Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

„Şcoala din valiză”, proiect implementat în 10 comunităţi rurale defavorizate!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.tribuna.ro)

Fundația Vodafone România a lansat „Școala din valiză”, un nou proiect național în domeniul educației, care integrează tehnologia de ultimă oră în procesul de predare, pentru îmbunătățirea prezenței și a rezultatelor școlare ale elevilor, precum și pentru îmbunătățirea suportului didactic oferit profesorilor. Proiectul folosește un concept inovator bazat pe un set complet de echipamente IT grupate într-o valiză (de unde și numele proiectului) special creată pentru a permite organizarea, în doar câteva minute, a unei săli de clasă digitale, în orice loc, inclusiv în zonele izolate. Fundația Vodafone România acordă pentru noul proiect o finanțare de 420.000 de euro, în cadrul programului Connecting for Good. „Școala din valiză” este implementat în parteneriat cu Fundația World Vision România.

Procesul de predare adaptat pentru „Școala din valiză” folosește, de asemenea, materiale digitale moderne, integrate într-o platformă de e-learning dedicată, precum și metode interactive adaptate la nevoile actuale ale elevilor. Proiectul este implementat pe perioada anului școlar 2018-2019, în 10 școli din comunități rurale defavorizate aflate în județele Cluj, Brașov, Vâlcea, Olt, Dolj, Ilfov, Ialomița, Constanța, Vaslui și Iași. Numărul total al elevilor care vor beneficia de suportul proiectului este estimat la 5.000.

Materialele folosite în procesul de predare vor acoperi disciplinele limba română și matematică, incluse în programul pentru examenul de admitere la liceu. Conținutul acestora are la bază curricula națională pentru clasele I-VIII, aprobată de Ministerul Educației Naționale. Fiecare dintre cele 10 valize cu echipamente, câte una pentru fiecare dintre școlile incluse în proiect, conține un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, un proiector, un sistem audio, o soluție de încărcare a echipamentelor încorporată, un router wi-fi încorporat și un modem 4G. Tabletele se pot conecta la laptop, permițând cadrelor didactice să pună la dispoziția elevilor conținutul educațional și aplicațiile.

Proiectul include o serie de sesiuni de pregătire pentru profesori, în care aceștia se vor familiariza cu soluțiile IT puse la dispoziție și cu metodele didactice moderne adaptate la nevoile actuale ale copiilor. Platforma online dedicată integrează instrumente de management al procesului de învățare care le vor permite profesorilor să-și creeze și să-și gestioneze lecțiile, să monitorizeze și să evalueze rezultatele elevilor. Pentru „Școala din valiză”, Fundația Vodafone România va mobiliza o echipă de peste 200 de voluntari.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Recunoaștere la nivel înalt pentru Liceul Voievodul Mircea Târgoviște și Școala 4 Pucioasa

Publicat

pe

Cu ocazia Zilei Naționale a României, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul pentru învățământ în grad de cavaler” mai multor directori de instituții educaționale din România, în semn de apreciere pentru profesionalismul și dăruirea puse în slujba școlii, pentru contribuția la formarea intelectuală și civică a tinerelor generații.

Printre cei premiați de șeful statului se numără și profesor Elena Alina Gealepu, director al Școlii Gimnaziale Nr 4 „Elena Donici” din Pucioasa, județul Dâmbovița. De asemenea, aceeași înaltă distincție a fost conferită și Liceului „Voievodul Mircea” din Târgoviște. Ordinul a fost primit de directorul unității de învățământ – profesor Carmen Ion.

„Vă felicit şi trebuie să vă spun că mi-a făcut mare plăcere să vă decorez. Proveniţi din mediul educaţional, sanitar şi de cercetare şi, cu ocazia sărbătorii naţionale, am decis să acord aceste distincţii persoanelor, respectiv instituţiilor, dar cum persoanele sunt parte din echipe în instituţii şi instituţiile sunt conduse de echipe şi persoane, cred că vă daţi seama că, în realitate, reprezentaţi astăzi întregul mediu în care vă desfăşuraţi activitatea. În acest sens, felicitări dumneavoastră, colegelor şi colegilor dumneavoastră, elevelor şi elevilor cu care lucraţi! Vă doresc multă sănătate şi un călduros La mulţi ani!”, a fost mesajul transmis, la acest eveniment, de președintele Klaus Iohannis.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au fost premiați elevii care au participat la concursul eparhial dedicat sfinților canonizați

Publicat

pe

Arhiepiscopia Târgoviștei i-a premiat, ieri – 23 noiembrie 2023, pe elevii care au participat la Concursul școlar eparhial „Sfinții – prietenii noștri și mijlocitori înaintea lui Dumnezeu. Chipuri de sfinți canonizați în Biserica Ortodoxă Română”, organizat în parteneriat cu Asociația Profesorilor de Religie – filiala Dâmbovița, Societatea de Științe Istorice – filiala Dâmbovița și Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, cu aprobarea Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

Pentru clasele a VII-a și a VIII-a, câștigătorii sunt: Darius Ionuţ Pican, coordonat de Prof. Ioan Vasilache (Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Moreni); Otilia Teodora Preda, coordonată de Prof. Constantin Duțoiu (Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște) și Raluca Maria Bălaş, coordonată de Prof. Floricica Ștefan (Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște).

Pentru clasele a IX-a și a X-a, câștigătorii sunt: Andrei Ionuţ Tîlvan, coordonat de Pr. prof. Marian Badea (Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște); Ştefania Andreea Însurăţelu, coordonată de Pr. prof. Iulian Predica (Colegiul Național Pedagogic „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște) și Andreea Cristina Neculae, coordonată de Pr. prof. Laurențiu Florin Ghiță (Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște).

Pentru clasele a XI-a și a XII-a, câștigătorii sunt: Maria Popa, coordonată de Pr. prof. Adrian Popa (Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște); Andreea Negoi, coordonată de Prof. Daniela Rainea (Liceul „Aurel Rainu” din Fieni) și Teodora Gabriela Bulin, coordonată de Prof. Ion Mădălin Tudor (Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște).

„La Concursul școlar eparhial au participat 795 de elevi de la școlile gimnaziale și liceele din Municipiul Târgoviște și orașele Pucioasa, Fieni, Moreni, Titu, Răcari și Găești. Sub îndrumarea profesorilor de Religie, Limba și Literatura Română, Istorie, Geografie, Educație Plastică / Artistică elevii au elaborat portofolii despre sfinții canonizați în Biserica Ortodoxă Română, care au contribuit decisiv la dimensiunea fundamentală a credinței poporului nostru, fiind modele de viețuire creștină pentru neamul românesc și întreaga lume creștină.

Toți elevii și profesorii lor coordonatori au primit din partea Înaltpreasfinției Sale premii constând în: sume de bani, volume eparhiale, calendare bisericești pe anul 2024 și diplome”, se precizează într-un comunicat transmis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite