Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

ITM Dâmboviţa, amenzi în sumă de 140.000 de lei pentru muncă nedeclarată!

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

Inspectorii ITM Dâmboviţa au identificat 41 de persoane care munceau pentru 16 firme, fără a avea documentele de angajare în regulă. În 9 cazuri nu fuseseră încheiate contracte individuale de muncă, o persoană lucra în afara programului cu timp parţial şi pentru 31 de salariaţi contractele nu au fost transmise în Revisal în termenul impus prin lege.

„Angajatorii au fost sancționați cu amenzi contravenționale în valoare de 140.000 de lei. Munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: comerț, recuperare materiale reciclabile, colectare deșeuri nepericuloase, restaurante, extracție pietriș și nisip, prestări servicii”, spune Marius Lixandru – inspector şef ITM Dâmboviţa.

În luna septembrie, în domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 123 controale, în urma cărora 19 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 148.000 lei, pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce priveşte activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă, s-au efectuat 66 controale efectuate, care s-au concretizat în: 128 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 65 angajatori sancționați, 130 sancțiuni contravenționale aplicate (127 avertismente și 3 amenzi contravenţionale totalizând 10.000 de lei).

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Când vor dispărea samsarii de mașini din parcările publice din Târgoviște?

Publicat

pe

Administrația municipiului Târgoviște are în lucru un regulament în baza căruia parcările publice din oraș vor fi curățate de mașinile oferite spre vânzare. Practic, se va interzice această manieră de comerț – după cum a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Măsura vine ca răspuns la numeroasele solicitări ale cetățenilor, care reclamă că sunt obligați să-și lase mașinile în locuri nepermise și, prin urmare, sunt amendați, iar parcările, în special cele din centru, sunt ocupate, gratuit, de samsarii de mașini.

„Este frustrant să ai treabă în centru, la diverse instituții, și să nu găsești la nicio oră, vreun loc de parcare liber. Nu mai vorbesc de Piața 1 Mai, a cărei parcare este ocupată tot timpul de taximetriști clandestini”.

Oamenii au propus Primăriei să amenajeze un târg auto. Ba chiar au vehiculat și ideea de a se reveni la parcarea cu plată (1,5-2 lei/oră), așa cum se practică în foarte multe orașe din România.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Persoană încarcerată într-un accident rutier în Găești

Publicat

pe

Un autoturism s-a răsturnat, în această după-amiază, pe o stradă din orașul Găești. O persoană a rămas incarcerată. La fața locului au intervenit rapid pompierii din cadrul Detașamentului din localitate. Nu se cunosc încă date despre ceea ce a condus la producerea acestui eveniment rutier.

UPDATE: În mașină, se află doar șoferul, un bărbat de 60 de ani, din București, care ar fi adormit la volan. Din fericire, nu a suferit răni grave.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT



error: Conținutul este protejat!!