Connect with us

ACTUALITATE

Profesorii au dat putere țării noastre! Claudia Gilia, deputat

Publicat

pe

Astăzi, de Ziua Educației, deputata PSD de Dâmbovița Claudia Gilia, cadru didactic universitar, mulțumește tuturor profesorilor care i-au conturat drumul în viață și care i-au ghidat destinul profesional, tuturor dascălilor care i-au insuflat dragostea de școală și dorința de a învăţa.

„Acum, în an Centenar, trebuie să recunoaștem că educația ne-a apropiat cu adevărat în cei 100 de ani scurși de la Marea Unire. Fiecare profesor, prin propriul exemplu și sacrificiu, a contribuit la scrierea istoriei țării noastre.

Un popor educat este un popor puternic. Profesorii au dat putere țării noastre, deoarece au fost adevărate repere morale și culturale, chiar și în anii în care spațiul public era dominat de alte valori precum banii, faima și raiting-ul TV.

Am încredere în profesorii noștri și sunt sigură că, prin educație, România se va dezvolta frumos. Educația și economia puternică vor putea păstra românii în țară și ]i vor putea întoarce acasă pe cei care au plecat”, spune deputata Claudia Gilia.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

 1. moshu49

  6 octombrie 2018 at 5:58

  nu te supăra, frate (ce-mi mai plăcea jocul ăsta în copilărie!), dar eu nu cred că persoana din imagine este „cadru didactic universitar”
  ci un politician de umplutură care de frica șomajului minte fără să discearnă 🙁
  dar să mă opresc aici, pentru că ce mai am de spus sigur mă banezi
  respect profesorilor onești și dedicați! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Expoziție de costume populare românești la Camera de Comerț Dâmboviţa

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a organizat, la sediul din Târgoviște – strada Calea Câmpulung, Nr. 6A, o expoziție de costume tradiționale românești, pe care vă invită să o vizitați în zilele de 19 și 20 iunie 2024. Fotografiile pe care le veți realiza cu acest prilej vor fi publicate pe conturile de socializare ale instituțiilor, pentru a face cunoscută povestea „cămășii cu altiță” și a rămâne mărturie a respectului și aprecierii arătate portului tradițional românesc.

„Ia românească câștigă tot mai multă recunoaștere în conștiința europeană și mondială, devenind un format vestimentar tradițional de o frumusețe unică și originală. Mulțumim partenerilor ARHaic Design, Ali Lux și Framing Art – Înrămarea, pe înțelesul tuturor pentru sprijinul acordat în realizarea acestei expoziții”, este mesajul transmis de echipa Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Reamintim faptul că în data de 24 iunie se sărbătorește „Ziua Universală a Iei”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Obligațiile angajatorilor în perioadele caniculare. ITM Dâmbovița a început verificările în teren

Publicat

pe

ITM Dâmbovița le reamintește angajatorilor că, dacă temperatura exterioară a aerului depășește, într-o perioadă de două zile consecutive, valoarea de 37 de grade Celsius sau dacă este atins acest nivel, corelat cu condiții de umiditate mare, au obligația să asigure normalizarea condițiilor de muncă și menținerea stării de sănătate a salariaților.

Astfel, se impun următoarele:
– reducerea intensității și ritmului activităților fizice;
– alternarea efortului dinamic cu cel static;
– asigurarea ventilației la locul de muncă, iar acolo unde procesul de lucru permite, alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenți de aer;
– asigurarea apei minerale, câte 2-4 litri / persoană / schimb;
– asigurarea de dușuri;
– asigurarea echipamentului individual de protecție.

„Precizez că măsuri de protecție a stării de sănătate a salariaților se impun și atunci când, prin specificul activității, la locul de muncă, temperaturile ajung la valori ridicate.

În plus, pentru a preveni îmbolnăvirile cauzate de munca în condiții de temperaturi ridicate, este obligatoriu ca angajații să fie examinați medical atât la angajare cât și periodic, avându-se în vedere posibilitatea de reducere a programului de lucru sau chiar schimbarea locului de muncă, în cazul persoanelor cu afecțiuni cronice sau care au contraindicații de a desfășura activitate la temperaturi ridicate”, ne informează Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmbovița.

Atenție! Inspectorii SSM din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița vor efectua controale la angajatori, în perioadele caniculare, atât pentru a-i informa în privința obligațiilor pe care le au, cât și pentru a verifica modul în care respectă obligațiile care le revin, din punct de vedere legal.

„Pe tot parcursul sezonului cald, în cadrul controalelor efectuate, inspectorii de muncă dâmbovițeni verifică și modul în care angajatorii respectă dispozițiile Ordonanței de Urgență nr. 99/2000, privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme, pentru protecția persoanelor încadrate în muncă”, mai spune Marius Lixandru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite