Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Transportul public în Târgovişte revine la normal, de joi, 18 octombrie!

Publicat

pe

Conducerea AITT, operatorul care execută transportul public de călători în Târgovişte şi în mai multe localităţi din jurul municipiului, anunţă că a finalizat negocierile cu Sindicatul Valahia privind încheierea contractului colectiv de muncă, astfel că, de joi – 18 octombrie, programul revine la normal.

Reamintim că salariaţii AITT au declanşat greva generală în data de 10 octombrie, moment din care au fost executate doar o treime din curse, pe traseele externe, nu şi cele din municipiul Târgovişte.

Revendicarile salariaţilor au fost soluţionate astfel:

In cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu tin de persoana sa sau pentru inaptitudine fizica ori psihica, constatata prin decizia organului competent de expertiza medicala, acesta va beneficia de plati compensatorii, in baza vechimii in unitate, dupa cum urmeaza:
a) 1 salariu de baza – pentru salariati cu vechime in munca sub un an ;
b) 3 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 1 si 5 ani
c) 4 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 5 si 10 ani;
d) 5 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca intre 10 si 15 ani;
e) 6 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca peste 15 ani ;

Se considera vechime in unitate perioadele de timp in care salariatul a lucrat in baza unui CIM legal incheiat cu SC AITT SRL. Platile compensatorii nu se vor acorda salariatilor care vor fi preluati de catre municipalitate, in cazul incetarii contractului incheiat de catre SC AITT SRL cu Primaria Targoviste si ADI CIVITAS;

Incepand cu 01.10. 2018, salariile tuturor angajatilor, se vor majora cu 200 lei.

Intre muncitorul necalificat si celelalte categorii de personal, se va asigura o departajare de minim 20%, stabilita prin grila de salarizare.

Pe perioada de valabilitate a prezentului contract, incepand cu luna octombrie 2018, se vor acorda tichete de masa in valoare de 15 lei / zi lucrata, pentru toti salariatii din societate, conform numarului de zile lucratoare din cadrul unei luni calendaristice.

Ierarhizarea salariilor in SC AITT SRL, incepand cu luna octombrie 2018:
1. Muncitor necalificat = 1.900 lei;
2. Muncitor calificat = 2.100 lei
3. Conducatori auto autobuze = 2.200 lei;
4. Conducatori auto autobuze articulate = 2.300 lei

Ierarhizarea salariilor in SC AITT SRL, incepand cu luna ianuarie 2019:
5. Muncitor necalificat = salariul minim la nivel national;
6. Muncitor calificat = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim.
7. Conducatori auto autobuze = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim plus 100 lei;
8. Conducatori auto autobuze articulate = min. salariul minim la nivel national plus 20 % peste acest minim plus 200 lei.

Sindicatul Valahia îşi rezervă dreptul de a declanşa acţiuni publice de protest, dacă sumele necesare stingerii creanţelor salariale restante nu vor fi utilizate potrivit înţelegerii părţilor, pentru acordarea tichetelor de masă restante şi a drepturilor salariale la zi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT