Connect with us

ACTUALITATE

#România100. „Părinții şi ţara se iubesc, nu se vorbesc de rău”! Oana Vlăducă, deputat

Publicat

pe

Actul de la 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia, întoarcerea Transilvaniei la Țara-Mamă, a completat acțiunile unioniste ale fraților din Basarabia (din primăvară) și Bucovina (28 noiembrie).

Sigur, s-au scris și se vor scrie multe pagini pe marginea acestui moment de referinţă din destinul poporului român. Dar, parcă, o pildă iese cel mai puternic în evidență: aceea că, acum 100 de ani, cu multe neajunsuri, cu inevitabile diferențe, cu orgolii adânci, românii providențiali au ştiut să uite ceea ce-i desparte pentru ceea ce-i uneşte. Românii de la 1918 au predat o lecție de inteligență istorică pe care, dacă am fi înțelepți, am citi-o cu ochii minții și ai sufletului larg deschiși.

România celor 100 de ani a traversat provocări de tot felul, dureri și încercări, speranțe și renașteri și a dovedit că poate mereu să-și strângă rândurile când e nevoie.

Poate că e și acum nevoie, într-o paranteză de timp în care sentimente potrivnice își fac tot mai acut simțită prezența, ne înăbușă, ne înconjoară și ne ispitesc să le dăm curs.

Poate că e și acum nevoie să ne ridicăm cu decență și să punem mâna pe drapel, vorbind cu putere despre România, mândri de trecutul moștenit. Poate că e și acum nevoie să cinstim curajul românilor vizionari de la 1918 fiind noi înșine curajoși.

Sunt lucruri care se pot vinde și cumpăra. Dar sunt unele pentru care nu există și nu va exista niciodată monedă. De cum vom face diferența între ele depinde și destinul nostru, ca oameni, ca neam. E provocarea pe care ne-o lansează din nou, parcă, românii de la 1918, ca să înțelegem dacă am meritat acea clipă istorică.

Pentru că părinții şi ţara se iubesc, nu se vorbesc de rău!

Oana Vlăducă,
Deputat PSD

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputat Carmen Holban: Lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița, a participat, astăzi – 12 aprilie 2024, alături de ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse – Natalia Intotero și alți colegi parlamentari, la întâlnirea organizată în cadrul Caravanei naționale „Fără bariere – Tot adevărul despre droguri”.

Evenimentul s-a dovedit a fi, consideră Carmen Holban, o experiență profundă și emoționantă, toți cei prezenți având ocazia să asculte poveștile unor persoane care au suferit din cauza consumului de droguri.

„Fiecare poveste spusă în fața tinerilor prezenți la Cinematograful „Independența” a fost o lecție de viață, un apel la conștiință și un semnal de alarmă pentru toți cei care pot fi tentați să încerce drogurile. Acum, mai mult ca oricând, lupta împotriva consumului de droguri trebuie să fie un efort comun”, ne-a precizat deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânărul Dragoș Lucian Predescu, 28 de ani, este noul prefect al județului Argeș

Publicat

pe

Județul Argeș are de astăzi, 12 aprilie 2024, un nou prefect, după ce Radu Perianu a demisionat întrucât va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Noul reprezentant al Guvernului în Argeș este liberalul Dragoș Lucian Predescu, în vârstă de 28 de ani. Acesta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și a profesat avocatura. În 2021, a fost numit subprefect al județului Argeș, iar din 2022 a fost director al Cancelariei Prefectului Județului Argeș.

“Vin cu bună credință și încrezător că pot arăta că generația tânără poate face lucruri foarte bune dacă i se oferă șansa. Îi mulțumesc pentru încredere prefectului Radu Perianu. Am făcut o echipă foarte bună la Instituția Prefectului județului Argeș și experiența acestor ani o voi folosi pentru a lua cele mai bune decizii din noua poziție. Îmi doresc să fiu un prefect deschis spre oameni, spre comunicare, așa cum aș vrea să fie toate instituțiile publice. Voi continua proiectele prefectului Radu Perianu”, a fost mesajul transmis de noul prefect al județului Argeș – Dragoș Lucian Predescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite