Connect with us

POLITIC

Semnăturile #FărăPenali au ajuns la Curtea Constituţională pentru validare

Publicat

pe

138 de dosare, cuprinzând listele cu semnăturile a 850.000 de susţinători ai iniţiativei USR de modificare a Constituţiei – „Fără penali în funcţii publice”, au ajuns la Curtea Constituţională.

Dan Barna, preşedintele Uniunii Salvaţi România, consideră că demersul constituţional trebuie să meargă mai departe, în contextul în care statul de drept este atacat fără de precedent, iar asupra Parchetelor se exercită o presiune extraordinară.

Dacă USR va obține validarea Curții Constituționale pentru semnăturile depuse, este nevoie apoi de votul a două treimi din numărul total al parlamentarilor pentru a se ajunge la un referendum în care să fie consultați toți cetățenii țării.

Conform inițiativei #FărăPenali, persoanele care au condamnări penale definitive nu vor mai putea ocupa funcții în instituțiile statului.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    octombrie 30, 2018 at 12:13 pm

    nu sînt de acord cu #FărăPenali, că nouă cine ne mai face legi? 😉
    spune, Daddy, spune, tu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Virgil Guran nu este interesat să candideze pentru șefia CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Pe anumite canale a circulat informația că senatorul Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ar candida la alegerile locale din 2024 pentru funcția de președinte Consiliului Județean. Guran a precizat că nu are de gând să se arunce într-o astfel de bătălie. A spus că își face bine treaba, pentru partid și pentru județ, acolo, la București.

„O să căutăm variante în județ. Oameni care să obțină un rezultat bun”, a spus Guran.

Senatorul a mai mărturisit că, din punctul său de vedere, un președinte de Consiliu Județean nu are mai multă putere decât un parlamentar. Poate să fie tare în județ, dar „acolo, la București, le rezolvi mult mai repede dacă ești tot timpul lângă Guvern, lângă miniștri, dacă ai o anumită deschidere. Dacă mai ai și o funcție în Parlament, ajuți mai mult județul”, a mai adăugat liderul PNL Dâmbovița – Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT