Connect with us

ACTUALITATE

Scandal financiar la Şcoala „Matei Gr. Vlădeanu” Cândeşti!

Publicat

pe

Tiberiu Gheorman - consilier local comuna Cândeşti

Tiberiu Gheorman, consilier local în comuna Cândeşti, judeţul Dâmboviţa, a transmis Inspectoratului Şcolar o informare cu privire la faptul că părinţii elevilor au fost obligaţi de către directorul unităţii de învăţământ să contribuie cu bani pentru tăierea lemnelor necesare încălzirii, în condiţiile în care Consiliul Local a aprobat sumele necesare acestei operaţiuni. Mai mult chiar, a fost demarată, la finalul lunii octombrie, cu beneficiarii de ajutor social, acţiunea de tăiere şi spargere a materialului lemnos.

„În data de 24.10.2018, d-na Constantinescu Irina solicită primarului comunei Candesti includerea pe ordinea de zi pentru sedinta consiliului local din data de 30.10.2018 a proiectului de hotărâre «pentru rectificarea bugetului local al Sc. Generale Matei Gr. Vladeanu , Candesti Vale – prin virare de credite», adică pentru a vira bani la subcapitolul bugetar în vederea tăierii lemnelor primite cu titlu gratuit de la Consiliul Local.

În data de 26.10.2018, d-na Constantinescu Irina, în şedinţa cu părinţii, solicită de la aceştia să fie de accord să plătească câte 30 lei de elev, să taie lemnele.

În data de 30.10.2018, în şedinta de Consiliu Local se aprobă rectificarea bugetară şi, totodată, viceprimarul să asigure, cu beneficiarii Legii 416/2001, demararea activităţii. I-am solicitat reprezentantului Consiliului Local în consiliul de administratie al şcolii să transmită rectificarea bugetară, să nu mai fie obligaţi copiii să contribuie cu bani şi să fie restituite sumele deja strânse.

În data de 31.10 2018, s-a demarat activitatea de tăiat şi spart lemne, cu ajutorul Consiliului Local.

În toată această perioadă, dar şi după, s-a continuat activitatea de strângere a banilor de la copii, prin intermediul cadrelor didactice. Am solicitat clarificari d-nei Constantinescu Irina şi dânsa a dat vina pe comitetul de părinţi.

În data de 05.11.2018, am sesizat ISJ Dâmboviţa şi asteptăm şi poziţia oficială faţă de aceste aspecte.

Văzând desfăşurarea lucrurilor, d-na Constantinescu Irina, în loc să restituie banii copiilor, încearcă să convingă reprezentanţii comitetelor de părinţi să ia asupra lor toată această nebunie, cu toate că ei nu au nici un amestec.

Va rog să încercăm împreună să restituim elevilor toţi banii. Să se termine cu aceste practici nelegale, iar activitatea în şcoală să se desfăşoare conform legilor în vigoare”, ne informează Tiberiu Gheorman.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT