Connect with us

ACTUALITATE

Pachetul alimentar „lapte, corn, fructe” ajunge incomplet la elevi! Iancu Caracota, senator

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.oradesibiu.ro)

Elevii din mai multe judeţe din ţară, între care şi Dâmboviţa, nu au primit până acum pachetul alimentar complet, aşa cum a fost aprobat de Guvern – corn, lapte şi fructe, deşi a trecut o lună de la începerea anului şcolar. Situaţia pare să fie cauzată de faptul că bugetul pentru „Programul pentru şcoli al României în perioada 2017-2023” a fost aprobat abia în luna iulie 2018.

În contextul în care părinţii i-au semnalat că, în Dâmboviţa, n-au ajuns la elevi nici produsele de panificaţie, nici fructele, ci doar laptele, senatorul PNL Iancu Caracota a cerut lămuriri ministrului Educaţiei, în speţă să prezinte motivele pentru care se înregistrează întârzieri în derularea programului naţional „Cornul şi laptele” şi în implementarea programului european de încurajare a consumului de fructe în şcoli.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT