Connect with us

ACTUALITATE

Scandal financiar la Şcoala „Matei Gr. Vlădeanu” Cândeşti!

Publicat

pe

Tiberiu Gheorman - consilier local comuna Cândeşti

Tiberiu Gheorman, consilier local în comuna Cândeşti, judeţul Dâmboviţa, a transmis Inspectoratului Şcolar o informare cu privire la faptul că părinţii elevilor au fost obligaţi de către directorul unităţii de învăţământ să contribuie cu bani pentru tăierea lemnelor necesare încălzirii, în condiţiile în care Consiliul Local a aprobat sumele necesare acestei operaţiuni. Mai mult chiar, a fost demarată, la finalul lunii octombrie, cu beneficiarii de ajutor social, acţiunea de tăiere şi spargere a materialului lemnos.

„În data de 24.10.2018, d-na Constantinescu Irina solicită primarului comunei Candesti includerea pe ordinea de zi pentru sedinta consiliului local din data de 30.10.2018 a proiectului de hotărâre «pentru rectificarea bugetului local al Sc. Generale Matei Gr. Vladeanu , Candesti Vale – prin virare de credite», adică pentru a vira bani la subcapitolul bugetar în vederea tăierii lemnelor primite cu titlu gratuit de la Consiliul Local.

În data de 26.10.2018, d-na Constantinescu Irina, în şedinţa cu părinţii, solicită de la aceştia să fie de accord să plătească câte 30 lei de elev, să taie lemnele.

În data de 30.10.2018, în şedinta de Consiliu Local se aprobă rectificarea bugetară şi, totodată, viceprimarul să asigure, cu beneficiarii Legii 416/2001, demararea activităţii. I-am solicitat reprezentantului Consiliului Local în consiliul de administratie al şcolii să transmită rectificarea bugetară, să nu mai fie obligaţi copiii să contribuie cu bani şi să fie restituite sumele deja strânse.

În data de 31.10 2018, s-a demarat activitatea de tăiat şi spart lemne, cu ajutorul Consiliului Local.

În toată această perioadă, dar şi după, s-a continuat activitatea de strângere a banilor de la copii, prin intermediul cadrelor didactice. Am solicitat clarificari d-nei Constantinescu Irina şi dânsa a dat vina pe comitetul de părinţi.

În data de 05.11.2018, am sesizat ISJ Dâmboviţa şi asteptăm şi poziţia oficială faţă de aceste aspecte.

Văzând desfăşurarea lucrurilor, d-na Constantinescu Irina, în loc să restituie banii copiilor, încearcă să convingă reprezentanţii comitetelor de părinţi să ia asupra lor toată această nebunie, cu toate că ei nu au nici un amestec.

Va rog să încercăm împreună să restituim elevilor toţi banii. Să se termine cu aceste practici nelegale, iar activitatea în şcoală să se desfăşoare conform legilor în vigoare”, ne informează Tiberiu Gheorman.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nici Siria nu trebuie uitată! Viețile unor oameni prinși sub dărâmături mai pot fi salvate!

Publicat

pe

Un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter a a făcut prăpăd în Turcia și Siria. Spun martorii acestei catastrofe că parcă ar fi venit peste ei sfârșitul omenirii. Au pierit mii de oameni, iar alte mii de vieți au rămas prinse sub clădirile culcate la pământ de unda telurică. Știrile despre această mega tragedie au făcut înconjurul lumii, arătând cât de mici suntem în fața dezlănțuirii imprevizibile a naturii.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în Parlamentul României, cerând păstrarea unui moment de reculegere față de victimele nevinovate ale acestui cataclism care a răvășit Turcia și Siria și, totodată, a solicitat ca Siria, o țară răvășită în ultimii ani de conflicte sângeroase să fie sprijinită.

06 February 2023, Syria, Idlib: Syrian civilians inspect a destroyed residential building following a magnitude 7.8 earthquake that hit Syria.,Image: 754402118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Nu voi folosi cuvinte speciale, ci pur și simplu spun că plâng în această seară și nu mă pot opri văzând imaginile sau relatările pe care le-am primit de la colegi parlamentari din Turcia sau pe care le urmăresc pe televiziuni. O tragedie îngrozitoare, care înseamnă deocamdată 3.000 de persoane decedate în această țară. Deocamdată.

La fel, aceeași nenorocire în Siria, acolo unde mass-media relatează că se aud de sub dărâmături vocile disperate ale unor oameni, familii încă în viață, iar „salvatorii” locali, într-o țară măcinată de ani de zile de războaie și terorism, sapă cu mâinile goale…

Am intervenit în plenul Senatului după-amiază nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, încă de la 06.00 dimineață, cu trimiterea primelor echipe de salvatori români (am fost prima națiune europeană care a avut în teren, în speță la Adana, echipe trimise pentru a ajuta), de a face un efort suplimentar, pentru că e mare nevoie.

I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la „filtrul” intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, este mesajul senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sprijin după cutremur. Echipe românești de cautare-salvare au plecat în misiune în Turcia

Publicat

pe

de

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats