Conectați-vă cu noi

POLITIC

ŢUŢUIANU: Dragnea are o vulnerabilitate juridică ce trage în jos partidul

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu a descris, pentru digi24.ro, ziua în care s-a votat „cu cuţitele pe masă şi s-a negociat cu promisiuni şi ameninţări” excluderea sa din PSD.

Reporter: 53 de voturi pentru excluderea dvs din PSD, doar 9 colegi au votat împotrivă. Cum vă explicaţi?

Adrian Ţuţuianu, senator: Era un vot pe care eu l-am anticipat, sigur, cu două – trei excepţîi, l-am anticipat de duminică, de dinainte de Comitetul Executiv Naţional, s-au făcut tot felul de lucruri în stilul cunoscut, s-au împărțit funcții, la acest Comitet Dragnea și-a asigurat în continuare o tutelare excesivă a organismului de conducere curentă a activității partidului.

Reporter: Se pot cumpără atât de ușor oameni în PSD?

Adrian Ţuţuianu: Chestiunea nu este dacă se cumpără sau nu oameni în PSD, oamenii sunt oameni cu multe calități, cu multe defecte, indiferent de partidul din care fac parte, unii se gândesc că e bine să aibă o funcție astăzi, pentru că mâine nu se știe dacă se mai poate să aibă o astfel de oportunitate, unii nu au curajul să exprime un punct de vedere tranșant cu liderul partidului, dar fac discuțîi pe la colțuri, deci, sunt situații diferite care au generat de foarte multă vreme o dezbatere formală, pentru că dezbaterea adevărată în care te duci cu curaj și spui ce gândeşti și liderul preia anumite mesaje fără să creadă că, dacă spui ceva, ești împotriva partidului, deci, astfel de discuții nu prea au mai avut loc.

Interviul integral pe digi24.ro

POLITIC

PERPLEX. Liberalii au trecut spitalele regionale în propriul portofoliu de promisiuni

Publicat

pe

Liberalii au preluat de la social-democraţi ştafeta unor proiecte rămase încă neonorate. Reprezentanţii Guvernului Orban, ajunşi la putere printr-o conjunctură ciudată şi cu sprijinul tacit al PSD, cred acum că vor rămâne o veşnicie la cârma ţării. Fenomenul se întâmplă de obicei. Când eşti acolo, sus, cocoţat la manetele puterii, te debarasezi de realitate, de cei de jos, de adevăratele probleme ale vieţii. Vezi totul la nivel electoral, te rupi în promisiuni.

Aşa se explică probabil povestea liberală despre construirea spitalelor regionale la Cluj,Iaşi şi Craiova. Am mai auzit parcă de treaba asta.Brevetul promisiunilor în ceea ce priveşte aceste obiective nu le aparţine! Spun liberalii că cele trei unităţi medicale mamut vor fi construite în perioada 2021-2027. Gata, cred ei că, lansând aceste idei, şi-au asigurat guvernarea pentru următorul cincinal, plus încă ceva. Se înşeală!

Nu au înţeles politicienii români că lumea este într-o continuă schimbare, mentalităţile – la fel, încrederea – asemenea şi percepţia – aidoma. Aşa că mai uşor cu demagogia, s-a găsit vaccin pentru ea!

Citește în continuare

Dâmboviţa

Amânarea relaxării bagă turismul în moarte clinică!

Publicat

pe

Vestea că Guvernul Orban, pe fondul sporirii numărului de infectări cu coronavirus, amână relaxarea propusă să înceapă la 1 iulie a bulversat opinia publică şi a dat clar apă la moară opozanţilor politici. Aceștia critică în termeni duri decizia care poate băga în faliment total industria de turism autohtonă şi dă peste cap bruma de vacanţă a românilor.

„După ce închide domeniul începând chiar de-a doua zi de dimineață, după întâlnirea nocturnă de la Guvern, după ce a promis relaxarea condițiilor, dar și sprijin pentru hoteluri și restaurante, Orban șochează din nou: amână redeschiderea HORECA, mult așteptată de la 1 Iulie 2020.

De ce? Păi cum de ce? Nu sunt în stare să vină cu soluții de relansare economică și preferă ca sub masca COVID-19 să mențină închis întregul domeniu economic, fără să țină seama de posibilele drame ale investitorilor din domeniu. Chiar el a recunoscut că și-au „stors creierii” până la 4 dimineața pentru ca a doua zi să vină cu ceva.

Practic, nu au venit cu nimic! Păi cum să iasă ceva bun dacă lucrezi doar „pe genunchi”, doar cu ageamii avizi de a-și atinge doar propriile interese meschine? Cum să vii cu soluții pentru economie când umpli guvernul de cârciumari, coafeze sau șomeri? Cum să te intereseze soarta românilor când tu, sub masca COVID-19, faci achiziții publice iresponsabile și te împrumuți într-un ritm amețitor?

Din această situație nu se poate ieși decât prin comunicare continuă, cu echipă de specialiști în domeniu, cu achiziții transparente și, cel mai important, cu gândul la fiecare român, indiferent că te votează sau nu”, a scris, pe Facebook, liderul ALDE Dâmboviţa – Ionel Petre.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!