Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„România Mare, un vis devenit realitate”, concurs organizat la Târgovişte

Publicat

pe

Vineri – 26 octombrie 2018, Muzeul de Istorie din Târgovişte găzduieşte concursul „România Mare – Un vis devenit realitate”, organizat de Colegiul Naţional “Constantin Cantacuzino” – Târgovişte, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, Consiliul Județean Dâmbovița, Universitatea Valahia din Târgoviște, Societatea de Științe Istorice din România – Filiala Dâmbovița și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

„În prima parte a zilei se va organiza un concurs dedicat semnificației zilei de 1 Decembrie 1918. Acesta presupune participarea echipajelor provenite din unitățile liceale din județul Dâmbovița. Echipajele alcătuite din câte patru elevi vor răspunde întrebărilor ce vizează teme de istorie precum Războiul pentru întregirea naţională şi Marea Unire din 1918. Sunt înscrise în concurs opt echipaje din Municipiul Târgoviște și orașul Găești, coordonate de profesorii de istorie de la clasă.

În cea de-a doua parte a activității cadrele didactice și elevii vor participa la sesiunea de comunicări științifice găzduită, începând cu ora 11, de Universitatea Valahia din Târgoviște. Tot aici, concursul pentru elevi se va încheia la ora 13 cu premierea participanților și a câștigătorilor, Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească contribuind și în acest an substanțial la recompensarea elevilor”, se arată într-un concurs remis de Inspectoratul şcolar Judeţean Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Românii pot vota chiar dacă în sistemul informatic apare o alertă că au votat deja

Publicat

pe

Sursa foto: ziarmm

Biroul Electoral Central a decis să permită românilor să voteze chiar dacă în sistemul informatic apare, în momentul introducerii CNP-ului, o alertă că persoana respectivă şi-ar mai fi exprimat opţiunea la o altă secţie.

Conform procedurii adoptate, preşedintele secţiei de votare trebuie să-i aducă la cunoştinţă respectivului alegător faptul că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

În cazul în care persoana în cauză insistă să voteze, preşedintele secţiei de votare trebuie să sune la secţia unde apare că ar mai fi votat. Dacă este informat că în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze. Dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces verbal, al cărui model a fost stabilit de către BEC.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Concert de jazz în Peștera Ialomiței din Bucegi

Publicat

pe

Peștera Ialomiței din Bucegi va găzdui, în data de 03 octombrie 2020, între orele 11:00-17:00, un concert organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR.

Printre artiştii prezenți se vor regăsi: Ana Galea & New Landscapes, A-C Leonte & Alex Arcuș, Sorin Zlat Band, invitat special Ovi.

Concertul face parte din proiectul „Jazz Cave Festival” şi se doreşte a fi un eveniment-pilot pentru festivalul ce va fi organizat anul viitor – se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!