Connect with us

Dâmboviţa

ITM Dâmboviţa, amenzi în sumă de 140.000 de lei pentru muncă nedeclarată!

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Inspectorii ITM Dâmboviţa au identificat 41 de persoane care munceau pentru 16 firme, fără a avea documentele de angajare în regulă. În 9 cazuri nu fuseseră încheiate contracte individuale de muncă, o persoană lucra în afara programului cu timp parţial şi pentru 31 de salariaţi contractele nu au fost transmise în Revisal în termenul impus prin lege.

„Angajatorii au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare de 140.000 de lei. Munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: comerț, recuperare materiale reciclabile, colectare deșeuri nepericuloase, restaurante, extracție pietriș și nisip, prestări servicii”, spune Marius Lixandru – inspector şef ITM Dâmboviţa.

În luna septembrie, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 123 controale, în urma cărora 19 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 148.000 lei, pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce priveşte activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă, s-au efectuat 66 controale efectuate, care s-au concretizat în: 128 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 65 angajatori sancționați, 130 sancțiuni contravenționale aplicate (127 avertismente și 3 amenzi contravenţionale totalizând 10.000 de lei).

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Apel umanitar. Familia lui Alexandru are nevoie de bani să aducă trupul neînsuflețit în țară

Publicat

pe

Primăria Produlești, din județul Dâmbovița, a lansat un apel umanitar în numele familiei tânărului din comună, care a decedat în Germania, cu speranța că va fi strânsă suma de bani necesară aducerii trupului neînsuflețit în țară.

„Statul nu poate să ne ajute în această situație, de aceea apelăm la bunătatea și bunăvoința dumnevoastră. Persoanele care doresc să ofere un ajutor umanitar sunt rugate să-l contacteze pe viceprimarul Ionescu George la numărul de telefon 0760.564.093”, a scris edilul George Georgescu, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cojasca, Târgoviște și Băleni, localitățile din Dâmbovița unde s-au distribuit cele mai multe pachete alimentare de sprijin

Publicat

pe

32.237 de dâmbovițeni au primit produse alimentare prin programul european de ajutorare a persoanelor defavorizate. Potrivit Instituției Prefectului, cele mai multe pachete au fost distribuite în Cojasca (1.603), Târgoviște (1.514) și Băleni (1.427), iar cele mai puține în Perșiari (60).

Potrivit OUG 84/2020, beneficiază de ajutoare alimentare:
a) membrii familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) membrii familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoanele / familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente (persoanele cu handicap grav şi accentuat) şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Pachetele alimentare distribuite au conținut următoarele produse:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT