Connect with us

Dâmboviţa

ITM Dâmboviţa, amenzi în sumă de 140.000 de lei pentru muncă nedeclarată!

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Inspectorii ITM Dâmboviţa au identificat 41 de persoane care munceau pentru 16 firme, fără a avea documentele de angajare în regulă. În 9 cazuri nu fuseseră încheiate contracte individuale de muncă, o persoană lucra în afara programului cu timp parţial şi pentru 31 de salariaţi contractele nu au fost transmise în Revisal în termenul impus prin lege.

„Angajatorii au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare de 140.000 de lei. Munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: comerț, recuperare materiale reciclabile, colectare deșeuri nepericuloase, restaurante, extracție pietriș și nisip, prestări servicii”, spune Marius Lixandru – inspector şef ITM Dâmboviţa.

În luna septembrie, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 123 controale, în urma cărora 19 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 148.000 lei, pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce priveşte activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă, s-au efectuat 66 controale efectuate, care s-au concretizat în: 128 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 65 angajatori sancționați, 130 sancțiuni contravenționale aplicate (127 avertismente și 3 amenzi contravenţionale totalizând 10.000 de lei).

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ANUNŢURI

Proiect „Achiziție de echipamente de protecție medicală pentru unitățile de învățământ preuniversitar din comuna Cornești, județul Dâmbovița”

Publicat

pe

de

Citește în continuare

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, sesiune de contractare servicii medicale în ambulatoriu

Publicat

pe

de

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa organizează, în luna decembrie 2022, sesiune de contractare pentru încheierea de contracte cu furnizorii de servicii medicale din asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice.

Sesiunea de contractare se va desfășura conform următorului calendar de contractare:

„Documentele necesare încheierii contractelor / actelor adiționale se transmit în format electronic asumate fiecare în parte prin semnătură electronică extinsă / calificată a reprezentantului legal al furnizorului. Reprezentantul legal al furnizorului răspunde de realitatea și exactitatea documentelor necesare încheierii contractelor.

Lista documentelor necesare contractării pentru fiecare tip de asistență medicală poate fi consultată accesând pagina web a CAS Dâmbovița, www.casdb.ro în sectiunea FURNIZORI – CONTRACTARE 2021”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats