Connect with us

POLITIC

PMP face demersuri pentru abrogarea pensiilor speciale!

Publicat

pe

De apreciat hotărârea reprezentanţilor Partidului Mişcarea Populară de a porni o campanie de atenţionare a opiniei publice şi a puterii din România cu privire la alterarea principiilor democratice, a echităţii şi echilibului social, prin existenţa unor acte normative care au dus la polarizarea societăţii, la crearea unor privilegii nemăsurate pentru unii reprezentanţi ai statului.

Deputatul Eugen Tomac, preşedintele PMP, s-a aflat la Târgovişte pentru a demara, alături de colegii din filiala PMP Dâmboviţa, campania naţională intitulată generic „Pensiile speciale sunt furt”.

Liderul PMP spune că trebuie eliminate pensiile speciale enorme pe care le primesc anumite categorii socio-profesionale fără să fie deloc luat în calcul principiul contribuităţii, aşa cum se întâmplă la românul de rând. Numim aici magistraţii, persoanalul Curţiilor de Conturi, membrii Corpului Diplomatic, deputaţii şi senatorii, funcţionarii publici parlamentari, personal aeronautic civil navigant profesionist, poliţiştii, jandarmii etc.

Tomac consideră că legea care prevede acordarea unor astfel de favoruri discriminatorii ar trebui abrogată. Deputatul PMP susţine că statul român ar trebi să-şi îndrepte atenţia şi să-i recompenseze doar pe invalizii şi veteranii de război şi pe văduvele acestora. de asemenea, ar trebui răsplătit sacrificiul personalului armatei, participant la acţiuni militare curente în teatrele de operaţii şi al urmaşilor acestuia.

Nu este posibil ca în România, stat membru al Uniunii Europene, un magistrat, fost director de penitenciar, să încaseze o pensie specială de aproape 50.000 de lei lunar, iar un cetăţean simplu, care a trudit 35-40 de ani într-un sector de activitate economic şi a creat plus valoare, să se trezească la bătrâneţe cu o pensie de maxim 1.000-1.500 de lei! Şi exemplele ar putea continua…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Virgil Guran nu este interesat să candideze pentru șefia CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Pe anumite canale a circulat informația că senatorul Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ar candida la alegerile locale din 2024 pentru funcția de președinte Consiliului Județean. Guran a precizat că nu are de gând să se arunce într-o astfel de bătălie. A spus că își face bine treaba, pentru partid și pentru județ, acolo, la București.

„O să căutăm variante în județ. Oameni care să obțină un rezultat bun”, a spus Guran.

Senatorul a mai mărturisit că, din punctul său de vedere, un președinte de Consiliu Județean nu are mai multă putere decât un parlamentar. Poate să fie tare în județ, dar „acolo, la București, le rezolvi mult mai repede dacă ești tot timpul lângă Guvern, lângă miniștri, dacă ai o anumită deschidere. Dacă mai ai și o funcție în Parlament, ajuți mai mult județul”, a mai adăugat liderul PNL Dâmbovița – Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT