Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Oana Vlăducă, deputat: România înregistrează creştere economică ritmică şi sustenabilă!

Publicat

pe

Veniturile bugetare sunt mai mari cu 22 de miliarde de lei (+13,7%) la finalul lui august 2018, comparativ cu 2017 – spune deputata PSD de Dâmboviţa Oana Vlăducă, iar deficitul bugetar, după 8 luni, este 1,54%, ceea ce demonstrează că se va îndeplini obiectivul de menținere sub trei procente. În privința investițiilor, se consemnează o creștere cu 3,2 miliarde de lei (+50,4%).

„Sunt cifre oficiale, verificabile și incontestabile. Așadar, unde este dezastrul descris de unii și de alții? Unde e apocalipsa pe care o văd PNL și USR, Macovei și alți detractori? În cifre absolute, urmare creșterii PIB, România a depăşit Grecia și, până la sfârșitul acestui an, va depăși Portugalia”, spune Oana vlăducă – deputat PSD de Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Cazurile de muncă nedeclarată, în scădere în judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

11 angajatori din judeţul Dâmboviţa au fost sancţionaţi, în luna noiembrie 2018, cu avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 32.000 lei (320 de milioane de lei vechi), pentru următoarele neconformităţi depistate de către inspectorii ITM: munca nedeclarată, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

„În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate trei persoane muncind pentru doi angajatori: o persoană fără încheierea contractului individual de muncă, o persoană al cărei contract de muncă nu era transmis în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) în termenul legal și o persoană prestând activitate în afara programului de lucru stabilit în contractul de muncă, cu timp parţial. În luna noiembrie, munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: comerț, restaurante, construcții”, spune Marius Lixandru – inspector şef ITM Dâmboviţa.

În cursul aceleaşi luni, activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 74 controale efectuate, 114 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 74 angajatori sancționați, 114 sancțiuni contravenționale aplicate (112 avertismente și 2 amenzi contravenţionale totalizând 8.000 de lei).

Citește în continuare

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu a creat în Senat grupul parlamentar „Unirea”

Publicat

pe

Senatorul independent de Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu nu se lasă călcat în picioare de conducerea PSD. Cum era de aşteptat, fostul lider al social-democraţilor dâmboviţeni acţionează pe toate fronturile pentru a-l dârâma pe Liviu Dragnea.

În plină tulburare a PSD, cauzată de pierderea majorităţii în Camera Deputaţilor, prin demisia din partid a patru parlamentari, în Senat, s-a copt de-o mişcare potrivnică partidului aflat la putere.

Adrian Ţuţuianu a depus cerere la Biroul Permanent al Senatului pentru formarea unui nou grup parlamentar, intitulat „Unirea”. Alături de Ţuţuianu, care va fi liderul de grup, se află senatorii Gheorghe Baciu, Virgil Chiţac, Rodica Severica Covaciu, Gabi Ionaşcu, Cristian Vasile Lungu şi Gabriel Emanuel Botnariu.

Sursele noastre spun că intenţia lui Adrian Ţuţuianu este aceea de a forma un grup care să depăşească ALDE şi care să aibă un cuvânt greu de spus în Senat. Se aude că acestei echipe i se va alătura şi senatorul de Olt Paul Stănescu, căzut şi el în dizgraţia lui Liviu Dragnea.

„Am depus astăzi, către Biroul Permanent al Senatului, o informare privind înființarea unui nou grup palamentar al senatorilor independenți/neafiliați – „UNIREA”. Am pornit de la regulamentul Senatului și de la decizii precedente ale Curții Constituționale și, după consultări cu parlamentarii care sunt în această situație, am inițiat acțiunea.

Ce urmărim? Să participăm activ la viața politică din Senatul României, să avem timp alocat pentru dezbateri, să avem spații adecvate de lucru, personal tehnic, mijloacele logistice necesare desfășurării activității pentru că toate aceste drepturi sunt recunoscute grupurilor parlamentare, nu parlamentarilor neafiliați.

Nu avem afiliere politică și nu ne-am propus să înființăm noi partide. Gestul nostru are la bază, în principal, rațiuni de funcționare, organizatorice și de natură logistică. Ne vom consulta cu privire la modul de acțiune pe subiectele aflate în dezbaterea parlamentară și, acolo unde avem puncte de vedere comune, vom acționa unitar. Unde nu (suntem, totuși, parlamentari veniți din partide diferite), fiecare are independența de a decide.

În ceea ce mă privește, v-am promis că rămân același luptător pe care-l cunoașteți”, a scris Ţuţuianu pe pagina de Facebook.

Astăzi – 10 decembrie 2018, încă trei parlamentari PSD negociază trecerea în partidul Pro România, condus de Victor Ponta. Deocamdată, numele lor nu au fost date publicităţii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!