Connect with us

Dâmboviţa

Staţiunea Padina-Peştera nu oferă turiştilor nici condiţii minime! Cezar Preda, deputat

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda s-a adresat, săptămâna trecută, ministrului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, în problema dezvoltării staţiunii montane Padina-Peştera. Nu este pentru prima dată când parlamentarul liberal abordează acest subiect în demersurile sale, întrucât este convins că judeţul Dâmboviţa trebuie să-şi pună în valoare cât mai repede avuţiile naturale cu care a fost înzestrat de Dumnezeu. Acesta trebuie să fie drumul de urmat! Din păcate, până acum nu s-au făcut decât paşi timizi, iar turismul este departe de a fi unul civilizat.

„Stimate domnule ministru,

Odată cu atestarea zonei Padina-Peștera din localitatea dâmbovițeană Moroeni ca stațiune de interes național, orice român a fost convins că vor fi demarate proiecte de dezvoltare pentru desfășurarea unui turism civilizat.

Județul Dâmbovița se bucură de avuții naturale precum Gurile de Rai, Peștera Ialomiței, Cascadele Doamnele și Obârșiei, precum și mediatizatul Axis Mundi. Mai mult decât atât, Babele și Sfinxul, care se bucură de un renume mondial, se află pe teritoriul județului Dâmbovița.

Nu cred că este nevoie de nicio prezentare și detaliere a acestor obiective turistice, dar este nevoie de viziune și implicare din partea ministerului pentru ca această stațiune și întreaga zonă să fie o mândrie și o sursă de venit.

În fapt, principalul drum de acces care pleacă din DN 71, de la Cota 1000 spre Dichiu, Zănoaga–Bolboci–Padina-Peștera este închis din data de 23 iulie pentru lucrări de investiții la infrastructura rutieră, iar telecabina Babele–Peștera nu funcționează de la începutul sezonului din motive tehnice.

Autoritățile administrației publice județene au înștiințat publicul că drumul va fi redeschis din data de 22 septembrie 2018, dar nici până astăzi lucrările nu au fost finalizate. În toată această perioadă, accesul către Platoul Padina-Peștera s-a făcut prin Moroeni, un drum greu accesibil, care necesită mașini de teren cu tracțiune integrală și mult curaj.

Dincolo de dezvoltarea zonei în termenii și parametrii reali, aceasta nu oferă nici condiții minime pentru turiști: nu există toalete ecologice și dușuri în spațiile destinate campării, iar gunoiul menajer este ridicat din când în când, acolo unde există tomberoane.

Având în vedere situația de fapt și fără să minimalizez nepăsarea autorităților locale, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicați:
– Care este motivul pentru care lucrările de infrastructură au fost demarate în plin sezon turistic? Care este termenul de finalizare al acestor lucrări?
– Ce probleme tehnice prezintă telecabina Babele-Peștera, care sunt sumele necesare remedierii acestora și când va fi redată circuitului turistic?
– Lipsa investițiilor duce la degradarea obiectivelor turistice și la însemnate pierderi financiare, atât pentru bugetele publice cât și pentru cei care investesc în turism. Există vreun interes în acest sens?
– Ministerul Turismului a avut sau are în vedere un control în această zonă? Dacă da, ce măsuri au fost luate sau ce măsuri vor fi dispuse pentru punerea în valoare, reală și cât mai curând, a acestei zone deosebit de atractive și de interes național?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Unde și când va avea loc Gala „Topul firmelor din Dâmbovița” 2021

Publicat

pe

Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Dâmbovița va organiza, joi – 16 decembrie 2021, cea de-a 28-a ediție a Galei „Topul firmelor din Dâmbovița”.

Evenimentul, în cadrul căruia vor fi premiați agenții economici cu rezultate deosebite pe parcursul acestui an, va avea loc la BROTĂCEI PARK & EVENTS (Aleea Coconilor, Târgoviște), după următorul program:

18:30 – 19:00 – Primirea invitaților
19:00 – 19:30 – Deschiderea evenimentului
19:30 – 20:30 – Gala de premiere
20:30 – 21:30 – Sesiune networking (pregătiți cărțile de vizită).

Citește în continuare

Dâmboviţa

Filmul evadării deținutului de la Penitenciarul Găești

Publicat

pe

de

Deținutul care a evadat, joi – 25 noiembrie 2021, când se afla la un punct de lucru din orașul Găești ar fi putut să solicite eliberarea condiționată în luna decembrie – scrie Cronica de Găești. Acum, va primi o pedeapsă suplimentară. Bărbatul era condamnat pentru furt calificat.

Marian Popa, 43 de ani, este căutat în continuare. Până acum, autoritățile au verificat peste 20 de piste. Din păcate, acestea s-au dovedit a fi false.

În urmă cu 5 zile, imediat după pauza de masă, de la ora 12:00, deținutul a spus că merge la toaletă. După aproximativ o jumătate de oră, superiorii au realizat că nu s-a întors la treabă și au început să-l caute.

„Când au constatat că a dispărut, au alertat autoritățile. Condamnatul și-a abandonat hainele de lucru și bocancii în curtea firmei unde lucra, a sărit gardul și se pare că a fugit spre câmpul Ioneștiului, ocolind zonele locuite și, implicit, camerele de luat vederi. Bărbatul are experiență a în supraviețui în condiții grele, fiind mai mulți ani cioban. Nu este exclus să se fi refugiat într-o zonă fără tehnologie sau să fi primit ajutor.

Povestea cum că ar fi avut o rudă rănită într-un accident este o pură ficțiune, pe care Popa Marian le-o povestea colegilor. Nici cu familia din Scheiu nu ar fi ținut legătura, pentru că nu avea cu aceasta o relație bună”, relatează Cronica de Găești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT