Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu, ţintă-piept pentru Dragnea şi apropiaţii săi?

Publicat

pe

Tensiunea este la cote maxime, astăzi, în interiorul principalului partid de guvernământ. Comitetul Executiv Naţional al PSD, care se va reuni la ora prânzului, va decide cu privire la soarta puciştilor anti-Dragnea.

Liderul PSD a avut o întâlnire cu mai mulţi şefi de organizaţii şi parlamentari fideli, care au fost de acord ca Adrian Ţuţuianu – preşedintele social-democraţilor dâmboviţeni, Gabriela Firea -primarul general al Capitalei şi Marian Neacşu – secretarul general al PSD să fie sancţionaţi dur.

Unii ar dori chiar şi excluderea acestora din partid, dar nu se ştie dacă se va ajunge până aici, mai ales că această răzbunare de tip stalnist ar putea duce la pierderea majorităţii în Parlament şi, în eventualitatea depunerii unei moţiunii de cenzură, Guvernul Dăncilă ar putea cădea.

Sursele noastre spun că unii dintre cei mai vehemenţi contestatari ai senatorului Adrian Ţuţuianu ar fi Olguţa Vasilescu şi Codrin Ştefănescu. Despre Rovana Plumb, parlamentar de Dâmboviţa, evident, se vorbeşte că nu ar agrea în totalitte ideea debarcării lui Ţuţuianu din PSD, dar că nici nu se va opune, dacă în CEX se va lua o astfel de decizie.

De altfel, Rovana Plumb ar fi principala favorită a lui Dragnea pentru preluarea conducerii organizaţiei PSD Dâmboviţa. Oricum, lucrurile nu sunt deloc simple. Rprezentanţii social-democraţi din Dâmboviţa sunt pregătiţi să nu accepte pe nimeni din afară conducător şi nici o altă numire în locului lui Adrian Ţuţuianu. PSD-iştii dâmboviţeni pregătesc o revoltă puterică împotriva conducerii centrale, dacă Ţuţuianu va fi exclus din partid.

Mai mulţi primari din judeţ, membri PSD, au dat de înţeles că, dacă Dragnea se va răzbuna pe Ţuţuianu, s-ar putea ca viitorele alegeri locale să nu îi mai găsească în partid. Alţii spun că Liviu Dragnea, prin astfel de măsuri despotice, doreşte, de fapt, să dinamiteze PSD.

Faptul că astăzi, cu câteva ore înainte de şedinţa CEX, apar în spaţiul public alte înregistrări cu Adrian Ţuţuianu, în care îşi exprimă în faţa colegilor un punct de vedere vizavi de conducerea partidului şi de ceea ce se întâmplă la guvernare, arată clar că împotriva sa se lucrează concertat, folosind ca lansator de rachete presa naţională!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Samuel Barani, 24 de ani, din Bistriţa, a câştigat Marele Premiu şi trofeul „Crizantema de Aur” 2019

Publicat

pe

„Gala Laureaților” la Crizantema de Aur 2019. Emotii, neliniști, bucurie și, poate, pentru concurenții care nu au ajuns la rezultatul mult visat – marele premiu şi trofeul festivalului, ușoară tristețe. În artă, în muzică, dezamăgirile nu sunt permise, nu există un punct terminus. Desăvârșirea, perfecțiunea, pot fi atinse până la urmă, prin muncă, har, dăruire, dorință continuă de a te autodepăşi.

Juriile „Crizantemei de Aur” de anul acesta au avut o sarcină grea, dificilă, aceea de a alege pe cei mai buni dintr-o pleiadă de concurenți excepționali. Toți cei care au evoluat au avut prezenţă scenică, graţie, voce, sensibilitate interpretativă.

Premiul I – Interpretare: Ana-Maria Marcovici-Donose, 33 de ani, Iaşi

Marele Premiu şi trofeul „Crizantema de Aur” 2019 i-au fost decernate lui Samuel Barani, 24 de ani, din Bistriţa. Tânărul interpret şi-a început pregătirea muzicală la 17 ani (clarinet şi pian), apoi şi-a continuat studiile la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa – Secţia canto clasic. Este masterand al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. Din anul 2016, face parte din Corul Operei din Cluj. „Crizantema de Aur 2019” a însemnat prima sa participare într-un festival naţional.

Premiul II – Interpretare: Jana Gherbovei, 24 de ani, Chişinău

LAUREAŢI „CRIZANTEMA DE AUR” 2019

Secţiunea Interpretare
– Premiul I: Ana-Maria Marcovici-Donose, 33 de ani, Iaşi
– Premiul II: Jana Gherbovei, 24 de ani, Chişinău
– Premiul III: Ioana Dincu, 20 de ani, comuna Tească, judeţul Dolj
– Premiul special „Ioana Radu”: Maria Neag, 44 de ani, Reghin, judeţul Mureş
– Premiul special „Romanţa ne uneşte”: Lidia Bahnaru, 20 de ani, Chişinău
– Premiul special „Cetatea Romanţei”: Mihaela Petronela Ionescu, 45 de ani, Constanţa.

Premiul III – Interpretare: Ioana Dincu, 20 de ani, comuna Tească, judeţul Dolj

Secţiunea Creaţie
– Premiul I: Mircea Ciugudean, Timişoara – „Pe aceeaşi ulicioara”, versuri Mihai Eminescu. Interpret: Bogdan Hrestic
– Premiul II: Marian Stîrcea, Chişinău – „Tulburător şi enigmatic”, versuri Radmila Popovici Paraschiv. Interpret: Sorin Lupu
– Premiul III: Viorel Covaci, Bucureşti – „Poate”, versuri Viorel Covaci. Interpret: Marius Mitrofan
– Premiul special „Ionel Fernic”: Adrian Burhală, Târgovişte – „Romanţa cu grai străbun”, versuri Maria Eftimie Kabbout. Interpret: Adrian Burhală
– Premiul special „Romanţa ne uneşte”: Maricel Maxim, Iaşi – „Mi-am dorit iubirea ta”, versuri Viorel Vaşuta. Interpret: Aurel Niamţu
– Premiul special „Cetatea Romanţei”: Marcel Iorga, Vaslui – „O rugăciune”, versuri Marian Stere. Interpret: Iulian Bratu
– Premiul special „Poezia Romanţei”: Paul Babici, Iaşi – „Aud şi astăzi glasul tău”, versuri Erica Moldovan. Interpret: Diana Prepeliţă
– Premiul special „Henry Mălineanu”: Constantin Arvinte, Bucureşti – „Dragostea mea”, versuri Eugen Mocanu. Interpret: Doina Anton.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Liderul romilor, Nicolae Păun, s-a aflat astăzi în judeţul Dâmboviţa, la Cojasca

Publicat

pe

Campania „Vrem Respect”, inițiată de Partida Romilor Pro Europa, continuă cu succes în județul Dâmbovița. La acest final de săptămână, liderii asociației s-au aflat în comuna Cojasca, unde trăiesc peste 6.500 de romi. Alături de Tudorică Răducanu, președintele filialei dâmbovițene, s-a aflat astăzi, în periplul prin comunitățile de romi de la Iazu și Fântânele, și liderul Partidei Romilor – Nicolae Păun.

Reprezentanții Asociației au luat la pas cele două așezări, au discutat cu oamenii despre problemele cu care se confruntă, despre așteptările pe care le au. Nicolae Păun și Tudorică Răducanu au avut o întrevedere și cu primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe. Edilul le-a prezentat celor doi oaspeți proiectele social-economice și educationale realizate pentru întreaga comunitate, le-a vorbit despre ce mai are în plan sa înfăptuiască și i-a asigurat pe liderii Partidei Romilor că este în permanență preocupat de viata de zi cu zi a concetățenilor sai, indiferent de etnie.

„A fost o întâlnire deosebită, la care a participat și președintele nostru Nicolae Păun. Discuțiile cu primarul de la Cojasca au vizat toate sferele activităților din comună, de la educație, cultură, locuri de muncă, acces la facilitățile unei vieți civilizate, respectiv apă, canalizare, gaze naturale, electricitate.

Pot spune că sunt mulțumit de modul în care se implică primarul Victor Gheorghe în viața comunei, în bunul mers al vieții în comunitatea de romi, care este una dintre cele mai mari din județ. Împreună cu acesta, am stabilit să ne întâlnim ori de câte ori va fi nevoie, pentru a cauta soluții, eventual, pentru implementarea unor noi proiecte, care să contribuie la dezvoltarea educaţională, culturală și economică a romilor noștri”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web