Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Armata Română, cinstită cum se cuvine în fosta Cetate de Scaun a Ţării Româneşti!

Publicat

pe

Astăzi, 25 octombrie, la sărbătoarea Armatei Române, Garnizoana Târgovişte a organizat două manifestări dedicate oştirii române şi cinstirii memoriei celor care, pe câmpul de luptă, şi-au dat viaţa pentru libertatea şi suveranitatea ţării.

Primul act al evenimentului închinat Armatei Române s-a consumat la Cimitirul de Onoare Românesc de la Teiş. La ceremonialul desfăşurat în acest spaţiu sacru pentru istoria neamului, alături de cadrele militare, s-au aflat senatorul Adrian Ţuţuianu -vicepreşedintele Senatului, Oana Vlăducă, Claudia Gilia, Carmen Holban, Corneliu Ştefan – deputaţii PSD, Dumitru Lupescu – deputat USR şi petre Ionel – vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate şi lider al ALDE Dâmboviţa.

Au mai fost prezenţi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Luciana Cristea şi Alin Manole, prefectul judeţului – Antonel Jîjîie, subprefectul Ramona Mureşan, primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan şi numeroşi şefi de instituţii publice. La monumentul eroilor din incinta cimitirului militar, au fost depuse coroane, jerbe şi buchete de flori de oficialităţi şi copii de la şcolile şi grădiniţele din Târgovişte.

La Curtea Domnească, s-a derulat partea a doua a ceremonialului militar închinat Armatei Române. Aici, a fost organizată pentru sutele de vizitatori şi o expoziţie de armament şi vehicule militare.

Ionuţ Ghibanu – vicar eparhial a prezentat celor de faţă mesajul ÎPS Nifon – arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, după care a oficiat o slujbă în memoria eroilor patriei.

„Sacrificiul ostaşilor noştri alături de cel al martirilor credinţei străbune împreună cu întreaga expresie a spiritualităţii, culturii şi civilizaţiei creştine sunt daruri de mare preţ, pe care naţiunea română îl oferă necontenit lui Dumnezeu, izvorul tuturor darurilor şi cel de la care vine tot binele. Întreaga activitate pe care dumneavoastră militarii români din Garnizoana Târgovişte o dăruiţi în slujba ţării şi a neamului nostru merită aprecierea, recunoştiinţa şi mulţumirea noastră a tuturor”.

Prefectul Antonel Jîjîie a dat citire mesajului premierului Viorica Dăncilă. A urmat la cuvânt Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României, fost ministru al Apărării.

„Mă bucur să fiu din nou, aici, la Târgovişte, cu ocazia unui eveniment extrem de important, pentru naţiunea română, Ziua Armatei Române. Pentru mine, fiu al Dâmboviţei, este cu atât mai emoţionant cu cât ziua Armatei Române este sărbătorită aici, la Curtea Domnească.

Iată că, astăzi, Curtea Domnească, găzduieşte o întâlnire dintre doi piloni fundamentali ai acestui neam, Biserica şi Armata. Istoria a arătat că între Biserică şi Armată există o legătură indestructibilă care reprezintă o garanţie a prezenţei şi continuităţii noastre în acest spaţiu.

De asemenea, cultul eroilor a fost situat întotdeauna la loc de cinste în cadrul slujbelor bisericii ortodoxe în bisericile fortificate sau mănăstirile întărite cu ziduri de apărare. Constituiau atât centre ale spiritualităţii şi credinţei străbune, cât şi puncte centrale de apărare şi refugiu în caz de primejdie în timp de pace şi război reprezentanţii bisericii fiind în mijlocul oştenilor.

Ziua de 25 octombrie este în primul rând un prilej de a ne arăta încă o dată respectul pentru memoria celor care au luptat de-a lungul secolelor pentru promovarea şi apărarea atributelor fundamentale ale naţiunii şi statului român iar lupta lor, de fiecare dată, a însemnat propria viaţă”.

Primarul Cristian Daniel Stan a spus că reperele cele mai importante, cele mai puternice ale naţiunii române sunt Biserica strămăoşească şi Armata Poporului.

„Din ele se nasc virtuţiile, prin ele se călesc caracterele şi în ele se păstrează memoriile care dau mărturie despre destinul acestui popor. Armata Română este fundamentul identităţii noastre naţionale, pilonul determinant pe care l-a avut în consolidarea statului român modern.

Suntem într-un moment absolut special, Centenarul Marii Uniri, şi tributul pe care îl datorăm Armatei este total. Armata a fost indisolubil legată de momentele formidabile ale unirii Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu patria mamă. Este cea care a rupt lanţul dureros al graniţilor nedrepte dintre români. Este cea care a unit mâinile fraţilor din toate regiunile istorice”.

Luciana Cristea – vicepreşedinta consiliului Judeţean Dâmboviţa le-a vorbit celor prezenţi despre încrederea pe care poporul român a avut-o întotdeauna în armată, considerată a fi una dintre cele mai credibile instituţii.

„De-a lungul istoriei, Armata a avut un rol hotărâtor în construirea statului modern. Sărbătorim astăzi, în anul Centenarului Marii Unirii, o întreagă istorie. Generaţii întregi de eroi care au făcut sacrificiul suprem pentru ca România să fie un stat independent. Pentru ca românii să poată spună astăzi că trăiesc într-o societate democratică. Pentru ca cei care locuiesc între aceste graniţe să nu se teamă. Armata României a ocupat şi continuă să ocupe încă, din toate sondajele ce măsoară încrederea cetăţenilor ţării în instituţiile statului, binemeritate locuri fruntaşe, ce dovedesc că, prin câte cumpene a trecut acest popor, armata a fost şi rămâne un factor de echilibru”.

Mesajul ministrului Apărării, Mihai Fifor, a fost citit de colonelul Petre Jianu – comandantul Garnizoanei Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autobuzele Mercedes-Benz cumpărate de Primăria Târgoviște intră în circulație de mâine

Publicat

pe

Marți – 13 aprilie 2021, la ora 05:00, vor intra în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid achiziționate de Primăria Târgoviște în cadrul unui proiect care vizează modernizarea transportului public local – a anunțat, pe pagina sa de Facebook, edilul Daniel Cristian Stan.

A mai precizat primarul că, astăzi, a fost semnat un nou contract de furnizare de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid.

„Astfel, încă 12 autobuze noi, plătite din fonduri europene, vor fi livrate municipiului Târgoviște până la finalul acestui an, acestea urmând a se adauga celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deja existente în parcul nostru de mijloace de transport în comun”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Încă o bornă pe drumul către distrugere…

Publicat

pe

Un text realist și cutremurător, un mesaj limpede și dureros a publicat, pe pagina sa de Facebook, medicul Răzvan Constantinescu de la Iași. Prin nerv, verb și vervă generată de situația nemaiîntâlnit de la Spitalul Foișor, medicul ieșean dă clasă multor politicieni actuali, care nu au curajul de a ieși în față pentru a condamna cu vehemență actualul regim care, în afară de prostie, dovedește și un apetit pentru dictatură ascuns sub motivația pandemiei de coronavirus.

„Încet-încet, apar la lumina motivele pentru care s-a ordonat mizeria de la spitalul Foișor, evacuarea forțată, cu jandarmii, a bolnavilor, pe întuneric. Măsura este aberantă pentru că spitalul e de ortopedie, nu are nici un fel de dotare specifică afecțiunilor respiratorii. Dar în spital au fost făcute de primărie (condusă la momentul respectiv de Gabriela Firea) investiții de 50 de milioane de euro; acolo e același director de 24 de ani, spitalul este extrem de performant, singurul specializat doar pe ortopedie, care, după cardiologia intervențională și gastroenterologie, este cea mai aducătoare de profit în spitalele private. De asemenea, spitalul avea singura bancă funcțională de “țesut osos-tendinos” din țară (pentru că celelalte două – Colentina și Grigore Alexandrescu – nu mai aveau acreditare). Culmea, acreditarea de la Foișor expira pe 12 aprilie, astfel că ea nu mai poate fi reînnoită, exact ca în cazul acreditării transplantului de plămâni la spitalul Sf. Maria.

Deci, ce avem noi aici? Avem o gașcă de derbedei care pun jos spital după spital, pentru ca pacienții să se ducă în privat (unde prețurile, cel puțin la ortopedie, sunt imense), care din nou opresc transplantul de plămâni, exact cum au făcut în 2016; iar, dacă este nevoie de acces la bănci de țesuturi, atunci apelați cu încredere tot la cele din străinătate.

Da, ministrul sănătății este o prefabricată folosită de niște ”băieți deștepți”. Iar USR e din ce în ce mai mult o problemă psihică, mai mult decât una politică: dacă nu sunt locuri suficiente la ATI după un an de zile de gargară mediatică, vinovatul are un nume de partid: PNL. Iar la toate posturile tv se încearcă din răsputeri exonerarea de răspundere a lui Raed Arafat. Dacă ce s-a întâmplat la Foișor se petrecea pe vremea PSD-ului, toți, în frunte cu premierul, ar fi fost arestați a doua zi. Dar să nu uităm că această guvernare vine după o lungă perioadă de pregătire, în care păpușarii au demolat complet justiția, urlând, pentru niște cretini, bineînțeles, “jos labele de pe justiție”, și-au subordonat complet parchetul, astfel că nimeni dintre ei nu poate fi tras la răspundere indiferent ce face. Parchet care aleargă pe la televizor tot pesediști, că de alții nu are voie să se atingă.

Un plan de distrugere a unei țări bine pus la punct, început cu întronarea unui turnător bețiv ca președinte în urmă cu 17 ani. Spitalul Foișor e doar un episod din acest plan în care viața oamenilor este absolut ultimul lucru care contează”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT