Connect with us

ACTUALITATE

Ziua mondială a alimentaţiei. InfoCons te ajută să cumperi responsabil!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://dnevni-list.ba)

130 de state ale lumii marchează, la data de 16 octombrie, „Ziua mondială a alimentaţiei”, instituită de Adunarea Generală a ONU cu scopul creşterii gradului de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial.

Cu acest prilej, preşedintele InfoCons – Asociaţie Naţională de Protecţia Consumatorilor, Sorin Mierlea, ne îndeamnă să cumpărăm mai responsabil, să nu uităm că „orice produs sau substanţă într-o anumită can titate este aliment, în altă cantitate este medicament, dar, în altă cantitate, poate fi otravă”.

Şi nu uitaţi! „Toate ingredientele sunt în ordine descrescătoare, ceea ce înseamnă că primul ingredient este în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică. Dacă printre ingrediente găsim şi cuvinte care sunt foarte greu de înţeles, InfoCons a lansat aplicaţia gratuită atat în sistem Ios cât şi Android pentru ca fiecare să poată să îşi găsească informaţiile cu privire la ceea ce înseamnă fiecare componentă din cadrul ingredientelor produselor agroalimentare care sunt catalogate tip E-uri.

Descarcă şi tu aplicaţia gratuită InfoCons şi consumă mai responsabil, cumpară mai responsabil, iar InfoCons este si va fi alături de tine să te ajute să faci alegeri corecte pentru tine”, spune preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Consumatorii care pot şi vor să ia atitudine sunt rugaţi să transmită fotografii cu etichetele produselor pe care le-au achizitionat şi în conţinutul cărora sunt peste 11 E-uri la adresa de e-mail raportezeuri@infocons.ro.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite