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a comportat ca un adevărat procuror, acuzând fără niciun argument real România. Oficialul Comisiei Europene a făcut un proces de intenție României, folosind ca argumente niște documente total nepotrivite – un Raport al Mecanismului de Cooperare și Verificare vechi de un an de zile (Noiembrie 2017) și un Raport provizoriu al Comisiei de la Veneția despre modificările aduse legilor justiției”.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

 1. moshu49

  octombrie 5, 2018 at 6:22 am

  măi, să fie! am scăpat de Soros și am dat peste Timmermans?
  nu-l scăpa din ochi nici pe eurodeputatul spaniol Esteban Gonzales Pons: „Românii sînt un popor curajos și decent, iar dumneavoastră, doamnă prim-ministru, îi ignorați!”
  tocmai pentru că am urmărit dezbaterea (sau o altă dezbatere?) mi-e rușine cu așa o creatură în fruntea executivului meu
  tot așa cum îmi este rușine că pensia îmi vine din împrumuturi externe tot mai scumpe pe care le vor achita nepoții mei
  ce să le spun dacă îmi vor reproșa că le-am băgat mîna în buzunar ca să trăiesc?
  dar n-am ce discuta cu voi despre viitorul României, se vede, sînteți ocupați pînă peste cap cu legile „salvamar” pentru infractorul cu „n” dosare din fruntea partidului și referendumul împotriva (da, împotriva!) familiei 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa continuă să-și prezinte candidații pentru funcțiile de primar

Publicat

pe

PRO România, cu excepţia PSD, un partid cu structuri puternice, sigur pe picioare, este singura formaţiune politică nouă care a reuşit să aducă în faţa opiniei publice garnitura de candidaţi pentru posturile de primari în aproape toate localităţile din judeţul Dâmboviţa. Este vorba de o acţiune reuşită, cu care nu se poate lăuda nici măcar PNL, partid ai cărui candidaţi i-am văzut trecător pe reţele de socializare, pe diferite bannere agăţate deasupra drumurilor, atunci când ne deplasăm în teritoriu, dar despre care nu ştim mare lucru.

Astăzi, senatorul Adrian Ţuţuianu a mai prezentat în faţa presei încă patru candidaţi cu reale şanse de reuşită pe 27 septembrie, dacă ţinem cont de localităţile unde participă la scrutinul electoral.

La Morteni candidează Marian Pitaru, dublu licenţiat, un om credincios, profesor la Liceul din Vişina, tată a cinci copii. Reprezentantul PRO România vrea să revigoreze şi să facă cunoscută comunitatea din Morteni, despre care nu prea se ştie mare lucru, comuna gravitând înr-un extrem anonimt.

Şi la Pucioasa, unde Constantin Ana, orice s-ar spune, nu are rival, a găsit liderul PRO România un candidat. Aici va intra în ring Vlad Gheorghe Mircea, un tânăr dispus să încaseze „pumni electorali” din partea actualului edil, cotat la superîncredere de cetăţenii din Pucioasa.

Senatorul Ţuţuianu recunoaşte şi el că va fi o bătălie complicată, dar spune că Pucioasa este un oraş atipic, care poate crea surprize.

Un fost comandant de jandarmi, Dominel Grigoraşcu, candidează din partea PRO România la Doiceşti. Fostul militar este un bun strateg şi cunoaşte şi administraţie, îndeplinind, până la data deciziei sale de a intra în lupta electorală, funcţia de administrator public al Primăriei Doiceşti.

LaTărtășeşti candidează un meseriaş cunoscut în tot judeţul. Constantin Ionescu prelucrează marmură şi deţine în comuna natală, cu vizibilitate la şosea, un atelier de acest tip. Reprezentantul PRO România este şi consilier local. Adrian Ţuţuianu este convins că subordonatul său pe linie politică va face un scor frumos în cea mai apropiată comună dâmboviţeană de Capitală, Tărtăşeşti.

Citește în continuare

POLITIC

PSD a reclamat la DNA operațiunea PNL de preluare a primarilor prin șantaj!

Publicat

pe

Reprezentanţii Partidului Social Democrat au depus astăzi la DNA o plângere penală împotriva liderilor PNL şi a unor reprezentanţi din anturajul Guvernului Orban, care au pornit o acţiune la scară naţională de racolare a primarilor PSD.

„E trafic de influenţă, abuz în serviciu. Vă spun de exemplu că, la Cluj, au fost racolaţi deja 15 primari. La Giurgiu au fost chemaţi 27 de primari la Guvern, ca la Teleorman, Suceava şi Iaşi.

Avem de la toţi colegii noştri din ţară, cu nume şi prenume. Primarii vin la partid, după ce trec pe la Guvern, vin şi spun tot ce li se promite. Li se promite apă, canal, drumuri asfaltate, din fondul de rezervă al Guvernului. E practic un jihad împotriva primarilor PSD, mai ales în mediul rural!”, a declarat Paul Stănescu – secretarul general PSD.

Racolarea edililor social-democraţi a fost reclamată în câteva rânduri şi de conducerea PSD Dâmboviţa. A fost acuzat de asemenea practici consilierul premierului Ludovic Orban, Virgil Guran – preşedintele PNL Dâmboviţa, dar şi prefectul judeţului – Aurelian Popa. Se pare că numele celor doi demnitari figurează în plângerea depusă la DNA de conducerea centrală a PSD.

Despre tot acest scandal care are la bază intenţia liberalilor de a transforma peste noapte primarii social-democraţi în membri ai PNL a rezervat un amplu spaţiu de emisie postul de televiziune Antena 3, unde Corneliu Ştefan – preşedintele PSD Dâmboviţa a avut un schimb de replici deosebit de dur cu liderul PNL Dâmboviţa Virgil Guran.

Consilierul de bază al premierului Ludovic Orban a avut o reacţie dură, aproape că nu l-am mai recunoscut pe liderul liberal care, cu ceva vreme în urmă, poza într-un tip deosebit de blajin, omenos şi corect, fără intenţii de răzbunări politice sau de alt fel. Ba mai mult, din dialogul deosebit de tensionat reiese că preşedintele PNL Dâmboviţa apelează şi la ameninţări şi nu ar fi pentru prima dată când face acest lucru.

Corneliu Ştefan: În judeţul Dâmboviţa avem presiuni din partea liderilor PNL asupra primarilor PSD. Patru primari din partea PSD au fost şantajaţi, o spun public, de domnul Virgil Guran, împreună cu prefectul judeţului Dâmboviţa. Este o acuzaţie reală şi mă bucur că domnul Guran este aici azi, ca să spună clar ce face zilnic în Dâmboviţa. Poate să ne spună domnul Guran cum au fost şantajaţi, dar eu vă pot spune că şantajul a mers departe şi sunt primari din PSD cărora li s-au promis bani din fondul de rezervă al Guvernului, primari ale căror familii sunt ameninţate, dar şi primari cărora nu li se acordă nici măcar o cerere de concediu.

Corneliu Ștefan - președinte PSD Dâmbovița

Corneliu Ștefan – președinte PSD Dâmbovița

Virgil Guran: Cred că vorbesc din istorie cei de la PSD, exact aşa au procedat ei în trecut. Nu ştiu cum îşi permit să vină să facă asemenea acuzaţii, când ei ştiu foarte bine cum ne-au luat primarii în 2014. Într-adevăr, se pare că sunt anumiţi primari care se întorc la partidul de unde au fost luaţi cu forţa.

Corneliu Ştefan: Domnule Guran…

Virgil Guran: Domnule Ştefan, vă rog, nu v-am întrerupt, v-am ascultat poveştile…

Corneliu Ştefan: Nu sunt poveşti…

Virgil Guran: Îl rog pe domnul Ştefan să spună public cine a început aceste negocieri şi cine a luat prima dată un primar.

Corneliu Ştefan: Domnule Guran, dumneavoastră nu aveţi de unde să ştiţi, că sunteţi mai nou în judeţ. Sunteţi paraşutat de la Câmpina. Nu vreau să jignesc, dar…

Virgil Guran: Domnule Ştefan, ar trebui să vă revizuiţi modul de a vorbi!

Virgil Guran – preşedinte PNL Dâmboviţa

Corneliu Ştefan: Nu pot să permit asemenea aberaţii…

Virgil Guran: Dacă îmi permiteţi, eu am venit în Dâmboviţa să schimb ce se întâmplă acolo. Şi veţi vedea că vom scoate acest judeţ din sărăcia în care l-aţi băgat dumneavoasstră. Astea cu şantajul sunt poveşti! Încă nu au venit primari în PNL. Vom vedea când îşi depun candidaturile. Personal, o să încep, domnule Ştefan, să cer să se verifice totul în judeţ, cum aţi făcut bani, tot!

Corneliu Ştefan: Concret, primarul comunei Costeşti Vale, trecut la PNL de o lună de zile, a primit bani din fondul de rezervă al Guvernului.

Virgil Guran: Prima minciună, domnule Ştefan, nu ştiţi administraţie. Nu s-au dat bani din fondul de rezervă până acum. Aţi mai spus că primarii nu iau concediu de la miniştri, unde aţi mai văzut aşa ceva? Haideţi dom’le, aţi ţinut judeţul ăla în sărăcie. Nu aţi făcut nimic 20 de ani de când conduceţi judeţul. Eu colaborez cu orice coleg care a fost adus în trecut la PSD şi doreşte să candideze. Eu respect dreptul oricăruia să candideze.

Corneliu Ştefan: Domnule Guran, unii sunt doar de doi ani la PSD, de ce dezinformaţi?

Virgil Guran: Domnule Ştefan, habar nu aveţi de lege. Cum să fie de 2 ani la PSD? Păi pierdea mandatul…

Dialog preluat de la Antena 3.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!