Connect with us

ACTUALITATE

Noi, românii, ne iubim călăii?

Publicat

pe

Aceeași veșnică întrebare ar trebui s-o avem toți în minte, atunci când ne mor cei dragi, în situații incredibile. Nouă ne-a murit copilul, după o simplă operație care ar fi trebuit să se desfășoare fără incidente. Alți copii au fost salvați de același medic. Dar situația aceasta este repetitivă. Un medic pe care toată lumea îl laudă, dar care, la un moment dat, începe să devină din înger salvator demonul morții, cum ar trebui să fie tratat în continuare? Ar trebui să fie oprit, pentru că a greșit și greșelile au adus moartea? Sau ar trebui să fie lăsat să opereze în continuare?

Aceeași întrebare s-a pus în cazul doctorului Burnei, care a salvat multe vieți, dar la fel de multe a și distrus. Ancheta încă nu e finalizată în cazul lui și poate că românii au uitat. Memoria colectivă este de foarte scurtă durată, din păcate. Doar memoria celor care-și pierd copiii sau alți oameni dragi nu poate fi niciodată de scurtă durată. La fel e și cu luciditatea. Oare putem spune că un medic bun, dar care ajunge să greșească în mod fatal, rămâne tot un medic bun? Mai este înger sau a devenit demon? Ar trebui să-i trecem cu vederea greșelile care au ucis și să așteptăm să vedem ce face în continuare? Așa cred unii. Dar cei care cred asta nu se tem că vor deveni părtași la nenorocirea altor oameni, dacă se vor repeta greșelile acelui medic? Poate că așa s-a-ntâmplat și în cazul altor medici, dar ar trebui să devenim lucizi și să vedem că greșeala medicului care nouă ne-a luat viața copilului nostru s-ar putea repeta și în cazul altor copii.

Cum să mai consideri înger salvator un medic în care ai avut încredere, dar care ți-a lăsat copilul să sângereze până a murit, deși copilul tău putea fi salvat? Cum să taci și cum să accepți tăcerea propusă de alții, pentru a ascunde o eroare medicală atât de gravă? Cum să nu arăți adevărul unei intervenții chirurgicale prezentată ca fiind fără riscuri majore care a adus, în mod paradoxal, moartea unui copil care acum ar fi trebuit să se joace în brațele părinților și ale bunicilor lui? Și mai ales cum să-i condamni astfel la moarte pe alți copii, ca la ruleta rusească, pornind de la ideea că reputația medicului e mai importantă decât viețile noastre și ale celor pe care-i iubim?

Cei care în continuare apără reputația medicului, călcând în picioare moartea copilului nostru și viețile noastre distruse, dar și alte vieți care ar mai putea fi distruse în același fel, ar trebui să se gândească dacă e mai importantă misiunea lor de PR sau valoarea pe care o are viața, în general. Dacă PR-ul e mai important decât viața, atunci ar trebui să-și asume că devin complici la următoarele tragedii care s-ar putea întâmpla în același fel.

Iata link-ul osanalelor: https://www.facebook.com/Laura-Balanescu-Topor-un-om-exceptional-544329119340701/

UPDATE: Doamna doctor şi-a închis pagina. Nu a mai suportat criticile românilor de pretutindeni!

Material preluat din Cronica de Găeşti

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite