Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Deputata Oana Vlăducă, demersuri la Bucureşti pentru un centru de legume-fructe

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PSD de dâmboviţa, i-a solicitat ministrului Agriculturii, Petre Daea, să sprijine demersul iniţiat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în vederea în fiinţării unui centru de colectare legume-fructe în bazinul agricol Lunguleţu.

Parlamentara a punctat că Dâmboviţa s-a impus ca furnizor principal de legume şi fructe pentru Capitală şi pentru municipiiile învecinate. În plus, beneficiază şi de un atuu de ordin strategic: apropierea de Bucureşti, care este cel mai mare centru urban și comercial din țară.

„Direcţi Agricolă Dâmbovița, cu sprijinul autorităților locale, a identificat și câteva locații posibile pentru înființarea acestui centru de colectare:
• UAT Potlogi poate pune la dispoziție o suprafață de 20 ha deținute în proprietate privată, cu posibilitate de cumpărare;
•ADS Dâmbovița deține suprafețe pretabile de peste 50 ha, cu acces la drum național, autostradă și utilități în punctele Corbii Mari și Bucșani”, se arată în textul interpelării pe care deputata Oana Vlăducă a adresat-o ministrului Petre Daea.

A mai explicat deputata PSD că, în ultimii ani, s-au accesat foarte multe fonduri europene, însă acestea au fost destinate, cu precădere, segmentului de producție și mai puțin în depozitare, procesare și desfacere.

„Situația impune măsuri urgente pentru a asigura condiții de valorificare a producției către piață”, concluzionează Oana Vlăducă.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT