Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Municipiul Târgovişte va avea o zonă verde după un model din China!

Publicat

pe

Reprezentanţii Primăriei Târgovişte au primit, astăzi – 19 octombrie, vizita unei delegaţii chineze din municipiul Guilin, Regiunea Autonomă Guangxi. Grupul înalţilor oaspeţi, format din reprezentanţi ai instituţiilor care se ocupă de dezvoltare, turism, cultură, educaţie, este condus de Bai Sontago – secretar adjunct al Comitetului Municipal.

Vizita oficialilor chinezi reprezintă un preambul al celor două etape ale colaborării pe care cele două părţi o vor realiza în domeniul social şi educativ. Aşa după cum a precizat Bai Sontago, chinezii de la Guilin, în onoarea prieteniei care îi leagă de Târgovişte, vor amenaja în oraşul nostru o zonă verde, după un model din îndepărtata Chină.

În faza a doua a colaborării, va urma un schimb de studenţi şi cadre didactice universitare de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte şi din cele opt univeristăţi din Guilin, unde studiază peste 200 de mii de tineri.

Chinezii şi-au mai exprimat disponibilitatea de a încheia legături în domeniul pomiculturii şi pisciculturii, ramuri economice foarte dezvoltate în Regiunea Guangxi.

De precizat că luni, 22 octombrie 2018, o delegaţie a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, condusă de preşedintele Daniel Comănescu, va efectua o vizită în Guilin, pentru a participa la Festivalul Inernaţional al Culturii şi Turismului şi la Festivalul UNWTO/PATA privind tendinţele şi perspectivele turismului.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ce frumoase sunt spațiile verzi când se implică asociațiile de proprietari! FOTO

Publicat

pe

Primăria Pitești a publicat, pe pagina sa de Facebook, fotografii cu spațiile îngrijite de asociațiile de proprietari pe care le-a premiat de „Zilele municipiului” în semn de apreciere pentru modul cum au înțeles să se implice în viața comunității. Și sunt într-adevăr exemple demne de a fi urmate! De altfel, aceasta este și speranța edililor, ca, de la an la an, să fie tot mai mulți cei care aleg să nu mai fie nepăsători.

Premiul pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10.000 de lei, a revenit, anul acesta, Asociației de proprietari „J10 BC’’ – Războieni.

De asemenea, s-au acordat și 10 premii a câte 2.000 de lei pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier” următoarelor asociații: „Dorobanților 10” bloc 49 – cartier Craiovei, „Narcisa” bloc A3, scara A – cartier Tudor Vladimirescu, „Uraniu” bloc B24 – cartier Prundu, ,,Paul” bloc H4 – cartier Războieni, ,,Exercițiu PD4B” bloc PD4, scara B – cartier Exercițiu, „Trivale P1” bloc P1 – cartier Trivale, „Antim Ivireanu G4-G5” bloc G4-G5 – cartier Găvana, „Făgăraș Nord D2-D3” bloc D2-D3 – cartier Negru Vodă, „Crinul” bloc 27 – Calea București, „Casa Noastră” bloc D30, scara B – Cartier Popa Șapcă.

„An de an, constatăm, cu bucurie, o îmbunătățire a întreținerii și amenajării spațiilor verzi publice, datorită, în primul rând, implicării locatarilor care domiciliază în aceste zone.

Îndemnăm și celelalte asociații de proprietari să acorde o mare importanță spațiului verde aflat în întreținere. Până la urmă, depinde numai de cetățenii acestui oraș, de locatari, de asociațiile de proprietari să facem tot ce ține de noi pentru ca orașul să arate bine și să fim mândri de locul pe care îl numim acasă!”, este mesajul transmis de reprezentanții administrației publice locale de la Pitești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 26 mai 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, joi – 26 mai 2022, de la ora 14:00, în ședință ordinară de lucru, având următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT