Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

ITM Dâmboviţa, campanie de verificare a activităţilor desfăşurate cu zilieri!

Publicat

pe

Marius Lixandru - inspector şef ITM Dâmboviţa

ITM Dâmboviţa a organizat 30 de controale şi a aplicat 26 de avertismente și amenzi în valoare de 11.000 lei în cadrul unei campanii de verificare a modului în care este respectată legea privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

Potrivit inspectorului şef Marius Lixandru, au fost avute în vedere următoarele aspecte: durata activității ocazionale care poate fi exercitată, domeniile în care se prestează munca necalificată cu caracter ocazional, regulile referitoare la completarea registrului de evidență a zilierilor și a transmiterii acestuia in vederea înregistrării la inspectoratul teritorial de muncă, dovada plății remunerației cuvenite zilierilor, utilizarea muncii copiilor și a tinerilor cu respectarea prevederilor legii.

Neconformităţi constatate: stabilirea cuantumului remunerației brute orare, cuvenite zilierului, sub valoarea pe oră a salariului de bază minim brut pe ţară, nerespectarea instrucțiunilor de completare a registrului de evidență a zilierilor, netransmiterea în termenul legal a Registrului de evidență a zilierilor la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Mesaje la împlinirea a 160 de ani de la Mica Unire înfăptuită la 24 ianuarie 1859

Publicat

pe

Foto: hunedoaralibera.ro

Sărbătorim, astăzi – 24 ianaurie 2019, 160 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza sau „Mica Unire de la 1859”. A fost primul pas important pe calea înfăptuirii României Mari, la 1 decembrie 1918.

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa: Unirea Principatelor Romane a fost o dovadă clară de înțelepciune politică

La 24 ianuarie 1859 avea loc Unirea Principatelor Române, primul pas dintr-un amplu proces de dezvoltare a unui stat modern, astfel formarea statului român devine parte a unui amplu proces istoric european.

Unirea Principatelor Romane a fost o dovadă clară de înțelepciune politică, de aceea, și nu numai, le suntem recunoscători înaintașilor noștri pentru că au avut curajul să ia decizii grele gândind pentru viitor, iar noi avem obligaţia să continuăm acest proces de transformare, să construim şi să oferim şanse generaţiilor care vin după noi, însă nu vom putea face acest lucru decât dacă vom gândi unitar. Nu vom putea face acest lucru decât dacă ne vom raporta la acelaşi sistem de valori şi de principii.

La multi ani, România și românilor de pretutindeni uniți prin sânge și tradiție!

Oana Vlăducă, deputat PSD de Dâmboviţa: Istoria României moderne s-a scris din mâna, sufletul și mintea de vizionar a lui Cuza

Istoria nu se scrie din neant. E nevoie de oameni excepționali, autori ai unor fapte excepționale. Istoria României moderne s-a scris din mâna, sufletul și mintea de vizionar a lui Cuza și, laolaltă cu el, a unor oameni care au înțeles drumul comun pe care aveau să pășească.

Și l-au asumat, ca pe un destin al țării intregite – Principatele Moldovei și Țării Românești, și l-au transformat, înnoindu-l cu valori occidentale, elemente de legislație și democrație, instituții noi.

Asta face istoria: consemnează măreția unor momente de ispravă maximă și le așterne pentru luare aminte. Să învățăm, așadar și să luăm aminte!

Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmboviţa: Avem mai multe lucruri care ne unesc, decât ne despart

Astăzi, 24 ianuarie, istoria ne mai oferă o lecție: unitatea este posibilă doar prin înțelegere reciprocă, susținerea obiectivelor naționale în afara și-n interiorul țării și multă muncă. Acum 160 de ani se unea Moldova cu Țara Românească. Acum 160 de ani se puneau bazele reformelor care au modernizat națiunea noastră sub conducerea lui A.I. Cuza.

Dacă nu ar fi existat 24 ianuarie 1859, Marea Unire de la 1 decembrie 1918 ar fi fost o ”misiune imposibilă”. Trebuie să reflectăm la lecțiile istoriei și să pregătim un proiect de țară pentru viitorii 100 de ani.

Așadar, Unirea nu s-a făcut peste noapte. Clasa politică de astăzi trebuie să înceapă cu proiecte mici, dar care să schimbe viața românilor în bine. Avem nevoie de îmbunătățirea situației din sistemul educațional și sanitar. Trebuie să ajungem la un consens pentru proiecte de infrastructură și investiții. Trebuie să susținem economia națională într-o Europă tot mai unită și o lume tot mai globalizată. Astăzi, informația și banii circulă cu viteza internetului, iar noi trebuie să ne asigurăm că valorile naționale vor fi întărite și vor ghida în direcția dorită națiunea noastră.

Fac apel către toate forțele politice, societatea civilă, mediul academic, asociațiile profesionale și educaționale și le îndemn să se așeze la aceeași masă și să adopte un pachet de soluții pentru viitorul acestei Națiuni. Avem mai multe lucruri care ne unesc, decât ne despart.

La Mulți Ani, dragi români! La Mulți Ani, România!

Adrian Ţuţuianu, senator Pro România de Dâmboviţa: Ce s-a întâmplat atunci a fost înțelegerea perfectă a clipei

Dacă e să aleg câteva cuvinte de substanță care să descrie momentul de la 24 ianuarie 1859, ele ar fi: VIZIUNE, MATURITATE, CONSENS. Ce s-a întâmplat atunci a fost înțelegerea perfectă a clipei, asumarea și fructificarea ei istorică.

Mă aflu la Iași, „Capitala Istorică a României”. Ieri am fost la Chișinău. Stau alături de Victor Ponta, de Iurie Leancă, de colegi din PRO ROMÂNIA, români cărora nu le e frică să iasă pe stradă ca să nu fie huiduiți. Este și asta o înțelegere a clipei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul spre Peştera, pe la Dichiu, a fost redeschis circulaţiei

Publicat

pe

Astăzi, 23 ianaurie 2019, a fost redeschisă circulaţia rutieră pe DJ 713 (Cota 1000 – Cabana Cuibul Dorului – Dichiu), care a fost blocat săptămâna trecută după producerea unei avalanşe.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa atenţionează participanţii la trafic că rămân în vigoae celelalte restricţii valabile pentru perioada anotimpului rece.

Să sperăm că drumul nu va fi afectat de căderile de zăpadă care se anunţă în perioada următoare. Reamintim că meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, valabilă în perioada 24 ianaurie, ora 04:00 – 25 ianaurie, ora 14:00.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!