Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu dezvăluie cum a ajuns Dragnea să taie şi să spânzure în PSD!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, exclus din PSD la ultima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, face dezvăluiri fulminante. Spune acesta că Liviu Dragnea a urmărit pas cu pas, de mai multă vreme, să-şi consolideze putererea, să nu mai mişte nimeni în front, să dispună după bunul plac şi după cum îi dictează interesul de toţi ceilalţi membri ai partidului, de la secretar general şi vicepreşedinţi la nivel naţional până la şefii de filiale judeţene. Ideea este să poată elimina rapid din partid pe toţi aceia care ies din cuvântul său şi nu mai percutează la ordinele pe care le dă!

Mişcarea lui Dragnea s-a petrecut în luna martie, la ultimul congres al PSD, când, în statutul formaţiunii, au fost introduse texte noi, care i-au întărit poziţia lui Dragnea, dându-i posibilitatea să taie în carne vie.

„La ultimul congres, din neatenţia şi nepăsarea noastră, a tuturor, în statut, au fost incluse câteva modificări noi. Primul text ar fi că tot ceea ce înseamnă conducerea partidului este aleasă de congres. Preşedintele a rămas să fie ales de toţi membri de partid, iar revocarea sa să se facă în aceleaşi condiţii”, a spus Ţuţuianu.

Asta da lovitură! Liviu Dragnea nu poate fi exclus din partid decât de membrii tuturor organizaţiilor PSD din ţară, ceea ce este extrem de dificil, ca să nu zicem imposibil. În schimb, tot ce este mai jos de poziţia sa poate fi îndepărtat rapid de CEX.

„S-a introdus în statut un text conform căruia preşedintele poate retrage încrederea, deşi nu spune statutul ce înseamnă retragerea încrederii, pentru vicepreşedinţi şi secretarul general. S-a mai introdus un text, un aliniat nou potrivit căruia Comitetul Executiv Naţional al PSD, în situaţii deosebit de grave, poate să excludă din partid orice membru, cu două treimi. Această modificare nu exista până în luna martie 2018, de unde tragem concluzia că domnul Dragnea a urmărit, iar noi am acceptat din nebăgare de seamă sau din lipsă de interes, modificarea statutului într-un fel în care şi-a consolidat puterea în partid”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

Fostul preşedinte al PSD Dâmboviţa este hotărât să atace în instanţă decizia CEX de excludere din partid. A spus Ţuţuianu că mai sunt câteva elemente de pus la punct, după care plângerea sa va ajunge pe masa judecătorilor. Mai mult, Ţuţuianu are de gând să invoce în instanţă nulitatea modificărilor aduse statutului PSD la congresul din primăvară, pe care le consideră nedemocratice.

„Anumite texte din acest statut, după părerea mea, sunt contrare legii partidelor politice şi normelor constituţionale. Poate reuşim să îndreptăm puţin normele statutare, în sensul democratic”, a precizat senatorul Ţuţuianu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Drumul spre Peştera, pe la Dichiu, a fost redeschis circulaţiei

Publicat

pe

Astăzi, 23 ianaurie 2019, a fost redeschisă circulaţia rutieră pe DJ 713 (Cota 1000 – Cabana Cuibul Dorului – Dichiu), care a fost blocat săptămâna trecută după producerea unei avalanşe.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa atenţionează participanţii la trafic că rămân în vigoae celelalte restricţii valabile pentru perioada anotimpului rece.

Să sperăm că drumul nu va fi afectat de căderile de zăpadă care se anunţă în perioada următoare. Reamintim că meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, valabilă în perioada 24 ianaurie, ora 04:00 – 25 ianaurie, ora 14:00.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Gheorghe Ana, atac la Adrian Ţuţuianu. Ia-ţi mâinile de pe Organizația PSD Dâmboviţa!

Publicat

pe

Gheorghe Ana, unul dintre liderii de vază ai PSD Dâmboviţa dintr-o epocă aproape apusă, fost deputat, vicepreşedinte şi preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a ieşit la atac, contracarându-l pe Adrian Ţuţuianu, de luni – 21 ianaurie 2019, membru în Pro România. Gheorghe Ana a fost deranjat, se pare, de postările din ultimele zile ale lui Adrian Ţuţuianu şi a decis să îi răspundă acestuia într-un stil mai virulent, dar, după cum singur spune în titulatura textului publicat, „Respectând Adevărul”.

„Ieri, am citit o postare care mi-a trezit în minte amintiri despre adevăruri pe care autorul încearcă să le ascundă. Acum 20 de ani, am semnat o hârtie de care azi îmi pare rău! Îmi pare rău pentru că, deși recunoaște, partidul i-a dat tot ceea ce el nici nu visa acum 20 de ani. Iar acum încearcă să arate opiniei publice cât de harnic și de deștept a fost și este! Pai, măi, Adriane, ai venit în PDSR de la un partid de trădatori (APR) cu gândul declarat să faci carieră politică și astăzi eşti unde îți este locul!

Ai intrat într-o organizație formată din peste 30.000 de membri, structurată pe organizații în fiecare sat și comună. Activitatea ta, la începuturi, a fost de purtător de cuvânt, după care, cu sprijinul colegilor, al meu, dar mai ales al fostului președinte de organizație, răposatul Ion Stan, ai fost promovat treaptă cu treaptă. Nici financiar nu ţi-a mers rău!

În 2012, ai fost numit președinte de organizație, prin înlăturarea celui care îți fusese mentor de către actualul tău șef! Ce coincidenţă, ai ajuns de unde ai plecat prima dată!!! Primul lucru pe care l-ai făcut, după instalare, a fost acela de a scapă de cei cu notorietate și cu un cuvânt în partid, că doar trebuia să fii supus votului organizației.

Cu cerbicie și tenacitate, ai scris scenarii, folosindu-te de o adevărată camarilă adusă lângă tine în organizație pentru a înlătura orice persoană care ar putea fi împotriva ta.

Nu am să dau nume pentru că ele sunt deja notorii în memoria membrilor vechi de partid, dar și a opiniei publice! Ai condus 7 ani organizația și județul, folosindu-te de aceleași măsuri discreționare și înscenând tot timpul scenarii securiste potențialilor contracandidați!

Vorbeşti tot timpul de bătăliile electorale câştigate, trecute numai în dreptul tău, fără a aminti vreodată rolul jucat de masa mare de activiști, formați nu de tine, ci de generații întregi care s-au succedat la conducerea organizației.

De fapt, narcisismul tău este cronic pentru că inclusiv realizările județului sunt prezentate ca realizări personale. Dacă ar fi să spunem adevărul legat de dezvoltarea județului, nu este unul favorabil celor două mandate (spun două pentru că și pe al doilea tot tu îl conduci din umbră, atât cât mai poţi!).

Sunt proiecte mari pe care nu le-ai dus până la capăt, unele chiar sunt compromise, cum ar fi colectarea gunoiului, centura ocolitoare a municipiului Târgovişte, Stațiunea Padina-Peștera, lărgirea la patru benzi a traseului Bâldana-Centru Tehnologic al Grupului Renault. Sunt numai câteva proiecte mari începute de colectivul condus de mine în mandatul la CJD 2004-2008!

Nu ai lansat niciun proiect pe infrastructura mare, deși posibilități financiare ai avut, slava domnului. Ţi-a lipsit viziunea pentru dezvoltarea județului, dar și faptul că te-ai înconjurat de oameni foarte slab pregătiți!

Te-a interesat numai imaginea ta, nu și dezvoltarea județului. Ai ocupat funcții din ce în ce mai importante și ai ajuns să crezi că totul ți se cuvine.

Mi-am permis să-ți spun să te oprești de la un demers care va fi sortit eșecului. Nu ai renunțat și ai intrat într-un scenariu în care jucai rolul de sacrificat, sperând că tu vei fi, în viitorul apropiat, Marele Lider!

Şi, dacă îți reușea demersul, tu tot nu ajungeai, pentru că jocurile erau făcute pentru șeful tău! Ceea ce mă surprinde și totodată mă intrigă este ideea ta că partidul este compromis prin statutul de condamnat al liderului. Păi, pentru ce a fost condamnat? Nu pentru partid? De câte ori, prin luările de cuvânt, tu și şeful tău aţi incriminat hotărârea nedreaptă de condamnare pentru Referendum a lui Liviu Dragnea? Niciodată, pentru că participai împreună cu șeful tău la un scenariu care, în final, să ducă la acapararea partidului.

Ăsta era adevăratul scop la care văd că nici acum nu ați renunțat. Faci apel la primari și consilieri să ți se alăture, uitând că plecarea lor din partid înseamnă pierderea calității de aleși! Câţi vor renunța și pentru ce? Normal ar fi trebuit ca și tu, odată cu demersul tău eșuat, să-ți fi dat demisia din toate funcțiile pe care partidul ţi le-a dat! Dar la tine verticalitatea este numai la nivel declarativ.

Închei aceste comentarii, cerindu-ți un singur lucru, în calitatea pe care o am, de membru fondator al Organizației PSD Dâmbovița, și anume: Ia-ți mâinile de pe Organizația PSD Dâmboviţa”, a scris Gheorghe Ana pe pagina de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!