Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Corneliu Ştefan se va ocupa de PSD Dâmboviţa când lipseşte Rovana Plumb

Publicat

pe

Astăzi – 1 decembrie 2018, la sediul PSD Dâmboviţa, preşedintele interimar al organizaţiei, ministra Rovana Plumb, a avut o întâlnire informală cu presa dâmboviţeană, prilej cu care s-a vorbit liber, într-o atmosferă destinsă, despre problemele economice al judeţului şi cum pot fi acestea rezolvate, despre proiectele aflate în derulare şi despre cele care urmează a fi implementate.

Rovana Plumb a spus că este decisă, ca şi până acum, să sprijine dezvoltarea economico-socială a judeţului, să atragă în zonă investitori. A mai mărturisit, de asemenea, că vrea unitate în partid, coeziune şi conlucrare.

Întrebată dacă va solicita, aşa după cum s-a auzit, schimbarea din funcţie a actualului preşedinte al Consiliului Judeţean – Daniel Comănescu, Rovana Plumb, atentă la formulări în spaţiul public, s-a ferit să dea un răspuns clar, afirmând că această decizie poate fi luată după efectuarea unor analize profunde asupra activităţii desfăşurate de actualul şef al judeţului.

A mai precizat Rovana Plumb în cadrul întâlnirii că, în următoarea perioadă, va trebui să fie prezentă la o serie de întâlniri pe plan extern, atât în calitatea sa de ministru al Fondurilor Europene şi reprezentant al Guvernului, cât şi ca lider de seamă al PSD.

Prin urmare, având aşa de multe responsabilităţi guvernamentale, dar şi pe linie de partid, preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa a spus că îl va ruga pe tânărul deputat Corneliu Ştefan să se ocupe, în lipsa ei, de problemele executive al organizaţiei.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Ion Carmina

    decembrie 1, 2018 at 8:24 pm

    Se va ocupa de PSD Dambovita ? El sau socrul ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primarul Târgoviştei acuză constructorii de la centură de şantaj şi intimidare!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a susţinut astăzi, 12 decembrie 2018, o conferinţă de presă în cadrul căreia a încercat să decodifice mesajele pe care constructorii şoselei de centură le disiminează în spaţiul public, prin intermediul unor publicaţii sau al reţelelor de socializare, încercând astfel să intimideze autorităţile locale.

Cristian Daniel Stan a spus că, începând cu 1 decembrie 2018, asocierea de firme care ar fi trebuit să definitiveze până la această dată şoseaua de centură a Târgoviştei plăteşte penalităţi de 65.000 lei pentru fiecare zi de întârziere. Ba mai mult! Autorităţile le-au notificat celor care îi ameninţă acum cu plângeri penale faptul că aveau şi obligaţia de a pune în siguranţă lucrările deja executate şi traficul rutier pe centura municipiului. Pentru că nu s-au achitat de aceste sarcini, Primăria a fost nevoită să efectueze lucrările cu lucrătorii de la Municipal Construct, bineînţeles, pe banii firmelor care au câştigat licitaţia de realizare a şoselei de centură a municipiului Târgovişte.

Primarul Târgoviştei a mărturisit ziariştilor că lucrările pe care grupul de firme trebuia să le realizeze într-un an au fost efectuate de Municipal Construct într-o perioadă de ordinul zilelor. Şi fiindcă administraţia locală nu mai vrea să prelungească termenul de execuţie, existând premisele plăţii unor penalităţi de întârziere şi a despăgubirilor uriaşe, crede primarul Cristian Daniel Stan, se încearcă tot soiul de strategii, de metode menite să-i intimideze pe edili, astfel încât să cedeze şi să prelungească termenul de execuţie sau să procedeze la încetarea contractului prin acordul părţilor.

Cristian Daniel Stan a spus că vrea ca opinia publică târgovişteană să privească toate datele cu claritate, nu doar ceea ce i se serveşte fracţional şi din anumite unghiuri. Primarul a prezentat un dosar în care se aflau peste 50 de notificări transmise constructorului şoselei de centură, pe parcursul derulării contractului, atât de către Primăria Târgovişte, cât şi de către dirigintele de şantier şi consultant.

„Le ceream să lucreze, să-şi îndeplinească obligaţiile contractuale, în condiţiile în care noi nu ne-am încălcat nicio obligaţie contractuală. Avem, în afara acestor notificări, alte două dosare cu procesele verbale de la şedinţele de lucru în care le solicitam, personal şi cât se poate de hotărât, să realizeze lucrările pe care aveau obligaţia să le execute. Nu i-a obligat nimeni să vină la licitaţie”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Consideră edilul că şi-a făcut treaba cu bună credinţă. Şi-a dorit ca şoseaua de centură să fie definitivată la termenele prevăzute în contract.

„Nu am ce să-mi reproşez în legătură cu conduita aşa-zişilor constructori de la centura municipiului Târgovişte. Au dat dovadă de iresoponsabilitate, au dat dovadă de inconştienţă, mizând pe încheierea amiabilă a contractului, pe care, repet, nu suntem dispuşi să o facem. Nici unul dintre colegii mei nu pot accepta aşa ceva”, a mai spus primarul.

Cristian Daniel Stan a analizat, la rece, şi ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă în spaţiul public, prin vehicularea şi rostogolirea unor informaţii referitoare la depunerea unor plângeri penale împotriva executivului Primăriei Târgovişte de către firmele constructoare ale şoselei de centură.

„Modalitatea în care se prezintă, dându-se, aşa, o aparenţă de veridicitate, pentru că sunt date acolo nume de firme, alea, alea…, adică lucruri de natură, pentru un cititor neavizat, să pară, dom’le, se întâmplă ceva acolo…”.

Primarul Târgoviştei, disecând textele apărute în spaţiul virtual, consideră că mesajele expuse nu sunt de fapt pentru cititorul neavizat şi nici pentru persoanele care s-ar arăta interesate de bunul mers al municipiului Târgovişte.

„Mesajele sunt pentru noi, cei din administraţia locală a Târgoviştei. Este un mesaj care spune cam aşa. Nu vreţi să prelungiţi termenul contractual, nu vreţi să ne scutiţi de acele penalităţi, iată ce se întâmplă…”, a precizat edilul Târgoviştei.

Cristian Daniel Stan, după ce a parcurs materialele apărute în spaţiul public, este convins că se poate discuta de o chestiune de natură penală.

„Toate aceste aruncări în spaţiul public a unor chestiuni legate de, lasă că ştim noi ce faceţi voi acolo, îmbracă forma constitutivă şi sunt elemente materiale ale infracţiunii de şantaj, scopul urmărit fiind, în mod clar, determinarea noastră prin mijloace, prin intimidare, prin acest soi de ameninţare foarte voalată, ameninţare de gulere albe, prin care noi ar trebui să spunem, da, dom’le, aveţi dreptate, lasă-i pe cetăţenii aştia din oraş care îşi rup maşinile pe centură, că ei nu contează, încheiem noi contractul pe cale amiabilă, nici usturoi nu aţi mâncat, nici gura nu vă miroase şi încheiem această poveste, cum probabil s-a mai întâmplat.

Ei bine, domnilor, nu vom încheia nimic până nu veţi plăti toate prejudiciile pe care le-aţi produs târgoviştenilor, pentru că nu v-a obligat nimeni să daţi preţurile pe care le-aţi dat, preţuri care au scos de la procedura de licitaţie alţi constructori, poate mai serioşi, care ar fi putut să facă proiectul”, conchide edilul municipiului Târgovişte.

Dacă lucrurile stau aşa cum le-a prezentat Cristian Daniel Stan, înseamnă că autorităţile abilitate trebuie să se autosesizeze şi să declanşeze o anchetă în acest caz, aşa cum au mai procedat şi în alte situaţii. Adevărul trebuie restabilit şi urmele de suspiciune îndepărtate.

Şeful administraţiei publice târgoviştene a mai dat câteva exemple de litigii cu firmele care şi-au asumat responsabilitatea de a realiza unele obiective şi, pentru că nu au reuşit să se achite de obligaţii, au plătit şi plătesc penalităţi care au ajuns la circa 125 de miliarde de lei vechi, iar comportamentul contractual, a spus edilul, a fost net superior celui pe care l-au avut constructorii de la centura municipiului.

Şi, ca să încheie acest subiect în ton optimist, primarul a declarat că, indiferent ce s-ar întâmpla, şoseaua de centură va fi realizată până la urmă.

„Voi ţine la curent opinia publică cu ceea ce se întâmplă pe acest proiect. Centura va fi finalizată, indiferent de sursa de finanţare”.

Cristian Daniel Stan nu a exclus posibilitatea de a depune plângeri penale pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

„Iniţial, numele meu nu a fost spus. Începea de la numărul doi. Ăla era un mesaj clar şi spunea: nu reacţionezi, dăm şi numărul unu. Măi, fraţilor, chiar credeţi că s-a întâlnit hoţul cu prostul?

Nu ne lăsăm intimidaţi. Da, vom face şi noi o plângere penală pentru şantaj. Avem numeroase elemente, articole de presă apărute, aruncarea în spaţiul public a unor crâmpeie din aşa-zisele plângeri penale…

Cum se poate explica această modalitate de prezentare a unei plângeri, dacă nu prin şantaj? Ăsta este adevărul. Nu este nicio filozofie. Nu are nicio parte obscură, totul este clar, totul este la lumină”, a spus primarul Târgoviştei.

Găsim şi noi o vină edililor târgovişteni, prin faptul că au preferat să tacă, să nu iasă, ori de câte ori era nevoie, în faţa presei, a opiniei publice şi să arate neajunsurile existente pe şoseaua de centură, cu ce se confruntau acolo. Tăcerea lor, impusă poate de politeţe, de respectarea partenerilor de afaceri sau pentru a nu crea premisele unei crize ample, se vede că nu a avut efectul scontat. Unii au considerat lipsa revoltei autorităţilor a fi un fel de complicitate, de acceptare a situaţiei de fapt.

Reprezentanţii administraţiei publice locale au ieşit la rampă după ce spaţiul public a fost inundat de materiale acuzatoare la adresa lor şi ameninţări cu plângeri penale, punându-i astfel într-o lumină nefavorabilă în ochii târgoviştenilor…

Citește în continuare

ACTUALITATE

25 de ani de puşcărie pentru militarul care şi-a omorît fosta iubită într-un coafor din Titu!

Publicat

pe

Foto: libertatea.ro

Ani grei de închisoare şi daune de milioane de lei pentru subofiţerul din Armata Română care, pe fondul geloziei, şi-a ucis fosta iubită cu mai multe lovituri de cuţit. Tragedia s-a petrecut, în luna ianuarie a acestui an, într-un coafor din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa.

Alexandra se afla acolo pentru a-şi aranja părul, când militarul a năvălit în interior şi i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit fostei consoarte, lăsând-o într-o baltă de sânge.

Cazul a fost comentat larg în presa naţională, deoarece familia victimei a acuzat Poliţia că nu a luat nicio măsură împotriva subofiţerului extrem de gelos, deşi femeia sunase de mai multe ori la 112, solicitând sprijin oamenilor legii pentru a-l îndepărta din preajma ei.

Florin Oprea a fost condamnat la 25 de ani de închisoare şi trebuie să plătească familiei tinerei pe care a omorît-o cu sânge rece daune morale de 3.000.000 de lei.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!