Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu dezvăluie cum a ajuns Dragnea să taie şi să spânzure în PSD!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD la ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, face dezvăluiri fulminante. Spune acesta că Liviu Dragnea a urmărit pas cu pas, de mai multă vreme, să-şi consolideze putererea, să nu mai mişte nimeni în front, să dispună după bunul plac şi după cum îi dictează interesul de toţi ceilalţi membri ai partidului, de la secretar general şi vicepreşedinţi la nivel naţional până la şefii de filiale judeţene. Ideea este să poată elimina rapid din partid pe toţi aceia care ies din cuvântul său şi nu mai percutează la ordinele pe care le dă!

Mişcarea lui Dragnea s-a petrecut în luna martie, la ultimul congres al PSD, când, în statutul formaţiunii, au fost introduse texte noi, care i-au întărit poziţia lui Dragnea, dându-i posibilitatea să taie în carne vie.

„La ultimul congres, din neatenţia şi nepăsarea noastră, a tuturor, în statut, au fost incluse câteva modificări noi. Primul text ar fi că tot ceea ce înseamnă conducerea partidului este aleasă de congres. Preşedintele a rămas să fie ales de toţi membri de partid, iar revocarea sa să se facă în aceleaşi condiţii”, a spus Ţuţuianu.

Asta da lovitură! Liviu Dragnea nu poate fi exclus din partid decât de membrii tuturor organizaţiilor PSD din ţară, ceea ce este extrem de dificil, ca să nu zicem imposibil. În schimb, tot ce este mai jos de poziţia sa poate fi îndepărtat rapid de CEX.

„S-a introdus în statut un text conform căruia preşedintele poate retrage încrederea, deşi nu spune statutul ce înseamnă retragerea încrederii, pentru vicepreşedinţi şi secretarul general. S-a mai introdus un text, un aliniat nou potrivit căruia Comitetul Executiv Naţional al PSD, în situaţii deosebit de grave, poate să excludă din partid orice membru, cu două treimi. Această modificare nu exista până în luna martie 2018, de unde tragem concluzia că domnul Dragnea a urmărit, iar noi am acceptat din nebăgare de seamă sau din lipsă de interes, modificarea statutului într-un fel în care şi-a consolidat puterea în partid”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa este hotărât să atace în instanţă decizia CEX de excludere din partid. A spus Ţuţuianu că mai sunt câteva elemente de pus la punct, după care plângerea sa va ajunge pe masa judecătorilor. Mai mult, Ţuţuianu are de gând să invoce în instanţă nulitatea modificărilor aduse statutului PSD la congresul din primăvară, pe care le consideră nedemocratice.

„Anumite texte din acest statut, după părerea mea, sunt contrare legii partidelor politice şi normelor constituţionale. Poate reuşim să îndreptăm puţin normele statutare, în sensul democratic”, a precizat senatorul Ţuţuianu.

ACTUALITATE

Legumicultorii din Băleni reclamă deficienţe la Direcţia Agricolă Dâmboviţa. VIDEO

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Tarancuta Urbana)

La solicitarea mai multor legumicultori din comuna Băleni, senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, i-a transmis prefectului Antonel Jîjîie o informare cu privire la problemele apărute în derularea programului guvernamental de sprijinire a cultivării roşiilor în solarii în judeţul Dâmboviţa.

„Oamenii mi-au spus că, atâta timp cât la conducerea Direcţiei Judeţene pentru Agricultură a fost doamna Sânziana Bănică, lucrurile au mers foarte bine, că numărul de beneficiari ai programului de tomate s-a dublat şi că, la momentul acesta, se confruntă cu un refuz total de sprijin din partea Direcţiei Agricole Judeţene şi a altor instituţii care sunt angrenate în acest proces”, a declarat Adrian Ţuţuianu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Senatorul PRO România a dat apoi citire documentului ce i-a fost înmânat de agricultori. La final, a precizat că îi va contacta pe ministrul Petre Daea şi pe secretarul de stat Daniel Botănoiu, pentru a le aduce la cunoştinţă toate nemulţumirile ce au fost puse pe hârtie de legumicultorii din Băleni.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Realitatea spulberă demagogia lui Iohannis!

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat şi preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, a luat poziţie împotriva celor care, acum, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, în chinurile facerii unui nou guvern, critică dur politica socială şi economică pe care a dus-o PSD. Parlamentara social-democrată le răspunde celor care atacă PSD că cifrele, statisticile oficiale şi realitatea spun cu totul altceva. Viaţa românilor s-a îmbunătăţit considerabil sub guvernarea PSD, pornind de la majorările semnificative de pensii şi salarii până la crearea a mii de noi locuri de muncă.

”Românii o duc mai bine în guvernarea PSD. Câştigă mai mult, cumpără mai mult, standardul lor de viaţă a crescut. Este o realitate evidentă care spulberă demagogia lui Iohannis, minciunile acestuia despre guvernarea PSD, prin care se chinuie să mascheze că n-a făcut nimic bun pentru România în cei cinci ani de mandat.

Cifrele oficiale de la Ministerul Muncii sunt extrem de edificatoare în acest sens. Astfel, de la 1 octombrie 2019, numărul salariaţilor activi este cu 72.000 mai mare faţă 1 ianuarie 2019, şi cu 91.000 mai mare faţă de 1 ianuarie 2018. De asemenea, de la 1 octombrie 2019, numărul angajatorilor activi este cu 20.000 mai mare faţă 1 ianuarie 2019, şi cu 38.000 mai mare faţă de 1 ianuarie 2018.

Sunt nenumărate exemplele care certifică faptul că PSD a guvernat cu adevărat pentru români. Salariul mediu net a crescut cu 44%, de la 2.172 de lei în noiembrie 2016, la 3.142 lei în septembrie 2019. Puterea de cumpărare a salariului mediu este cu 40% mai mare acum, faţă de 2016. Pensia medie a crescut cu 54,5%, de la 885 de lei în 2016, la 1.368 de lei acum, după mărirea cu 15% din septembrie a punctului de pensie. Puterea de cumpărare a pensiei medii este cu 40,8% mai mare acum, faţă de 2016.

Creşterea evidentă a puterii de cumpărare arată clar propaganda mincinoasă a Opoziţiei, care a afirmat în mod tendenţios şi eronat că majorările de salarii şi pensii ar fi fost făcute degeaba, deoarece ar fi fost anulate de rata inflaţiei.

Nimic nu este mai important şi mai relevant pentru o guvernare decât bunăstarea oamenilor! În România, acum, oamenii trăiesc mai bine decât atunci când PSD a preluat guvernarea. Este o realitate pe care nicio minciună nu o poate desfiinţa, nicio dezinformare, niciun atac, indiferent de unde ar veni, cu atât mai mult de la Klaus Iohannis”, precizează Carmen Holban – deputat PSD de Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web