Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu dezvăluie cum a ajuns Dragnea să taie şi să spânzure în PSD!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD la ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, face dezvăluiri fulminante. Spune acesta că Liviu Dragnea a urmărit pas cu pas, de mai multă vreme, să-şi consolideze putererea, să nu mai mişte nimeni în front, să dispună după bunul plac şi după cum îi dictează interesul de toţi ceilalţi membri ai partidului, de la secretar general şi vicepreşedinţi la nivel naţional până la şefii de filiale judeţene. Ideea este să poată elimina rapid din partid pe toţi aceia care ies din cuvântul său şi nu mai percutează la ordinele pe care le dă!

Mişcarea lui Dragnea s-a petrecut în luna martie, la ultimul congres al PSD, când, în statutul formaţiunii, au fost introduse texte noi, care i-au întărit poziţia lui Dragnea, dându-i posibilitatea să taie în carne vie.

„La ultimul congres, din neatenţia şi nepăsarea noastră, a tuturor, în statut, au fost incluse câteva modificări noi. Primul text ar fi că tot ceea ce înseamnă conducerea partidului este aleasă de congres. Preşedintele a rămas să fie ales de toţi membri de partid, iar revocarea sa să se facă în aceleaşi condiţii”, a spus Ţuţuianu.

Asta da lovitură! Liviu Dragnea nu poate fi exclus din partid decât de membrii tuturor organizaţiilor PSD din ţară, ceea ce este extrem de dificil, ca să nu zicem imposibil. În schimb, tot ce este mai jos de poziţia sa poate fi îndepărtat rapid de CEX.

„S-a introdus în statut un text conform căruia preşedintele poate retrage încrederea, deşi nu spune statutul ce înseamnă retragerea încrederii, pentru vicepreşedinţi şi secretarul general. S-a mai introdus un text, un aliniat nou potrivit căruia Comitetul Executiv Naţional al PSD, în situaţii deosebit de grave, poate să excludă din partid orice membru, cu două treimi. Această modificare nu exista până în luna martie 2018, de unde tragem concluzia că domnul Dragnea a urmărit, iar noi am acceptat din nebăgare de seamă sau din lipsă de interes, modificarea statutului într-un fel în care şi-a consolidat puterea în partid”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa este hotărât să atace în instanţă decizia CEX de excludere din partid. A spus Ţuţuianu că mai sunt câteva elemente de pus la punct, după care plângerea sa va ajunge pe masa judecătorilor. Mai mult, Ţuţuianu are de gând să invoce în instanţă nulitatea modificărilor aduse statutului PSD la congresul din primăvară, pe care le consideră nedemocratice.

„Anumite texte din acest statut, după părerea mea, sunt contrare legii partidelor politice şi normelor constituţionale. Poate reuşim să îndreptăm puţin normele statutare, în sensul democratic”, a precizat senatorul Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Casă în flăcări la Valea Lungă. O persoană a fost găsită decedată

Publicat

pe

O locuință din satul Gheboasa, comuna Valea Lungă, județul Dâmbovița, a fost cuprinsă de flăcări în această noapte.

Din primele informații, o persoană a fost găsită decedată în casă. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani. La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul din Moreni cu mai echipaje de stingere. VOM REVENI.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Accident de circulație mortal la Bilciurești

Publicat

pe

Foto arhivă

O femeie de aproximativ 55 de ani a murit, în această seară, în urma unui accident de circulație petrecut în comuna Bilciurești, județul Dâmbovița.

Victima, rămasă încă neidentificată, se angajase în traversarea străzii, neregulamentar, fără să se asigure, în momentul în care a fost lovită de un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani din aceiași localitate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!