Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu dezvăluie cum a ajuns Dragnea să taie şi să spânzure în PSD!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD la ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, face dezvăluiri fulminante. Spune acesta că Liviu Dragnea a urmărit pas cu pas, de mai multă vreme, să-şi consolideze putererea, să nu mai mişte nimeni în front, să dispună după bunul plac şi după cum îi dictează interesul de toţi ceilalţi membri ai partidului, de la secretar general şi vicepreşedinţi la nivel naţional până la şefii de filiale judeţene. Ideea este să poată elimina rapid din partid pe toţi aceia care ies din cuvântul său şi nu mai percutează la ordinele pe care le dă!

Mişcarea lui Dragnea s-a petrecut în luna martie, la ultimul congres al PSD, când, în statutul formaţiunii, au fost introduse texte noi, care i-au întărit poziţia lui Dragnea, dându-i posibilitatea să taie în carne vie.

„La ultimul congres, din neatenţia şi nepăsarea noastră, a tuturor, în statut, au fost incluse câteva modificări noi. Primul text ar fi că tot ceea ce înseamnă conducerea partidului este aleasă de congres. Preşedintele a rămas să fie ales de toţi membri de partid, iar revocarea sa să se facă în aceleaşi condiţii”, a spus Ţuţuianu.

Asta da lovitură! Liviu Dragnea nu poate fi exclus din partid decât de membrii tuturor organizaţiilor PSD din ţară, ceea ce este extrem de dificil, ca să nu zicem imposibil. În schimb, tot ce este mai jos de poziţia sa poate fi îndepărtat rapid de CEX.

„S-a introdus în statut un text conform căruia preşedintele poate retrage încrederea, deşi nu spune statutul ce înseamnă retragerea încrederii, pentru vicepreşedinţi şi secretarul general. S-a mai introdus un text, un aliniat nou potrivit căruia Comitetul Executiv Naţional al PSD, în situaţii deosebit de grave, poate să excludă din partid orice membru, cu două treimi. Această modificare nu exista până în luna martie 2018, de unde tragem concluzia că domnul Dragnea a urmărit, iar noi am acceptat din nebăgare de seamă sau din lipsă de interes, modificarea statutului într-un fel în care şi-a consolidat puterea în partid”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa este hotărât să atace în instanţă decizia CEX de excludere din partid. A spus Ţuţuianu că mai sunt câteva elemente de pus la punct, după care plângerea sa va ajunge pe masa judecătorilor. Mai mult, Ţuţuianu are de gând să invoce în instanţă nulitatea modificărilor aduse statutului PSD la congresul din primăvară, pe care le consideră nedemocratice.

„Anumite texte din acest statut, după părerea mea, sunt contrare legii partidelor politice şi normelor constituţionale. Poate reuşim să îndreptăm puţin normele statutare, în sensul democratic”, a precizat senatorul Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Rovana Plumb vrea unitate şi continuarea proiectelor din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PSD Dâmboviţa nu a fost una furtunoasă, aşa cum se aşteptau mulţi. Rovana Plumb care este, aşa cum am mai spus, un politician abil, a dezamorsat încă de la început orice urmă de tensiune sau de posibil conflic.

Preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa i-a asigurat pe toţi membrii BPJ că vrea linişte în organizaţie şi multă colaborare în ceea ce priveşte problemele de partid şi respectarea programului de guvernare. A promis că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a sprijini proiectele aflate în derulare în judeţul Dâmboviţa şi pe cele care urmează a fi implementate.

Rovana Plumb le-a spus celor prezenţi că nu se va produce, aşa cum s-a auzit, nicio schimbare la nivel de subprefect, preşedinte de Consiliu Judeţean sau vicepreşedinţi. Vrea organizaţia unită şi pregătită pentru noile confruntări electorale.

Ministra Plumb le-a comunicat că nu va rămâne la conducerea PSD Dâmboviţa decât pentru câteva luni. Nu a vrut să comenteze în nici un fel acuzele pe care i le-a adus Adrian Ţuţuianu. Ba mai mult, a apreciat activitatea pe care acesta a depus-o în fruntea organizaţiei. Au existat în BPJ trei voci care l-au înfierat dur pe Adrian Ţuţuianu, un primar, un lider de organizaţie şi un şef de la deconcentrate.

Liderii judeţeni au aflat la această întâlnire că nu înregistrările au cântărit în decizia de excludere a lui Adrian Ţuţuianu, ci scrisoarea puciştilor împotriva lui Liviu Dragnea, care a aprins spiritele în PSD şi a înfierbântat la maximum opinia publică.

Cert este că, după prima întâlnire cu preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa, membrii BPJ au plecat oarecum mulţumiţi că situaţia rămâne sub control, iar stările de nervozitate şi tensiune acumulate în ultimile săptămâni nu au dat pe dinafară.

„Tratăm cu mult respect problemele judeţului Dâmboviţa. Tratăm cu mult respect şi responsabilitate tot ceea ce am promis dâmboviţenilor. De aceea, astăzi, în cadrul Biroului Politic judeţean, primul după CEX-ul care a avut loc la Bucureşti, mesajul unanim al tuturor colegelor şi colegilor parlamentari, consilieri judeţeni şi primari, care fac parte din BPJ, este acela de unitate. Organizaţia PSD Dâmboviţa merge înainte la fel de puternică şi unită. Cel de-al doilea mesaj este cel de muncă, prin care să punem în aplicare măsurile cu care am venit în faţa românilor, atât aici, în judeţ, cât şi la nivel naţional. Comunităţile locale, prin colegele şi colegii noştri primari, vor răspunde nevoilor cetăţenilor, vor veni cu soluţii şi cu măsurile pe care le-au promis şi pe care le vor respecta.

Guvernul condus de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă sprijină toate comunităţile locale, şi de aici, din Dâmboviţa, pentru a răspunde nevoilor şi problemelor cetăţenilor. Mă bucur enorm de mult că astăzi acest sentiment de unitate, de demnitate şi de lucru în echipă este în continuare temelia forţei organizaţiei PSD Dâmboviţa şi vreau să le mulţumesc tuturor pentru modul în care au răspuns convocării Biroului Politic Judeţean, convocare pe care am făcut-o în calitatea mea de preşedinte interimar al organizaţiei PSD Dâmboviţa.

Ca preşedinte interimar al PSD Dâmboviţa, voi răspunde la orice solicitare şi chemare a colegelor şi colegilor noştri parlamentari, consilieri judeţeni, consilieri locali, primari, începând de la Târgovişte, pentru a veni cu soluţii şi cu sprijin.

Le mulţumesc pentru faptul că, şi de această dată, deşi organizaţia a trecut prin momente dificile, au dat dovadă, ca întotdeauna, şi aveam încredere în acest lucru, de maturitate politică, însemnând responsabilitate faţă de cetăţenii care ne-au votat.

Cetăţenii care ne-au votat, aici în Dâmboviţa, nu vor dispute, nu vor scandaluri, au nevoie de şcoli, de unităţi sanitare, de drumuri, de asistenţă socială, de locuri de muncă şi asta ne-am angajat să facem în continuare, să dezvoltăm comunităţile locale şi să facem un trai mai bun pentru fiecare dintre dâmboviţeni”, a declarat Rovana Plumb la finalul şedinţei BPJ.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Adolescenţi din Argeş au distrus 11 maşini în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Trei adolescenţi din judeţul Argeş, cu vârste între 16-17 ani, au fost reţinuţi de poliţiştii din Găeşti pentru comiterea infracţiunilor de furt şi distrugere.

Tinerii sunt bănuiţi că, în noaptea de 15/16 noiembrie, ar fi sustras mai multe bunuri şi ar fi provocat distrugeri la nu mai puţin de 11 autovehicule parcate în localităţile Crângurile şi Valea Mare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!