Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu, ţintă-piept pentru Dragnea şi apropiaţii săi?

Publicat

pe

Tensiunea este la cote maxime, astăzi, în interiorul principalului partid de guvernământ. Comitetul Executiv Naţional al PSD, care se va reuni la ora prânzului, va decide cu privire la soarta puciştilor anti-Dragnea.

Liderul PSD a avut o întâlnire cu mai mulţi şefi de organizaţii şi parlamentari fideli, care au fost de acord ca Adrian Ţuţuianu – preşedintele social-democraţilor dâmboviţeni, Gabriela Firea -primarul general al Capitalei şi Marian Neacşu – secretarul general al PSD să fie sancţionaţi dur.

Unii ar dori chiar şi excluderea acestora din partid, dar nu se ştie dacă se va ajunge până aici, mai ales că această răzbunare de tip stalnist ar putea duce la pierderea majorităţii în Parlament şi, în eventualitatea depunerii unei moţiunii de cenzură, Guvernul Dăncilă ar putea cădea.

Sursele noastre spun că unii dintre cei mai vehemenţi contestatari ai senatorului Adrian Ţuţuianu ar fi Olguţa Vasilescu şi Codrin Ştefănescu. Despre Rovana Plumb, parlamentar de Dâmboviţa, evident, se vorbeşte că nu ar agrea în totalitte ideea debarcării lui Ţuţuianu din PSD, dar că nici nu se va opune, dacă în CEX se va lua o astfel de decizie.

De altfel, Rovana Plumb ar fi principala favorită a lui Dragnea pentru preluarea conducerii organizaţiei PSD Dâmboviţa. Oricum, lucrurile nu sunt deloc simple. Rprezentanţii social-democraţi din Dâmboviţa sunt pregătiţi să nu accepte pe nimeni din afară conducător şi nici o altă numire în locului lui Adrian Ţuţuianu. PSD-iştii dâmboviţeni pregătesc o revoltă puterică împotriva conducerii centrale, dacă Ţuţuianu va fi exclus din partid.

Mai mulţi primari din judeţ, membri PSD, au dat de înţeles că, dacă Dragnea se va răzbuna pe Ţuţuianu, s-ar putea ca viitorele alegeri locale să nu îi mai găsească în partid. Alţii spun că Liviu Dragnea, prin astfel de măsuri despotice, doreşte, de fapt, să dinamiteze PSD.

Faptul că astăzi, cu câteva ore înainte de şedinţa CEX, apar în spaţiul public alte înregistrări cu Adrian Ţuţuianu, în care îşi exprimă în faţa colegilor un punct de vedere vizavi de conducerea partidului şi de ceea ce se întâmplă la guvernare, arată clar că împotriva sa se lucrează concertat, folosind ca lansator de rachete presa naţională!

ACTUALITATE

Gabi Boriga, despre o posibilă candidatură la Primăria Târgoviște în 2020

Publicat

pe

Fostul primar al municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, de anul trecut administrator public al orașului, a răspuns, astăzi, zvonurilor lansate în spațiul public cu privire la o posibilă candidatură a sa.

„După cum toată lumea știe, iar pentru cei care încă nu o știu o s-o repet, eu nu mai fac politică din anul 2013, din acel moment alegând calea unei cariere eminamente administrative. Începând cu 1 septembrie 2019 sunt City Managerul Municipiului Târgoviște, făcând echipă administrativă cu Primarul ales în mod democratic de târgovișteni în anul 2016, dl. Cristian Stan, dar și cu ceilalți colegi din Executiv: Viceprimari, Secretar General, directori de directii sau societati comerciale aflate in subordinea Consiliului Local. Impreuna formam o echipa matura, serioasa dar mai ales performanta pentru Targoviste.

Rezultatele echipei conduse de primarul ales, Cristian Daniel Stan, sunt evidente și nu cred că este târgoviștean care să nu le vadă. Că poate unii nu le recunosc sau nu vor deliberat să le vadă este o altă discuție și nu o să o deschid acum. Nu este nici locul și nici momentul.

Așadar, pentru a pune capăt speculațiilor și speculatorilor politici din Târgoviște, vă anunț OFICIAL că nu voi candida la alegerile locale din 2020 împotriva Primarului ales, Cristian Daniel Stan din câteva argumente simple:
1. Nu mă simt atras de această funcție, ea fiind ocupată în acest moment de un om capabil, serios, muncitor și devotat acestei demnități.
2. Am ajuns la maturitatea necesară încât să înțeleg că un oraș precum Târgoviștea are nevoie în aceste vremuri de UNITATE, ECHIPĂ și CONTINUITATE. Știu foarte bine ce înseamnă să începi proiecte majore la nivelul unui municipiu, am fost primar șase ani și am început la rându-mi zeci de proiecte care apoi au fost continuate și duse la bun sfârșit de Cristi Stan și nu văd pentru ce motiv din lume să scurcircuitezi o echipă care funcționează spre binele majorității covârșitoare a târgoviștenilor.
3. Nu imi doresc funcția de Primar atâta vreme cât aceasta este ocupată de Cristian Stan, un om pregătit pentru aceasta și cu rezultate mai mult decât notabile.
4. Consider că o luptă politică de acest nivel în anul 2020 va avea numai pierzători. Ori, cine intră într-o luptă doar pentru a distruge și nu a construi are o mare problemă.
5. Îmi voi continua activitatea eminamente administrativă din postura de Administrator Public, rămânând în continuare același om devotat și dedicat TUTUROR târgoviștenilor, indiferent de culoarea sau apartenența politică, ușa mea fiind deschisă acestora.
6. Faptul că Târgoviștea are în acest moment în echipa de conducere cei doi primari aleși care au câștigat ultimele trei scrutinuri locale consecutive este, cred eu, un exemplu de cum lupta politică trebuie lăsată în urma intereselor comunității iar târgoviștenii și interesul general trebuie să primeze în fața unor interese personale.
7. Da, sunt și voi rămâne un om cu vederi de dreapta și consider că prezența unui neafiliat politic în cadrul Primăriei nu poate decât să constituie o reprezentare și mai bună a cetățenilor la nivelul Executivului local”.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Copiii, profesorii, părinții nu merită bătaia de joc la care îi supune Ministerul Educației

Publicat

pe

De 70 de zile, de la declanşarea crizei, toţi cei din sistemul de educație românesc (preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ) trăiesc în panică şi nesiguranţă – spune Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmbovița.

„Cu toții au făcut eforturi mari, cu rezultate minime, în lipsa unor direcții simple, clare, coerente. Pentru elevi, în primul rând, a fost o perioadă din care nu au câștigat foarte mult, ba, aș putea spune, că unii au pierdut foarte mult. Și mă refer, în special, la cei care provin din familii modeste.

Un ultim act al acestei perioade negre a învățământului este compromiterea examenelor finale. Ministerul Anisie a anulat licitația pentru măștile de protecție necesare elevilor și profesorilor, după ce formulase o cerere de ofertă cu dedicație.

În ultimele luni, am văzut cu toţii ce înseamnă ca un profesionist politruc să conducă învăţământul românesc. Din păcate, în „România Educată” a liberalilor, doamna Monica Anisie rămâne pe scaunul de șef al Educației”, este mesajul postat de parlamentara PSD pe pagina sa de Facebook după votul pe moțiunea împotriva ministrului Educației – Monica Anisie.

În contextul anulării licitației pentru achiziționarea de măști care să fie distribuite elevilor și cadrelor didactice, deputata Claudia Gilia pune și câteva întrebări, cu regretul că ministrul Monica Anisie nu a arătat disponibilitate pentru dialog și găsirea celor mai bune soluții:
– Cum se vor desfășura aceste pregătiri pentru examene și examenele în sine, în condiții de siguranță?
– Nu este suficient stresul provocat elevilor prin nesiguranța și haosul deciziilor din ultima perioadă?
– Chiar este nevoie de temeri suplimentare, doar pentru că ministerul vrea să facă o afacere din achiziția de echipament de protecție?

„Incertitudinea, bâlbele, contradicțiile, întârzierea în luarea deciziilor, gestionarea defectuoasă a sistemului educațional sunt elementele care au definit educația din România în această perioadă.
PSD a propus o serie de soluții pentru a se putea gestiona această criză. Din păcate, aroganța, politicianismul exacerbat îi împiedică pe liberali să recepteze orice mesaj constructiv.

Votul de astăzi este unul meritat de ministrul Anisie! Copiii, profesorii, părinții, bunicii nu merită, însă, bătaia de joc la care îi supune ministerul responsabil de educația tinerei generații! Care este lecția pe care o predați, doamna ministru”?

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!