Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ziua mondială a alimentaţiei. InfoCons te ajută să cumperi responsabil!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://dnevni-list.ba)

130 de state ale lumii marchează, la data de 16 octombrie, „Ziua mondială a alimentaţiei”, instituită de Adunarea Generală a ONU cu scopul creşterii gradului de conştientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial.

Cu acest prilej, preşedintele InfoCons – Asociaţie Naţională de Protecţia Consumatorilor, Sorin Mierlea, ne îndeamnă să cumpărăm mai responsabil, să nu uităm că „orice produs sau substanţă într-o anumită can titate este aliment, în altă cantitate este medicament, dar, în altă cantitate, poate fi otravă”.

Şi nu uitaţi! „Toate ingredientele sunt în ordine descrescătoare, ceea ce înseamnă că primul ingredient este în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică. Dacă printre ingrediente găsim şi cuvinte care sunt foarte greu de înţeles, InfoCons a lansat aplicaţia gratuită atat în sistem Ios cât şi Android pentru ca fiecare să poată să îşi găsească informaţiile cu privire la ceea ce înseamnă fiecare componentă din cadrul ingredientelor produselor agroalimentare care sunt catalogate tip E-uri.

Descarcă şi tu aplicaţia gratuită InfoCons şi consumă mai responsabil, cumpară mai responsabil, iar InfoCons este si va fi alături de tine să te ajute să faci alegeri corecte pentru tine”, spune preşedintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Consumatorii care pot şi vor să ia atitudine sunt rugaţi să transmită fotografii cu etichetele produselor pe care le-au achizitionat şi în conţinutul cărora sunt peste 11 E-uri la adresa de e-mail raportezeuri@infocons.ro.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT