Connect with us

ACTUALITATE

„Arte pentru carte” susţine copii cu rezultate bune la învăţătură, în ciuda problemelor!

Publicat

pe

Imaginează-ți că ești pasionat de învățătură, dar nu ai cum să îți urmezi drumul, fie din cauza problemelor financiare, fie datorită unor neajunsuri fizice.

Asociația umanitară Tadeu, în colaborare cu Biserica Sfântul Dumitru-Poștă, încearcă să vină în întâmpinarea acestor momente dificile şi organizează, în acest week-end, la sediul Universității Ecologice din București (strada Franceză nr. 22) a doua ediție a evenimentului caritabil „Arte pentru carte”, care are ca scop strângerea de fonduri pentru bursele a patru copii cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu posibilități materiale reduse.

Evenimentul va găzdui ateliere – de la gastronomie, la olărit, sau mărgelit – momente artistice, concursuri și expoziții. Îi putem susține pe Florentina, Izabela, Valentina și Denis participând la numeroasele acțiuni pregătite cu drag de organizatori și oferind o donație în schimbul produselor expuse, lucrate manual.

Pentru cei care vor să îi susțină pe cei patru copii, dar nu pot ajunge la târg, publicăm contul Asociației umanitare Tadeu în care pot fi depuși bani pentru Florentina, Izabela, Valentina și Denis:
RO29 BTRL RONC RT04 0801 7801.

Cine sunt copiii pe care îi susținem anul acesta?

Florentina suferă de diplegie spastică (paralizie cerebrală), lucru ce îi îngreunează orice activitate obișnuită, dar care nu o împiedică să fie pasionată de dansuri. Deși este nevoită să urmeze în fiecare zi terapii de recuperare, nu lipsește niciodată de la școală. Are nevoie de susținere pentru a termina clasa cu notă mare și pentru a putea continua programul de recuperare. Cu banii din bursă, mama dorește să-i asigure fiicei sale un meditator la matematică și la limba română.

Izabela este sora Florentinei, iar faptul că a asistat, de când era mică, la terapiile surorii ei, a făcut-o să își dorească foarte mult să ajute, la rândul ei, alți copii. Vrea să devină kinetoterapeut și visează să studieze la Facultatea de Medicină. Veniturile familiei nu pot acoperi momentan meditațiile Izabelei (biologie, chimie și limba română), însă prin evenimentul de week-endul acesta sperăm să putem face un câțiva pași pentru a o susține pe Izabela.

Valentina este bolnavă de cancer și de curând a suferit o operație în Italia, cu eforturi financiare mari pentru familie. Cu toate acestea, este o fetiță energică, sociabilă, cu rezultate foarte bune la școală. Părinții sunt foarte mândri de fiica lor și fac tot ce le stă în putință pentru a o ajuta să își urmeze pasiunile: handbalul, dansul și tenisul, iar puțin sprijin este mai mult decât binevenit.

Denis este elev în clasa a V-a, în Mogoșoaia, și își dorește să ajungă preot. Cu bucuria de a merge la școală și a învăța în fiecare zi, atunci când este acasă, Denis își ajută tatăl și bunica la gospodărie și este băiat de altar la biserica din Mogoșoaia. Alături de cei patru frați ai săi, băiatul este crescut de tatăl lor și de bunică.

La prima ediție, de anul trecut, a evenimentului „Arte pentru carte”, alți trei copii au primit burse sociale oferite din donațiile participanților: Mihai, elev în clasa a X-a, un băiat isteț, ambițios şi atent, pasionat de informatică, Maria Cristina, o fetiță ce suferă de o malformație a coloanei vertebrale și este crescută de mama și bunica sa, și Mauro, un mic pictor de care are grijă bunica sa.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Documentarul despre Ilie Năstase va fi lansat pe 28 aprilie la Târgoviște, în prezența echipei

Publicat

pe

De

Duminică – 28 aprilie, de la ora 19:00 la Cinema Independența din Târgoviște, va avea loc premiera documentarului NASTY, despre cariera și viața tenismenului român, în prezența echipei.

O lansare similară are loc și la Ploiești, la Cinema City Shopping City, tot duminică – 28 aprilie, de la ora 19:00.

Ilie Năstase, cunoscut drept „băiatul rău al sportului”, a fost adesea descris de presa internațională ca fiind „magnific”, „fermecător”, „temperamental” și „arogant”.

Documentarul NASTY explorează viața și cariera acestui legendar tenisman, primul număr 1 din istoria clasamentului ATP. Filmul aduce în prim-plan controversele care l-au înconjurat și influența sa asupra lumii tenisului, oferind imagini de arhivă inedite și interviuri cu mari sportivi precum Rafael Nadal, Björn Borg, Jimmy Connors, Nadia Comăneci sau Boris Becker. De asemenea, NASTY include și un interviu exclusiv cu Phil Knight, co-fondatorul Nike, care vorbește despre relația sa cu Năstase, primul sportiv profesionist care a semnat un contract cu celebrul brand în 1972.

Documentarul este regizat de Tudor Giurgiu, Cristian Pascariu și Tudor D. Popescu, fiind distribuit de Transilvania Film. Printre producătorii NASTY se numără Cosmin Hodor (HDR Evolution) și Tudor Giurgiu (Libra Films), iar co-producător este Hanka Kastelicová (Vice President & Executive Producers Documentaries HBO EMEA – HBO Max). 

În 1972, Ilie Năstase a câștigat primul său US Open și a ajuns în finala Cupei Davis și a Wimbledonului. O combinație irezistibilă de talent, excentricitate și umor au făcut din Nasty (porecla pe care i-a dat-o presa) un veritabil showman admirat de fani, comentatori, dar și de alți sportivi. După Năstase, tenisul nu a mai fost la fel.

„Ilie Năstase pe teren a fost fabulos. Acest tânăr venit dintr-o țară comunistă a reușit, în doar câțiva ani, să cucerească lumea prin talent și personalitate. Lucrăm de 5 ani pentru acest proiect, timp în care am descoperit arhive impresionante despre cariera și viața lui Năstase și am avut șansa să discutăm cu superstaruri ale sportului, oameni care au fost profund influențați de el. Cred că, în final, eforturile noastre se vor vedea pe marele ecran – un portret al unui personaj complex, mereu surprinzător, greu de definit, care a făcut istorie și pentru România, dar și pentru tenis” – Tudor Giurgiu, regizor și producător.

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul: https://transilvaniafilm.ro/nasty-bilete/ 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: Ziua internațională a dansului va fi marcată printr-un recital de balet și muzică

Publicat

pe

Vineri – 26 aprilie 2025, de la ora 14:30, în Amfiteatrul Mic „Ciprian Porumbescu” al Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, se va sărbători în avans „Ziua internațională a dansului” (29 aprilie). Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediție, care îi este dedicată balerinei Anna Pavlova.

După prezentarea biografiei și a activității profesionale, elevii secției de balet a Școlii Populare de Arte „Octav Enigarescu”, în colaborare cu Școala de Balet „Daniela Rotari” și în parteneriat cu elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, vor susține un recital de balet și muzică.

„La fiecare ediție, pe lângă un recital de balet sau masterclass, este aleasă o temă educativă pentru copii, din Istoria Dansului Universal.

Prima editie a fost dedicată balerinei Maya Plisetskaya, care l-a avut ca invitat special pe regizorul Suren Shahverdyan.

La a doua ediție, copiilor li s-a prezentat biografia și viața coregrafei de teatru – dans contemporan, de origine germană, Pina Bauschsi, și a fost susținut și un masterclass cu coregraful și prof. dr. Robert Mihael Zahariuc.

A treia ediție a adus în prim plan activitatea coregrafului Marius Petipa și coregrafiile acestuia. Prezentarea a fost susținută de prof. dr. Jaquieline Bratu, prof. doctorand Violeta Captari și profesorul Daniela Rotari și, de asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc și un recital de balet suținut de elevele acestor profesori, cu variațiile din baletele create de Maestrul Marius Petipa.

Anul acesta, doamna Daniela Rotari Pătuleanu, profesor al clasei de balet din cadrul Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”, va dedica cea de-a IV-a ediție, balerinei Anna Pavlova”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite