Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Scandal financiar la Şcoala „Matei Gr. Vlădeanu” Cândeşti!

Publicat

pe

Tiberiu Gheorman - consilier local comuna Cândeşti

Tiberiu Gheorman, consilier local în comuna Cândeşti, judeţul Dâmboviţa, a transmis Inspectoratului Şcolar o informare cu privire la faptul că părinţii elevilor au fost obligaţi de către directorul unităţii de învăţământ să contribuie cu bani pentru tăierea lemnelor necesare încălzirii, în condiţiile în care Consiliul Local a aprobat sumele necesare acestei operaţiuni. Mai mult chiar, a fost demarată, la finalul lunii octombrie, cu beneficiarii de ajutor social, acţiunea de tăiere şi spargere a materialului lemnos.

„În data de 24.10.2018, d-na Constantinescu Irina solicită primarului comunei Candesti includerea pe ordinea de zi pentru sedinta consiliului local din data de 30.10.2018 a proiectului de hotărâre «pentru rectificarea bugetului local al Sc. Generale Matei Gr. Vladeanu , Candesti Vale – prin virare de credite», adică pentru a vira bani la subcapitolul bugetar în vederea tăierii lemnelor primite cu titlu gratuit de la Consiliul Local.

În data de 26.10.2018, d-na Constantinescu Irina, în şedinţa cu părinţii, solicită de la aceştia să fie de accord să plătească câte 30 lei de elev, să taie lemnele.

În data de 30.10.2018, în şedinta de Consiliu Local se aprobă rectificarea bugetară şi, totodată, viceprimarul să asigure, cu beneficiarii Legii 416/2001, demararea activităţii. I-am solicitat reprezentantului Consiliului Local în consiliul de administratie al şcolii să transmită rectificarea bugetară, să nu mai fie obligaţi copiii să contribuie cu bani şi să fie restituite sumele deja strânse.

În data de 31.10 2018, s-a demarat activitatea de tăiat şi spart lemne, cu ajutorul Consiliului Local.

În toată această perioadă, dar şi după, s-a continuat activitatea de strângere a banilor de la copii, prin intermediul cadrelor didactice. Am solicitat clarificari d-nei Constantinescu Irina şi dânsa a dat vina pe comitetul de părinţi.

În data de 05.11.2018, am sesizat ISJ Dâmboviţa şi asteptăm şi poziţia oficială faţă de aceste aspecte.

Văzând desfăşurarea lucrurilor, d-na Constantinescu Irina, în loc să restituie banii copiilor, încearcă să convingă reprezentanţii comitetelor de părinţi să ia asupra lor toată această nebunie, cu toate că ei nu au nici un amestec.

Va rog să încercăm împreună să restituim elevilor toţi banii. Să se termine cu aceste practici nelegale, iar activitatea în şcoală să se desfăşoare conform legilor în vigoare”, ne informează Tiberiu Gheorman.

ACTUALITATE

A trecut la cele veșnice Ștefan Pîrvu, fost protopop al Protoieriei Titu

Publicat

pe

de

Vineri – 4 decembrie 2020, a trecut la cele veşnice Părintele Ștefan Pîrvu, fost Protopop al Protoieriei Titu și slujitor la Parohia Titu Nou. Părintele s-a născut în ziua de 20 martie 1946, în Satul Tomșani, comuna Costești Vale, ca cel de al treilea din cei patru copii ai unor buni creştini, Vasile și Maria Pîrvu. A urmat cursurile școlii generale din comună, iar între anii 1961-1966, pe cele ale Seminarului Teologic din București. Între anii 1966-1970, a urmat cursurile Institutului Teologic de Grad Universitar din București. S-a căsătorit, în anul 1970, cu tânara Rada, profesor de Matematică, cu care are doi fii: Aurelian Pîrvu, Preot la Parohia Titu Nou, și Cristian Ștefan Pîrvu, inginer.

A fost hirotonit preot, pe seama Parohiei Titu Nou, în anul 1970. S-a remarcat prin grija deosebită pe care a avut-o pentru reabilitarea, repictarea, înfrumusețarea și dotarea cu mobilier nou a bisericii parohiale, dar și a bisericii, pe atunci filie a parohiei sale, de la Codreanu. A ridicat capela cimitirului din Parohia Titu Nou. Între anii 1978-1982 a fost contabilul Protoieriei Titu, iar între anii 1982-2005 a fost protopop al acestei protoierii. Iubit și respectat, deopotrivă, de preoți și de credincioși, s-a remarcat prin prestanța, noblețea, generozitatea și dăruirea cu care și-a îndeplinit misiunea sa pastorală. Împreună cu preoții din zonă a cumpărat un necesar sediu pentru protoierie.

Slujba de înmormântare va fi săvârşită în biserica Parohiei Titu Nou, duminică, 6 decembrie 2020, după săvârșirea Sfintei Liturghii. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Citește în continuare

ACTUALITATE

Voluntariatul manifestă acel bine existent în adâncul omului

Publicat

pe

de

Astăzi – 5 decembrie, când se sărbătorește Ziua Internațională a Voluntariatului, președintele Crucii Roșii Dâmboviţa, vicarul eparhial Ionuț Ghibanu, îi îndeamnă pe toții membrii comunității să se implice, fiecare după putere, pentru rezolvarea unor nevoi concrete, pentru a da o mărturie reală, vie și dinamică de solidaritate, umanitate și filantropie!

„Ca președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița – organizație care apreciază voluntariatul și se bazează foarte mult pe el, am avut ocazia să cunosc multe persoane dedicate slujirii semenilor, gata de a veni în ajutorul lor și de a contribui la rezolvarea diferitelor provocări, cu deosebită responsabilitate, generozitate și dedicare.

Programele, proiectele și activitățile Crucii Roșii se fundamentează pe voluntariat, pe acea dorință de a te pune în slujba aproapelui și de a-l ajuta, de a-ți aduce o contribuție vie, concretă și necesară la dezvoltarea durabilă a comunității noastre.

Voluntariatul manifestă acel bine existent în adâncul omului, acea nevoie concretă de manifestare a iubirii față de cei de lângă noi și de implicare în problemele comunității, fiind expresia specificului social sau comunitar al ființei umane.

Fapte extraordinare și numeroase lucruri bune s-au întâmplat de-a lungul timpului prin înțeleapta valorificare a voluntariatului, iar aici amintesc pe foarte numeroșii noștri semeni implicați, pe câmpurile de bătălie sau în vremuri de pace, atunci când s-au întâmplat cataclisme, dezastre naturale sau provocate de om, în alinarea suferințelor, ajutorarea concretă cu cele necesare vieții ori rezolvarea unor probleme urgente din anumite timpuri și locuri.

Expresie socială certă a acelei iubiri față de aproapele, propovăduită de Creștinism de două milenii, voluntariatul manifestă o nevoie profundă a sufletului uman și anume aceea de a fi mereu alături de semeni, de a-i ajuta, de a le susține nevoile și lipsurile și de a fi solidari cu ei, mai cu seamă în momentele grele. Altfel spus, este vorba despre a manifesta acea necesară solidaritate umană dincolo de orice limitare sau discriminare, dincolo de orice ideologie, etnie sau gen, de a fi alături de cel de lângă tine și de a nu uita că, înainte de orice, trebuie să fii om în toate momentele vieții, fiindcă încercările existențiale sunt aceleași pentru toți, însă unii le traversează mai ușor, alții mai greu sau chiar sunt înfrânți de ele.

De aceea, avem nevoie unii de alții, avem nevoie de cel de lângă noi, pentru că omul este resursa și comoara cea mai prețioasă a lumii și a vieților noastre, este cu adevărat centrul universului și nu avem voie absolut niciodată să fim nepăsători față de încercările celor de lângă noi.

Adresez, în această zi specială, alese aprecieri și felicitări voluntarilor Crucii Roșii, de oriunde ar fi ei, ca de altfel tuturor voluntarilor implicați necondiționat în situații concrete de ajutorare a semenilor, dorindu-le tuturor mulți ani cu sănătate și împliniri pe măsura dăruirii lor”, a scris părintele vicar pe blogul său.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT



error: Conținutul este protejat!!