Connect with us

Dâmboviţa

ITM Dâmboviţa, amenzi în sumă de 140.000 de lei pentru muncă nedeclarată!

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Inspectorii ITM Dâmboviţa au identificat 41 de persoane care munceau pentru 16 firme, fără a avea documentele de angajare în regulă. În 9 cazuri nu fuseseră încheiate contracte individuale de muncă, o persoană lucra în afara programului cu timp parţial şi pentru 31 de salariaţi contractele nu au fost transmise în Revisal în termenul impus prin lege.

„Angajatorii au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare de 140.000 de lei. Munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: comerț, recuperare materiale reciclabile, colectare deșeuri nepericuloase, restaurante, extracție pietriș și nisip, prestări servicii”, spune Marius Lixandru – inspector şef ITM Dâmboviţa.

În luna septembrie, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 123 controale, în urma cărora 19 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 148.000 lei, pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce priveşte activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă, s-au efectuat 66 controale efectuate, care s-au concretizat în: 128 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 65 angajatori sancționați, 130 sancțiuni contravenționale aplicate (127 avertismente și 3 amenzi contravenţionale totalizând 10.000 de lei).

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Încă 180 bilete de tratament balnear pentru pensionarii din Dâmbovița

Publicat

pe

Sunt disponibile locuri în stațiunile Amara, Covasna, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru, Slănic Prahova, Felix, Călimănești, Saturn, Neptun, Eforie Nord, Lacu Sărat, Sovata, Govora, Vatra Dornei, Techirghiol, Herculane, Căciulata. Biletele vor fi repartizate conform graficului afișat atât la sediul instituției, cât și pe site, în baza criteriilor de acordare.

„Perioada de intrare în stațiune este 28.07.2024 – 02.08.2024. Persoanele interesate se pot prezenta la sediu cu următoarele documente: actul de identitate, recomandarea medicală, talonul de pensie și o cerere tip (care poate fi completată direct la sediu).

Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

În cazul pensionarilor care au și calitatea de asigurat, contribuția individuală este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie și câștigul brut de natură salarială care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se face repartiția.

Biletul de tratament se eliberează personal titularului, pe baza actului de identitate”, se precizează într-un comunicat transmis de Casa de Pensii Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Tragedie pe Autostrada București -Pitești. Trei oameni au murit și patru au fost duși la spital

Publicat

pe

Trei oameni au murit, în această după-amiază, pe Autostrada București -Pitești, la km 72, în zona comunei Petrești, din județul Dâmbovița. În evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară și un TIR.

La fața locului au intervenit pompierii dâmbovițeni cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, patru echipaje SMURD, o autospecială de descarcerare și un container multirisc. Au sosit la locul tragediei și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Din informațiile primite de la IPJ Dâmbovița reiese că autoutilitara în care se aflau opt persoane era oprită pe banda de urgență din cauza unui defecțiuni. Neșansa a făcut ca un autocamion încărcat cu fier beton să intre în plin în mașina aflată în poziția de avarie.

În urma impactului deosebit de violent, trei persoane, cu vârste de 22, 46 și 55 de ani, au decedat. Alți patru ocupanți, două femei de 38 și 19 ani și doi minori de 11 și 14 au fost transportați la spital cu multiple politraumatisme.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite