Connect with us

ACTUALITATE

Transportul public în Târgovişte revine la normal, de joi, 18 octombrie!

Publicat

pe

Conducerea AITT, operatorul care execută transportul public de călători în Târgovişte şi în mai multe localităţi din jurul municipiului, anunţă că a finalizat negocierile cu Sindicatul Valahia privind încheierea contractului colectiv de muncă, astfel că, de joi – 18 octombrie, programul revine la normal.

Reamintim că salariaţii AITT au declanşat greva generală în data de 10 octombrie, moment din care au fost executate doar o treime din curse, pe traseele externe, nu şi cele din municipiul Târgovişte.

Revendicarile salariaţilor au fost soluţionate astfel:

In cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu tin de persoana sa sau pentru inaptitudine fizica ori psihica, constatata prin decizia organului competent de expertiza medicala, acesta va beneficia de plati compensatorii, in baza vechimii in unitate, dupa cum urmeaza:
a) 1 salariu de baza – pentru salariati cu vechime in munca sub un an ;
b) 3 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 1 si 5 ani
c) 4 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 5 si 10 ani;
d) 5 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 10 si 15 ani;
e) 6 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca peste 15 ani ;

Se considera vechime in unitate perioadele de timp in care salariatul a lucrat in baza unui CIM legal incheiat cu SC AITT SRL. Platile compensatorii nu se vor acorda salariatilor care vor fi preluati de catre municipalitate, in cazul incetarii contractului incheiat de catre SC AITT SRL cu Primaria Targoviste si ADI CIVITAS;

Incepand cu 01.10. 2018, salariile tuturor angajatilor, se vor majora cu 200 lei.

Intre muncitorul necalificat si celelalte categorii de personal, se va asigura o departajare de minim 20%, stabilita prin grila de salarizare.

Pe perioada de valabilitate a prezentului contract, incepand cu luna octombrie 2018, se vor acorda tichete de masa in valoare de 15 lei / zi lucrata, pentru toti salariatii din societate, conform numarului de zile lucratoare din cadrul unei luni calendaristice.

Ierarhizarea salariilor in SC AITT SRL, incepand cu luna octombrie 2018:
1. Muncitor necalificat = 1.900 lei;
2. Muncitor calificat = 2.100 lei
3. Conducatori auto autobuze = 2.200 lei;
4. Conducatori auto autobuze articulate = 2.300 lei

Ierarhizarea salariilor in SC AITT SRL, incepand cu luna ianuarie 2019:
5. Muncitor necalificat = salariul minim la nivel national;
6. Muncitor calificat = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim.
7. Conducatori auto autobuze = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim plus 100 lei;
8. Conducatori auto autobuze articulate = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim plus 200 lei.

Sindicatul Valahia îşi rezervă dreptul de a declanşa acţiuni publice de protest, dacă sumele necesare stingerii creanţelor salariale restante nu vor fi utilizate potrivit înţelegerii părţilor, pentru acordarea tichetelor de masă restante şi a drepturilor salariale la zi.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu neglija consultația de prevenție la medicul de familie!

Publicat

pe

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va derula, începând cu data de 1 martie 2024, o campanie de comunicare către pacienți, scopul fiind ca fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are drepturi, dar și obligații – a declarat Valeria Herdea, președintele CNAS.

​„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”.

Practic, șefa Casei Naționale de Sănătate își dorește să îi convingă pe români să își programeze o consultație de prevenție la medicul de familie în luna din an în care s-au născut.

„Trebuie să înțelegem că suntem și noi responsabili de sănătatea noastră. Într-un sistem cu buget mic alocat, cred că ar fi cazul să devenim pro-activi. Este un cadou pe care ni-l putem face. Ține de noi”, a declarat Valeria Herdea, care este de profesie medic de familie.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa te ajută să obții finanțare europeană nerambursabilă

Publicat

pe

În sfârșit, a fost lansat Programul Regional de Finanțare Sud Muntenia! Persoanele care dețin o microîntreprindere sau o întreprindere mică în județele din Regiunea Sud Muntenia vor putea depune, în perioada 15 martie 2024, ora 08:00 – 14 iunie 2024, ora 12:00, proiecte pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile pentru a-și dezvolta afacerea.

Se pot accesa sume cuprinse intre 50.000 și 200.000 de euro, iar condițiile de eligibilitate le găsiți la următorul link: https://2021-2027.adrmuntenia.ro/prsmid1113a…/apel/51?fbclid=IwAR1wnPylZ6cpMzUCXeYeBMTdYMStU8qgCDsXnZXtEdp4QsLaaHa6LD_Ql64

Ai nevoie de consultanță? Apelează cu încredere la specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița! Întâlnirile pot fi programate la numărul de telefon 0751.153.703 sau la adresa de e-mail alexandra.pirlea@cciadb.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite