Connect with us

Dâmboviţa

Şcolile au probleme financiare! Senatorul Caracota cere explicaţii la Minister

Publicat

pe

Iancu Caracota, senator PNL de Dâmboviţa, i-a adresat ministrului interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, o interpelare având ca temă finanţarea instituţiilor de învăţământ preuniversitar, după ce mai mulţi directori de şcoli l-au informat că sunt supuşi unor presiuni constante pentru reducerea costurilor, ca să nu rămână fără fonduri.

„În acest sens au primit şi o serie de recomandări pentru diminuarea costurilor: comasarea claselor, a grupelor de practică, renunțarea la opționale sau blocarea posturilor pentru personalul didactic auxiliar şi nedidactic”, se arată în textul interpelării către ministrul Rovana Plumb.

A mai precizat senatorul Caracota că managerilor unităţilor şcolare li s-au cerut, prin conducerea Inspectoratelor Şcolare Judeţene, explicaţii detaliate prin care să justifice cheltuielile efectuate, dar şi să prezinte măsurile dispuse pentru reducerea deficitului financiar.

„Având în vedere situația bugetară actuală a sistemului național de educație, vă rog să-mi prezentați, doamnă ministru, următoarele informații:
1. Vor beneficia profesorii, începând cu data de 1 decembrie, de sporul pentru supra solicitare?
2. Aveți în vedere creșterea costului per elev pentru a rezolva o parte din problemele financiare cu care se confruntă unitățile școlare?

Totodată, vă rog să aduceți precizări şi garanții că salariile profesorilor vor fi plătite până la sfârșitul anului 2018 şi că nu vor exista comasări de clase sau disponibilizări în învățământul preuniversitar de stat”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT