Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Gafa ministrului Teodorovici, sancţionată de liderii ALDE!

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, nu a scăpat prilejul de a-l taxa pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru gafa comisă cu declaraţia prin care susţinea ca dreptul românilor care muncesc în străinătate să fie restrâns la maxim 5 ani!

„Nu pot fi de acord cu propunerea ministrului Teodorovici de a limita dreptul la muncă în străinătate la un permis pe o perioadă de numai 5 ani pentru o singură ţară!

Din punctul meu de vedere, propunerea este o scăpare a ministrului Finanţelor Publice. Vorbim de un drept câştigat de toţi românii prin obţinerea calităţii de membru al Uniunii Europene. Problema deficitului de forţă de muncă în România nu se poate rezolva prin limitarea unui drept câştigat”, a precizat liderul ALDE Dâmboviţa.

Ionel Petre a mai spus că migraţia forţei de muncă din România către Occident a fost o consecinţă a situaţiei economice precare din ţara noastră, a nivelului de trai redus şi a câştigurilor salariale mici. Susţine liderul ALDE că, prin asumarea unei strategii înţelepte de creştere economică, Guvernul PSD-ALDE a dovedit că se pot obţine mai multe locuri de muncă, venituri mai mari pentru diferite categorii socio-profesionale, reducerea inegalităţilor sociale, dar şi creşterea accesului populaţiei la servicii de mai bună calitate şi la resurse.

„Este imperios să menținem o abordare multisectorială, să combinăm măsurile pentru modernizarea pieței muncii cu cele din domeniul educației, să susținem măsuri de incluziune socială, să îmbunătățim serviciile medicale, să promovăm investiții în sectorul productiv și în cercetare-dezvoltare-inovare.

Scopul nostru este acela de a asigura o dezvoltare durabilă pentru România, astfel încât să putem asigura o convergență nominală și reală cu nivelul de dezvoltare din Uniunea Europeană.

Închei prin a spune că nu suntem singura țară care s-a confruntat cu o penurie de forță de muncă. Mai sunt în această situație și alte țări. Putem să învățăm din exemplul lor.

Trebuie să avem grijă să nu lăsăm niciodată loc de interpretări când facem afirmații și, indiferent de circumstanțe, să avem în vedere totdeauna creșterea prestigiului internațional al României”, a transmis preşedintele ALDE Dâmboviţa, printr-un comunicat de presă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

Dâmboviţa

S-a dat cu mașina peste cap în mijlocul Târgoviştei!

Publicat

pe

Coliziune violentă între două autoturisme pe Calea Câmpulung din Târgoviște, în zona Camerei de Comerț. Conducătorul unuia dintre mașinile implicate, un bărbat de 34 de ani, a fost grav rănit.

Pompierii de la Detașamentul din Târgoviște au intervenit cu un ASAS, un echipaj pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a stabili cauzele care au dus la producerea acestui eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT