Connect with us

ACTUALITATE

Transportul public în Târgovişte revine la normal, de joi, 18 octombrie!

Publicat

pe

Conducerea AITT, operatorul care execută transportul public de călători în Târgovişte şi în mai multe localităţi din jurul municipiului, anunţă că a finalizat negocierile cu Sindicatul Valahia privind încheierea contractului colectiv de muncă, astfel că, de joi – 18 octombrie, programul revine la normal.

Reamintim că salariaţii AITT au declanşat greva generală în data de 10 octombrie, moment din care au fost executate doar o treime din curse, pe traseele externe, nu şi cele din municipiul Târgovişte.

Revendicarile salariaţilor au fost soluţionate astfel:

In cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu tin de persoana sa sau pentru inaptitudine fizica ori psihica, constatata prin decizia organului competent de expertiza medicala, acesta va beneficia de plati compensatorii, in baza vechimii in unitate, dupa cum urmeaza:
a) 1 salariu de baza – pentru salariati cu vechime in munca sub un an ;
b) 3 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 1 si 5 ani
c) 4 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 5 si 10 ani;
d) 5 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 10 si 15 ani;
e) 6 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca peste 15 ani ;

Se considera vechime in unitate perioadele de timp in care salariatul a lucrat in baza unui CIM legal incheiat cu SC AITT SRL. Platile compensatorii nu se vor acorda salariatilor care vor fi preluati de catre municipalitate, in cazul incetarii contractului incheiat de catre SC AITT SRL cu Primaria Targoviste si ADI CIVITAS;

Incepand cu 01.10. 2018, salariile tuturor angajatilor, se vor majora cu 200 lei.

Intre muncitorul necalificat si celelalte categorii de personal, se va asigura o departajare de minim 20%, stabilita prin grila de salarizare.

Pe perioada de valabilitate a prezentului contract, incepand cu luna octombrie 2018, se vor acorda tichete de masa in valoare de 15 lei / zi lucrata, pentru toti salariatii din societate, conform numarului de zile lucratoare din cadrul unei luni calendaristice.

Ierarhizarea salariilor in SC AITT SRL, incepand cu luna octombrie 2018:
1. Muncitor necalificat = 1.900 lei;
2. Muncitor calificat = 2.100 lei
3. Conducatori auto autobuze = 2.200 lei;
4. Conducatori auto autobuze articulate = 2.300 lei

Ierarhizarea salariilor in SC AITT SRL, incepand cu luna ianuarie 2019:
5. Muncitor necalificat = salariul minim la nivel national;
6. Muncitor calificat = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim.
7. Conducatori auto autobuze = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim plus 100 lei;
8. Conducatori auto autobuze articulate = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim plus 200 lei.

Sindicatul Valahia îşi rezervă dreptul de a declanşa acţiuni publice de protest, dacă sumele necesare stingerii creanţelor salariale restante nu vor fi utilizate potrivit înţelegerii părţilor, pentru acordarea tichetelor de masă restante şi a drepturilor salariale la zi.

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 77 de copii și 27 de angajați din învățământ sunt confirmați cu COVID

Publicat

pe

de

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, începând cu data de 17 ianuarie 2022 (semestrul al doilea), toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase / grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei / grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Măsura suspendării la nivelul clasei / grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

Preșcolarii / elevii carantinați și cei din grupele / clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar / conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online”.

Evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar în săptămâna 10 – 14 ianuarie 2022:
– clase cu prezență fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 49 (1.289 preșcolari / elevi);
– preșcolari / elevi confirmați Covid-19: 77
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 27

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște a depășit 3 cazuri COVID la mia de locuitori

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște înregistrează, astăzi – 16 ianuarie 2022, o rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori. Aceeași situație și în alte șapte localități din județul Dâmbovița.

Totodată, în 14 comunități, incidența cazurilor de infectare cu coronavirus se situează între 2 și 3 la mia de locuitori. La polul opus, au mai rămas doar opt comune unde nu a fost raportat niciun caz COVID în ultimele 14 zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT