Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Micro V, primul cartier târgoviştean cu infrastructura reabilitată în integralitate!

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a finalizat lucrările de modernizare a infrastructurii în Micro V, care devine astfel primul cartier reabilitat în integralitate. Ultima investiţie derulată în această zonă a vizat amenajarea parcării aferente străzii Ion Ghica, adică o suprafaţă asfaltată de aproximativ 6.000 mp. A fost abordată, de asemenea, reţeaua de iluminat public şi cea de preluare a apelor pluviale.

„Era o zonă în care existau garaje, care au fost desfiinţate, iar acum perimetrul arată foarte bine. În afara locului de pe Constantin Brâncoveanu, pe care îl vom reabilita în perioada următoare, nu ştiu dacă mai sunt de făcut multe lucruri în Mic ro V. Acum 2 ani în să, situaţia era cu totul alta, existau foarte multe zone degradate.

Vom avea un proiect asemănător în Micro III, unde lucrăm în acest moment, şi în Micro IX. Vrem să rezolvăm, anul viitor şi în 2020, toate problemele care trenează de ani şi ani de zile. În oraş, mai sunt şi alte zone unde trebuie să acţionăm, dar care nu necesită intervenţii atât de complexe. Poate cu excepţia garajelor din spatele blocului nr. 23 din Micro IV. Acolo însă este o întinsă zonă privată şi va trebui să găsim un compromis, astfel încât să reuşim să intrăm în proprietatea acelui perimetru şi să reabilităm parcările. Ar mai fi şi Micro II, dar este o zonă mai restrânsă, unde, de asemenea, vom interveni.

În general, odată închise aceste lucrări, mare parte din problemele municipiului Târgovişte, propagate de ani şi ani de zile, legate de parcări şi garaje, vor fi rezolvate şi oraşul va arăta foarte-foarte bine cam în toate zonele.

Se va intra la asfaltare şi în zona parcării din spatele fostului magazin Muntenia. De asemenea, în Cartierul Sagricom, iar dacă reuşim să facem, în acest an, şi parcările de pe IE Florescu, la care lucrăm în momentul de faţă, pot spune că n e-am atins obiectivele pe ceea ce înseamnă intervenţii în cartiere în 2018. Au fost lucrări importante pe care le-am derulat”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Mai spune edilul că două blocuri-turn din Micro V, 5A şi 5B, vor fi reabilitate termic cu fonduri europene nerambursabile.

„Săptămâna viitoare, va avea loc vizita precontractuală a reprezentanţilor finanţatorului, astfel încât să putem încheia cât mai rapid contractul de finanţare şi, după aceea, contractul de execuţie de lucrări. Precizez că, din păcate, din acest cartier numai pentru aceste două blocuri, adică aproape 100 de apartamente, s-a depus cerere în vederea intrării în programul de reabilitare. Când zic cerere, mă refer la o documentaţie laborioasă, dar cred eu că merită, având în vedere costurile destul de mici care revin pe apartament pentru reabilitarea completă a blocurilor de locuinţe”, precizează primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte va finanţa anual trei proiecte propuse şi votate de cetăţeni. VIDEO

Publicat

pe

Executivul administraţiei publice târgoviştene a pregătit, pentru şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal a lunii noiembrie, un proiect de hotărâre care vizează finanţarea anuală a trei proiecte propuse de cetăţeni, după modelul implementat la Cluj şi Sibiu.

„Vom avea o sesiune de depunere de proiecte. Votul va fi mixt, în sensul că 50% va fi vot pe platforma electronică şi 50% va fi vot direct. Vom găsi o modalitate să mergem în cartiere să luăm părerea cetăţenilor municipiului Târgovişte pentru investiţiile care vor fi propuse în anumite zone. În principal, sunt atinse cam toate domeniile de interes ale administraţiei publice locale.

Esenţial este că cetăţenii vor participa direct şi real la cheltuirea banului public, în sensul că vor indica acele proiecte pe care le consideră necesare pentru cartierele lor. Abia aştept să lansăm această procedură. Abia aştept să văd ce doresc târgoviştenii. Pentru a putea să propună proiecte, trebuie să aibă domiciliul în municipiul Târgovişte. Va fi o platformă online de tipul celor folosite în momentul de faţă la Sibiu şi la Cluj”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Schimbări radicale în Cartierul Sagricom al municipiului Târgovişte. VIDEO

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a finalizat lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere în Cartierul Tineretului – Sagricom. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, este prima investiţie importantă de modernizare a acestei zone, care a fost schimbată radical în această toamnă.

„Este un angajament pe care ni l-am luat faţă de locuitorii de aici şi suntem foarte bucuroşi că am reuşit să-l ducem la îndeplinire. Mai avem de lucru în Sagricom. Nu vorbesc de blocurile care sunt nefinalizate. Aceasta este o investiţie a ANL şi, din câte ştiu, s-a reziliat contractul cu fostul constructor şi este lansată deja licitaţia de execuţie. Vorbesc de încă o parcare, pe care urmează să o realizăm aici. Dacă ne permite vremea, o rezolvăm anul acesta. Dacă nu, în primăvara anului viitor. În orice caz, sunt primele lucrări importante de reabilitare a infrastructurii din Cartierul Sagricom. În această vară, am făcut şi un loc de joacă, poate cel mai modern din municipiul Târgovişte”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Anul viitor, administraţia publică târgovişteană are în vedere lucrări de modernizare în Micro III, IV şi IX.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!