Connect with us

POLITIC

PMP face demersuri pentru abrogarea pensiilor speciale!

Publicat

pe

De apreciat hotărârea reprezentanţilor Partidului Mişcarea Populară de a porni o campanie de atenţionare a opiniei publice şi a puterii din România cu privire la alterarea principiilor democratice, a echităţii şi echilibului social, prin existenţa unor acte normative care au dus la polarizarea societăţii, la crearea unor privilegii nemăsurate pentru unii reprezentanţi ai statului.

Deputatul Eugen Tomac, preşedintele PMP, s-a aflat la Târgovişte pentru a demara, alături de colegii din filiala PMP Dâmboviţa, campania naţională intitulată generic „Pensiile speciale sunt furt”.

Liderul PMP spune că trebuie eliminate pensiile speciale enorme pe care le primesc anumite categorii socio-profesionale fără să fie deloc luat în calcul principiul contribuităţii, aşa cum se întâmplă la românul de rând. Numim aici magistraţii, persoanalul Curţiilor de Conturi, membrii Corpului Diplomatic, deputaţii şi senatorii, funcţionarii publici parlamentari, personal aeronautic civil navigant profesionist, poliţiştii, jandarmii etc.

Tomac consideră că legea care prevede acordarea unor astfel de favoruri discriminatorii ar trebui abrogată. Deputatul PMP susţine că statul român ar trebi să-şi îndrepte atenţia şi să-i recompenseze doar pe invalizii şi veteranii de război şi pe văduvele acestora. de asemenea, ar trebui răsplătit sacrificiul personalului armatei, participant la acţiuni militare curente în teatrele de operaţii şi al urmaşilor acestuia.

Nu este posibil ca în România, stat membru al Uniunii Europene, un magistrat, fost director de penitenciar, să încaseze o pensie specială de aproape 50.000 de lei lunar, iar un cetăţean simplu, care a trudit 35-40 de ani într-un sector de activitate economic şi a creat plus valoare, să se trezească la bătrâneţe cu o pensie de maxim 1.000-1.500 de lei! Şi exemplele ar putea continua…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

PERPLEX. Ludovic Orban și-a adus aminte de zăcământul de la Caragele!?

Publicat

pe

S-a trezit Ludovic Orban! Nu din somn, ci din letargia care pare să fi cuprins cel puțin jumătate din clasa politică românească. Cel care a fost premierul României și a pornit așa-zisa liberalizare a pieței la energia electrică și la gaze naturale face acum pe viteazul și spune că România poate să iasă din această situație profitând de resursele interne de gaze naturale. Și dă înainte fostul premier, care ne mințea pe față, spunându-ne atunci, în pragul liberalizării, că această măsură va echilibra piața și va duce la scăderi de prețuri, cu zăcământul de gaze de la Caragele.

Alo, domnul Orban? Despre această resursă imensă tot vorbește deputatul Radu Popa de luni de zile. Nici nu începuse coșmarul prețurilor și social-democratul, care anticipase unde va duce negândita liberalizare a lui Orban și Virgil Popescu, făcea apel la guvernanți, îndemnându-i să treacă la exploatarea zăcământului de la Caragele și a celui din platforma Mării Negre. V-a durut în cot atunci! Iar acum, ieși mata, domnule Orban, și dai înainte cu ceea ce au propus alții pe care la vremea respectivă nu îi băgați în seamă. Cum se cheamă acest mod de a face politică? Mie îmi este rușine să o spun.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

POLITIC

PERPLEX. Cîțu, străin și rece!

Publicat

pe

Ultima declarație a liderului PNL Florin Cîțu m-a luat de cap. Ne-a arătat, de fapt, cât de periculos este acest politician. Rigid, necomunicativ, rece, fără nicio conexiune cu poporul, cu cetățeanul. O vede doar pe a lui. Dacă i s-a pus un cuțit în mână, crede că rolul lui este doar acela de a tăia. În carne vie!

În timp ce o sumedenie de reprezentanți ai clasei politice românești caută soluții pentru a ieși din acest impas generat de explozia fără de precedent a prețurilor la energie electrică și gaze naturale, Florin Cîțu pune sare pe rană. Parcă îi face o plăcere deosebită să fie pe invers.

A spus Cîțu, vrând să turtească sfaturile unor colegi către populație, de a nu plăti facturile enorme pe care le primesc, că nu avem ce face. Că românul trebuie să plătească consumul la curentul electric și la gaze așa cum îi vine. Să nu se mai ambaleze degeaba. Atenție! Chestia asta o spune președintele Senatului României. Al doilea om în statul român. Cel care ar trebui să fie printre primii care să caute soluții de rezolvare a acestei terori economice la care este supus românul.

Florin Cîțu demonstrează că nu are treabă cu poporul. Parcă se afla și domnia sa în Guvernul care a dat drumul din lanț liberalizării sălbatice a energiei electrice și gazelor naturale?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT