Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Senatorul Caracota a iniţiat modificarea Legii privind colectarea selectivă a deşeurilor

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa este semnatarul unei propuneri legislative pentru modificarea Legii privind colectarea selectivă a deşeurilor în instituţiile publice, pe care a depus-o săptămâna trecută la Camera Deputaţilor. Se urmăreşte transferul atribuţiilor privind dotarea cu pubele colorate şi inscripţionate corespunzător de la nivelul şcolilor către autorităţile locale.

„Punctul de plecare al acestei iniţiative l-a reprezentat o discuţie pe care am avut-o cu conducerea câtorva unităţi de învăţământ din Dâmboviţa. Directorii şcolilor semnalau faptul că, încă din anul 2010, sunt obligați să doteze sălile de clasă şi holurile cu coșuri de gunoi pentru colectare selectivă, dar, din cauza alocărilor bugetare scăzute, aceştia nu au reuşit să asigure infrastructura necesară”, precizează senatorul Iancu Caracota.

Odată modificată Legea 132/2010, în fiecare sală de clasă, în laboratoarele, cancelariile, cabinetele, bibliotecile şi sălile de sport ar urma să existe coşuri de gunoi colorate pentru deşeuri de hârtie şi carton, deşeuri de metal (aluminiu)/plastic şi deşeuri de sticlă pentru colectarea adecvată a acestora în urma activităţilor desfăşurate de elevi şi profesori.

„Îmi doresc ca, prin implementarea acestui proiect, să crească rata de colectare selectivă a deșeurilor la sursă, dar şi nivelul de educație a tinerelor generații, în sensul conștientizării riscurilor pe care poluarea le produce asupra mediului și inerent asupra sănătății cetățenilor”, spune parlamentarul PNL de Dâmboviţa.

România se confruntă cu o problemă de mediu profundă. Are a doua cea mai mică rată de reciclare din Europa. Producem anual peste 5.8 milioane de tone de deșeuri, 83% din această cantitate ajunge la gropile de gunoi, iar procentul de reciclare este de doar 3%. Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, România şi-a asumat o cotă de reciclare de cel puţin 50% din hârtia, metalele, sticlele şi materialele plastice provenite din deşeuri menajere. În prezent, ţara noastră riscă penalități în valoare de 300 000 de euro pe zi din cauza nesoluționării problemei depozitării și colectării selective a gunoaielor (124.000 de euro pe zi pentru depozitele neconforme, respectiv 200.000 de euro pe zi, pentru absența colectării selective a deșeurilor).

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. lucian enache

    octombrie 19, 2018 at 7:57 pm

    E adevarat ca educatia pentru colectarea selectiva a deseurilor incepe din scoala. Dar de educatia celor mari se ocupa cineva. Serviciul de salubritate din Targoviste are vreo responsabilitate in plantarea unor recipienti colorati in punctele cu „productie importanta ” de deseuri reciclabile? In zona pietii 1 Mai existau trei „clopotei”. Chiar nu inteleg de ce. Acum arunc peturile si deseurile de hartie la containerele pentru gunoi menajer oferind front de lucru „sistemului privat” de reciclare care la randul lui ofera gunoaie ..comunitatii.Si parca Targovistea isi propusese sa fie un oras curat! Domnule primar .. suflecati-va putin manecile.. si pe subiectul asta ca altfel o sa avem un oras..curat murdar coane Fanica!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

492 de locuri de muncă disponibile, înregistrate la AJOFM Dâmboviţa

Publicat

pe

Foto: http://www.observatorbn.ro

AJOFM Dâmboviţa are înregistrate în baza de date, astăzi – 24 iunie, 492 de locuri de muncă, din care 4 pentru persoanele cu studii superioare; 362 pentru meseriaşi şi 126 pentru muncitorii necalificaţi.

Dintre acestea menţionăm: administrator rețea calculatoare; inginer producție; economist; șef sector industria prelucrătoare; asistent manager; consilier tehnic; operator chimist produse farmaceutice; maseur; instructor auto cat. A pentru motocicletă; agent vânzări; lucrător comercial; gestionar depozit; bucătar; ospătar; pizzar; ciontolitor–tranșator carne; vânzător; electrician în construcții; frezor universal; strungar universal; sudor; zidar; şofer; confecționer articole textile; instalator; lăcătuș mecanic; operator mașini comandă numerică; mașinist pod rulant; muncitor necalificat în industria metalurgică; muncitor necalificat în industria confecțiilor textile.

Detalii suplimentare se pot obţine consultând site-ul www.anofm.ro sau direct la sediul AJOFM Dâmbovița – Târgoviște, str. T. Vladimirescu, nr.1A.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa premiază elevii şi profesorii cu rezultate deosebite în plan judeţean

Publicat

pe

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa organizează, astăzi – 23 iunie 2019, la Sala Sporturilor din Târgovişte „Gala Excelenţei în Învăţământul Dâmboviţean”.

În cadrul acestui eveniment, vor fi recompensaţi 534 de elevi şi peste 300 de profesori care au obţinut rezultate deosebite la etapa județeană a olimpiadelor și concursurilor.

Fondurile pentru premiere sunt asigurate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi totalizează 154.000 de lei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!