Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

„Şcoala din valiză”, proiect implementat în 10 comunităţi rurale defavorizate!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.tribuna.ro)

Fundația Vodafone România a lansat „Școala din valiză”, un nou proiect național în domeniul educației, care integrează tehnologia de ultimă oră în procesul de predare, pentru îmbunătățirea prezenței și a rezultatelor școlare ale elevilor, precum și pentru îmbunătățirea suportului didactic oferit profesorilor. Proiectul folosește un concept inovator bazat pe un set complet de echipamente IT grupate într-o valiză (de unde și numele proiectului) special creată pentru a permite organizarea, în doar câteva minute, a unei săli de clasă digitale, în orice loc, inclusiv în zonele izolate. Fundația Vodafone România acordă pentru noul proiect o finanțare de 420.000 de euro, în cadrul programului Connecting for Good. „Școala din valiză” este implementat în parteneriat cu Fundația World Vision România.

Procesul de predare adaptat pentru „Școala din valiză” folosește, de asemenea, materiale digitale moderne, integrate într-o platformă de e-learning dedicată, precum și metode interactive adaptate la nevoile actuale ale elevilor. Proiectul este implementat pe perioada anului școlar 2018-2019, în 10 școli din comunități rurale defavorizate aflate în județele Cluj, Brașov, Vâlcea, Olt, Dolj, Ilfov, Ialomița, Constanța, Vaslui și Iași. Numărul total al elevilor care vor beneficia de suportul proiectului este estimat la 5.000.

Materialele folosite în procesul de predare vor acoperi disciplinele limba română și matematică, incluse în programul pentru examenul de admitere la liceu. Conținutul acestora are la bază curricula națională pentru clasele I-VIII, aprobată de Ministerul Educației Naționale. Fiecare dintre cele 10 valize cu echipamente, câte una pentru fiecare dintre școlile incluse în proiect, conține un laptop pentru profesor, 25 de tablete pentru elevi, un proiector, un sistem audio, o soluție de încărcare a echipamentelor încorporată, un router wi-fi încorporat și un modem 4G. Tabletele se pot conecta la laptop, permițând cadrelor didactice să pună la dispoziția elevilor conținutul educațional și aplicațiile.

Proiectul include o serie de sesiuni de pregătire pentru profesori, în care aceștia se vor familiariza cu soluțiile IT puse la dispoziție și cu metodele didactice moderne adaptate la nevoile actuale ale copiilor. Platforma online dedicată integrează instrumente de management al procesului de învățare care le vor permite profesorilor să-și creeze și să-și gestioneze lecțiile, să monitorizeze și să evalueze rezultatele elevilor. Pentru „Școala din valiză”, Fundația Vodafone România va mobiliza o echipă de peste 200 de voluntari.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Simpozion național organizat de Școala Specială Târgoviște

Publicat

pe

90 cadre didactice au fost prezente, sâmbătă – 14 mai 2022, la Simpozionul național „Tehnici și mijloace inovative de recuperare a tulburărilor specifice de învățare”, organizat de Școala Specială Târgoviște și ajuns la cea de-a treia ediție. De asemenea, au participat și 430 de profesori în format online.

Invitați speciali: Cristina Marin – inspector în Ministerul Educației, Diana Diaconu – director Casa Corpului Didactic, Liliana Dolomet – din partea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmboviţa și Alexandru Mitru – inspector școlar general adjunct ISJ Dâmboviţa.

Dezbaterile au fost structurate pe trei secțiuni: „Bune practici în recuperarea elevului cu tulburări specifice de învățare”; „Strategii de lucru inovative utilizate in recuperarea elevilor cu discalculie” și „Tehnici și mijloace inovative de recuperare a elevilor cu dislexo-disgrafie”.

Simpozionul s-a încheiat cu aplicarea unor chestionare de evaluare a activității.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Grădinița cu program prelungit nr. 4 din Moreni este aproape gata!

Publicat

pe

Administrația publică locală a municipiului Moreni, indiferent de ceea ce ar spune o serie de vectori politici animați de ideea de opoziție cu orice preț, a fost în permanență preocupată de reabilitarea și modernizarea instituțiilor de învățământ preșcolar, școlar și liceal. Astăzi, o nouă investiție care face parte din infrastructura educațională a municipiului Moreni este aproape de finalizare. Este vorba despre Grădinița cu program prelungit nr. 4.

„Prin lucrările care se derulează, se are în vedere modernizarea infrastructurii existente (Corp C1) şi extinderea clădirii Corp C2. Prin obiectivele sale specifice, proiectul finanțat prin Programul Operaţional Regional a vizat reabilitarea, refuncţionalizarea, echiparea şi extinderea acestei unități de învăţământ, care va dispune de 11 săli de clasă, o sală de mese şi o sală multifuncţională.

Extinderea Corpului C2 cu funcţiunea de sală de mese şi sală multifuncţională are în vedere satisfacerea condiţiilor necesare desfăşurării în condiţii optime a activităţilor din cadrul grădiniţei. Ne dorim creşterea anuală a numărului de copii cu 2% – în urma realizării acestei investiţiei.

De asemenea, reabilitarea vizează realizarea unui gard de împrejmuire, amenajarea unui loc de joacă în curtea interioară, instalație de încălzire centrală, înlocuirea ferestrelor și dotărea sălilor de clasă”, ne-a precizat primarul municipiului Moreni – Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT