Connect with us

Dâmboviţa

Gafa ministrului Teodorovici, sancţionată de liderii ALDE!

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, nu a scăpat prilejul de a-l taxa pe ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pentru gafa comisă cu declaraţia prin care susţinea ca dreptul românilor care muncesc în străinătate să fie restrâns la maxim 5 ani!

„Nu pot fi de acord cu propunerea ministrului Teodorovici de a limita dreptul la muncă în străinătate la un permis pe o perioadă de numai 5 ani pentru o singură ţară!

Din punctul meu de vedere, propunerea este o scăpare a ministrului Finanţelor Publice. Vorbim de un drept câştigat de toţi românii prin obţinerea calităţii de membru al Uniunii Europene. Problema deficitului de forţă de muncă în România nu se poate rezolva prin limitarea unui drept câştigat”, a precizat liderul ALDE Dâmboviţa.

Ionel Petre a mai spus că migraţia forţei de muncă din România către Occident a fost o consecinţă a situaţiei economice precare din ţara noastră, a nivelului de trai redus şi a câştigurilor salariale mici. Susţine liderul ALDE că, prin asumarea unei strategii înţelepte de creştere economică, Guvernul PSD-ALDE a dovedit că se pot obţine mai multe locuri de muncă, venituri mai mari pentru diferite categorii socio-profesionale, reducerea inegalităţilor sociale, dar şi creşterea accesului populaţiei la servicii de mai bună calitate şi la resurse.

„Este imperios să menținem o abordare multisectorială, să combinăm măsurile pentru modernizarea pieței muncii cu cele din domeniul educației, să susținem măsuri de incluziune socială, să îmbunătățim serviciile medicale, să promovăm investiții în sectorul productiv și în cercetare-dezvoltare-inovare.

Scopul nostru este acela de a asigura o dezvoltare durabilă pentru România, astfel încât să putem asigura o convergență nominală și reală cu nivelul de dezvoltare din Uniunea Europeană.

Închei prin a spune că nu suntem singura țară care s-a confruntat cu o penurie de forță de muncă. Mai sunt în această situație și alte țări. Putem să învățăm din exemplul lor.

Trebuie să avem grijă să nu lăsăm niciodată loc de interpretări când facem afirmații și, indiferent de circumstanțe, să avem în vedere totdeauna creșterea prestigiului internațional al României”, a transmis preşedintele ALDE Dâmboviţa, printr-un comunicat de presă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

SC Stones Business Development SRL, anunț organizate dezbatere publică

Publicat

pe

de

SC Stones Business Development SRL, cu sediul în București, sector 1, str. Căderea Bastiliei Nr. 41, etaj P, ap. 3, anunță publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactului asupra mediului pentru proiectul „Realizare lac pentru agrement prin explorarea agregatelor minerale, organizare de șantier, cântar și birouri”, propus a fi amplasat în comuna Sălcioara, județul Dâmbovița.

Tipul deciziei posibile luate de APM Dâmbovița poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu.

Documentația supusă dezbaterii (raportul privind impactul asupra mediului) este afișată pe site-ul APM Dâmbovița http://www.anpm.ro/ro/web/apm-dambovita.

Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la sediul Primăriei Sălcioara, în data de 20.06.2022, începând cu ora 16:00.

Observațiile, sugestiile, propunerile publicului se primesc în scris (în termen de 30 de zile de la data publicării anunțului) la adresa de e-mail office@apmdb.anpm.ro sau la sediul APM Dâmbovița din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței Nr. 1, județul Dâmbovița, până la data de 10.06.2022 (o zi înainte de data dezbaterii).

Citește în continuare

Dâmboviţa

Biciclist, lovit mortal de o mașină în comuna Corbii Mari

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Aseară, în jurul orei 21:30, pe DN 61, Găești-Ghimpați, pe teritoriul comunei Corbii Mari, județul Dâmbovița, s-a produs un grav accident de circulație. Un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani, a lovit un localnic de 65 de ani, care se deplasa pe o bicicletă.

Se pare că biciclistul ar fi pătruns fără să se asigure pe drumul național de pe o stradă din sat, moment în care a fost acroșat de autovehicul. În urma impactului, bărbatul aflat pe bicicletă a decedat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT