Connect with us

ACTUALITATE

Transportul public în Târgovişte revine la normal, de joi, 18 octombrie!

Publicat

pe

Conducerea AITT, operatorul care execută transportul public de călători în Târgovişte şi în mai multe localităţi din jurul municipiului, anunţă că a finalizat negocierile cu Sindicatul Valahia privind încheierea contractului colectiv de muncă, astfel că, de joi – 18 octombrie, programul revine la normal.

Reamintim că salariaţii AITT au declanşat greva generală în data de 10 octombrie, moment din care au fost executate doar o treime din curse, pe traseele externe, nu şi cele din municipiul Târgovişte.

Revendicarile salariaţilor au fost soluţionate astfel:

In cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu tin de persoana sa sau pentru inaptitudine fizica ori psihica, constatata prin decizia organului competent de expertiza medicala, acesta va beneficia de plati compensatorii, in baza vechimii in unitate, dupa cum urmeaza:
a) 1 salariu de baza – pentru salariati cu vechime in munca sub un an ;
b) 3 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 1 si 5 ani
c) 4 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 5 si 10 ani;
d) 5 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 10 si 15 ani;
e) 6 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca peste 15 ani ;

Se considera vechime in unitate perioadele de timp in care salariatul a lucrat in baza unui CIM legal incheiat cu SC AITT SRL. Platile compensatorii nu se vor acorda salariatilor care vor fi preluati de catre municipalitate, in cazul incetarii contractului incheiat de catre SC AITT SRL cu Primaria Targoviste si ADI CIVITAS;

Incepand cu 01.10. 2018, salariile tuturor angajatilor, se vor majora cu 200 lei.

Intre muncitorul necalificat si celelalte categorii de personal, se va asigura o departajare de minim 20%, stabilita prin grila de salarizare.

Pe perioada de valabilitate a prezentului contract, incepand cu luna octombrie 2018, se vor acorda tichete de masa in valoare de 15 lei / zi lucrata, pentru toti salariatii din societate, conform numarului de zile lucratoare din cadrul unei luni calendaristice.

Ierarhizarea salariilor in SC AITT SRL, incepand cu luna octombrie 2018:
1. Muncitor necalificat = 1.900 lei;
2. Muncitor calificat = 2.100 lei
3. Conducatori auto autobuze = 2.200 lei;
4. Conducatori auto autobuze articulate = 2.300 lei

Ierarhizarea salariilor in SC AITT SRL, incepand cu luna ianuarie 2019:
5. Muncitor necalificat = salariul minim la nivel national;
6. Muncitor calificat = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim.
7. Conducatori auto autobuze = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim plus 100 lei;
8. Conducatori auto autobuze articulate = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim plus 200 lei.

Sindicatul Valahia îşi rezervă dreptul de a declanşa acţiuni publice de protest, dacă sumele necesare stingerii creanţelor salariale restante nu vor fi utilizate potrivit înţelegerii părţilor, pentru acordarea tichetelor de masă restante şi a drepturilor salariale la zi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nici Siria nu trebuie uitată! Viețile unor oameni prinși sub dărâmături mai pot fi salvate!

Publicat

pe

Un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter a a făcut prăpăd în Turcia și Siria. Spun martorii acestei catastrofe că parcă ar fi venit peste ei sfârșitul omenirii. Au pierit mii de oameni, iar alte mii de vieți au rămas prinse sub clădirile culcate la pământ de unda telurică. Știrile despre această mega tragedie au făcut înconjurul lumii, arătând cât de mici suntem în fața dezlănțuirii imprevizibile a naturii.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în Parlamentul României, cerând păstrarea unui moment de reculegere față de victimele nevinovate ale acestui cataclism care a răvășit Turcia și Siria și, totodată, a solicitat ca Siria, o țară răvășită în ultimii ani de conflicte sângeroase să fie sprijinită.

06 February 2023, Syria, Idlib: Syrian civilians inspect a destroyed residential building following a magnitude 7.8 earthquake that hit Syria.,Image: 754402118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Nu voi folosi cuvinte speciale, ci pur și simplu spun că plâng în această seară și nu mă pot opri văzând imaginile sau relatările pe care le-am primit de la colegi parlamentari din Turcia sau pe care le urmăresc pe televiziuni. O tragedie îngrozitoare, care înseamnă deocamdată 3.000 de persoane decedate în această țară. Deocamdată.

La fel, aceeași nenorocire în Siria, acolo unde mass-media relatează că se aud de sub dărâmături vocile disperate ale unor oameni, familii încă în viață, iar „salvatorii” locali, într-o țară măcinată de ani de zile de războaie și terorism, sapă cu mâinile goale…

Am intervenit în plenul Senatului după-amiază nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, încă de la 06.00 dimineață, cu trimiterea primelor echipe de salvatori români (am fost prima națiune europeană care a avut în teren, în speță la Adana, echipe trimise pentru a ajuta), de a face un efort suplimentar, pentru că e mare nevoie.

I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la „filtrul” intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, este mesajul senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sprijin după cutremur. Echipe românești de cautare-salvare au plecat în misiune în Turcia

Publicat

pe

de

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats