Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu, ţintă-piept pentru Dragnea şi apropiaţii săi?

Publicat

pe

Tensiunea este la cote maxime, astăzi, în interiorul principalului partid de guvernământ. Comitetul Executiv Naţional al PSD, care se va reuni la ora prânzului, va decide cu privire la soarta puciştilor anti-Dragnea.

Liderul PSD a avut o întâlnire cu mai mulţi şefi de organizaţii şi parlamentari fideli, care au fost de acord ca Adrian Ţuţuianu – preşedintele social-democraţilor dâmboviţeni, Gabriela Firea -primarul general al Capitalei şi Marian Neacşu – secretarul general al PSD să fie sancţionaţi dur.

Unii ar dori chiar şi excluderea acestora din partid, dar nu se ştie dacă se va ajunge până aici, mai ales că această răzbunare de tip stalnist ar putea duce la pierderea majorităţii în Parlament şi, în eventualitatea depunerii unei moţiunii de cenzură, Guvernul Dăncilă ar putea cădea.

Sursele noastre spun că unii dintre cei mai vehemenţi contestatari ai senatorului Adrian Ţuţuianu ar fi Olguţa Vasilescu şi Codrin Ştefănescu. Despre Rovana Plumb, parlamentar de Dâmboviţa, evident, se vorbeşte că nu ar agrea în totalitte ideea debarcării lui Ţuţuianu din PSD, dar că nici nu se va opune, dacă în CEX se va lua o astfel de decizie.

De altfel, Rovana Plumb ar fi principala favorită a lui Dragnea pentru preluarea conducerii organizaţiei PSD Dâmboviţa. Oricum, lucrurile nu sunt deloc simple. Rprezentanţii social-democraţi din Dâmboviţa sunt pregătiţi să nu accepte pe nimeni din afară conducător şi nici o altă numire în locului lui Adrian Ţuţuianu. PSD-iştii dâmboviţeni pregătesc o revoltă puterică împotriva conducerii centrale, dacă Ţuţuianu va fi exclus din partid.

Mai mulţi primari din judeţ, membri PSD, au dat de înţeles că, dacă Dragnea se va răzbuna pe Ţuţuianu, s-ar putea ca viitorele alegeri locale să nu îi mai găsească în partid. Alţii spun că Liviu Dragnea, prin astfel de măsuri despotice, doreşte, de fapt, să dinamiteze PSD.

Faptul că astăzi, cu câteva ore înainte de şedinţa CEX, apar în spaţiul public alte înregistrări cu Adrian Ţuţuianu, în care îşi exprimă în faţa colegilor un punct de vedere vizavi de conducerea partidului şi de ceea ce se întâmplă la guvernare, arată clar că împotriva sa se lucrează concertat, folosind ca lansator de rachete presa naţională!

Dâmboviţa

CSM Târgoviște este noua campioană a României la volei feminin

Publicat

pe

de

CSM Târgoviște a învins, în această după-amiază, principala adversară în lupta pentru titlu, CSM Alba Blaj, și a devenit cea mai bună echipă de volei feminin a României.

A fost un meci pe care târgoviștencele l-au controlat într-un mod fabulos. CSM Târgoviște și-a învins temerile, și-a depășit complexele și a intrat în istoria sportului dâmbovițean.

Rezultat final: CSM Târgoviște- CSM Volei Alba Blaj 3-0 (25-15, 25-15; 25-19)

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT