Connect with us

Dâmboviţa

Sancţionarea lui Adrian Ţuţuianu ar însemna un cadou pe care PSD l-ar face opoziţiei!

Publicat

pe

Membrii Organizaţiei PSD Dâmboviţa nu se desolidarizează de liderul filialei, senatorul Adrian Ţuţuianu, aşa cum s-ar fi aşteptat unii. Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte, senatorul Titus Corlăţean şi Ionuţ Săvoiu – administratorul judeţului Dâmboviţa au spus clar că întreaga organizaţie rămâne alături de Ţuţuianu.

În opinia lui Corlăţean, un om de talia lui Adrian Ţuţuianu, cu performanţe notabile pe târâmul politic, cu rezultate încă neatinse de foarte multe organizaţii din ţară, nu poate fi sancţionat, nu poate fi marginalizat. Liderii partidului trebuie să cântărească mai mult faptele bune decât pe cele rele sau care nu convin.

„PSD Dâmboviţa este una dintre organizaţiile cele mai tari din România, cu un lider care a fost întotdeauna performant, care a câştigat toate alegerile. Datorită acestui fapt, noi suntem foarte sus în ierarhia naţională a PSD”, a precizat senatorul Titus Corlăţean.

Parlamentarul PSD a mai spus că sancţionarea lui Ţuţuianu ar fi o greşeală strategică a conducerii partidului.

„Gesturile pripite şi emoţionale, de a solicita, eventual, sancţiuni ar merge împotriva intereselor partidului şi stabilităţii guvernării”.

Consideră Titus Corlăţean că altele trebuie să fie priorităţile social-democraţilor. Mai ales acum, când partidul şi guvernul trec printr-o perioadă dificilă.

„Urmează o moţiune de cenzură, care a fost anunţată de Opoziţie, urmează votul pentru unele legi importante, care au nevoie de o majoritate clară în Parlament – Legea Offshore, Legile privind codul penal şi codul de procedură penală. Avem lucruri de făcut care să pună în practică programul de guvernare”, a subliniat senatorul PSD.

Aşadar, conducerea partidului nu ar trebui să-şi concentreze forţele pentru înlăturarea unui lider important, cum este Adrian Ţuţuianu.

„Această organizaţie rămâne extrem de coezivă şi, vă spun foarte clar, să nu-şi facă nimeni iluzii, nu există alternativă reală la conducerea PSD Dâmboviţa, la Adrian Ţuţuianu. Organizaţia este una serioasă şi puternică. Avem un lider pe care îl respectăm, un lider cu autoritate, aş spune chiar autoritar, dar nu discreţionar, ceea ce e important”, a mai spus Corlăţean.

Senatorul nu crede că tema excluderii sau sancţionării lui Adrian Ţuţuianu va fi pusă în cadrul Comitetului Executiv Naţional în mod serios.

„Există oameni cu experienţă în conducerea partidului, care înţeleg că nu este un moment în care să intrăm în logica excluderilor, avem de strâns rândurile, dacă dorim să păstrăm această guvernare”.

Pe aceeaşi notă de susţinere a preşedintelui PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a mers şi primarul Târgoviştei, Cristian Daniel Stan, liderul organizaţiei municipale a PSD. Pe bună dreptate, a spus Cristian Daniel Stan că eliminarea lui Ţuţuianu din primul eşalon al partidului, din fruntea organizaţiei PSD Dâmboviţa, ar însemna să faci cea mai mare favoare pe care o puteai face vreodată adversarilor politici din judeţ, dar şi celor de la nivel naţional.

„Un om care nu a pierdut nicio bătălie electorală, un om care şi-a ţinut la respect absolut toţi adversarii politici pe care i-a avut nu cred că poate fi la acest mod tratat de către conducerea partidului. Organizaţia PSD Dâmboviţa este alături de omul care, prin activitatea sa, a impus respect şi care a fost, din momentul în care a preluat conducerea organizaţiei, motorul electoral al acesteia”, a declarat Cristian Daniel Stan.

Primarul Târgoviştei nu este de acord nici măcar cu zvonul, cu ipoteza că centrul ar impune la Dâmboviţa un alt preşedinte. Organizaţia nu ar accepta un alt lider. Este un nonsens!

În acelaşi ton al unităţii, de susţinere a preşedintelui Adrian Ţuţuianu a fost şi discursul lui Ionuţ Săvoiu. Fostul deputat PSD este convins că liderii partidului vor da dovadă de maturitate politică, vor gândi în perspectivă, vor pune înainte interesele ţării, ale guvernării, nu spiritul de vendetă, de răzbunare, de sancţionare a celor care au performat.

ADMINISTRAŢIE

Prefectura Dâmboviţa, punct de vedere pe subiectul Consiliul Local Lungulețu

Publicat

pe

Prefectura Dâmboviţa, exercitând controlul de legalitate, apreciază că Hotărârea prin care a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al comunei Lungulețu, aferent anului 2021, întrunește toate condițiile de formă și fond prevăzute în lege.

„La ședință au participat 15 consilieri, toți figurând în lista cuprinzând aleșii locali în funcție, întocmită în temeiul art. 263 din Codul Administrativ și a Ordinului Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice nr. 2341/2019.

Din foile colective de prezență rezultă că s-au întrunit comisiile de specialitate ale consiliului local, iar în procesul-verbal întocmit în cadrul ședinței se menționează că avizele comisiilor de specialitate sunt favorabile.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 14 voturi pentru și o abținere”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Județului Dâmboviţa, ca urmare a faptului că, în spațiul public, au apărut informații că proiectul de hotărâre a fost votat de o persoană care nu depusese jurământul în calitate de consilier local (Vezi declarații Ionuț Lăscaie)

Cât privește adoptarea bugetului local în ședință extraordinară, Prefectură apreciază că acest aspect ține de „oportunitatea adoptării actului administrativ și nu de legalitatea acestuia”.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Cea mai mare creșă din Târgovişte a intrat în faza de recepție

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat procedura de recepție la finalul lucrărilor de reabilitare, modernizare, extindere și dotare executate la Creșa Nr. 16 (Micro IV) în cadrul unei proiect de peste 6 milioane de lei derulat cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Practic, unitatea de învățământ antepreșcolar a fost reabilitată integral și a fost construit, totodată, un nou corp de clădire, cu o suprafață desfășurată de aproximativ 1.400 mp, adică dublu față de cel vechi. A rezultat, spune primarul Daniel Cristian Stan, cea mai mare creșă din municipiul Târgoviște, o unitate cu spații extrem de generoase, unde vor putea fi primiți, la finalul perioadei de pandemie, peste 200 de copii.

„În acest moment, se mai lucrează la Creșa Nr. 2, tot pe PNDL. Raportat la infrastructura educațională a municipiului Târgoviște, se lucrează la Grădiniţa Nr. 8 – Rază de Soare, pe fonduri europene, la Școala Nr. 13 – Matei Basarab, tot pe fonduri europene și facem toate eforturile ca în luna septembrie să avem gata și această unitate de învățământ. Acolo, avem un proiect de peste 20 de milioane de lei și veți vedea din nou o școală schimbată și una dintre cele mai moderne din România.

De asemenea, la finalul anului școlar, vor debuta și lucrările la Școala Nr. 6 – Tudor Vladimirescu. Este vorba de un proiect de aproximativ 21 de milioane de lei, care va schimba radical acea unitate de învățământ. Va fi transformată integral, așa cum au fost transformate toate unitățile de învățământ la care am intervenit. Să ne aducem aminte de Școala Nr. 8 – Mihai Viteazul sau de Grădinița Nr. 13, 14, de Creșa Nr. 13, 8, 14, de baza sportivă de la Colegiul Național Constantin Carabella, de reabilitarea sălii de sport de la CSȘ – pentru a aminti numai câteva dintre investițiile derulate în ultimele 12 luni pe ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii educaționale din municipiul Târgoviște, o infrastructură educațională care arată din ce în ce mai bine”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul este nemulțumit de faptul că actualul Guvern a refuzat să finanțeze alte câteva proiecte pe care administraţia municipiului Târgoviște le are pregătite.

„Este vorba, spre exemplu, de Școala Nr. 10 – Radu cel Mare. Din păcate, la aprobarea bugetului național s-a refuzat finanțarea acestei unități de învățământ, inclusiv prin votul parlamentarilor de Dâmbovița ai actualei coaliții de guvernare, care au fost și împotriva finanțării stadionului și a unor pachete de străzi din municipiul Târgoviște. Căutăm o soluție de finanțare pe CNI, unde am depus deja solicitarea și așteptăm să vedem dacă se concretizează. De asemenea, Școala Nr. 1 – Vasile Cârlova face obiectul preocupărilor noastre. Problema majoră pe care o avem în acest moment este generată de un buget foarte strâns. Sper să reușim, în perioada următoare, să depășim aceste probleme fără precedent. Este cel mai mic buget din ultimii 7-8 ani, iar presiunea este una deosebit de mare”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT