Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Şoseaua de centură a municipiului Târgovişte, un vis încă îndepărtat!

Publicat

pe

Centura municipiul Târgovişte parcă ar fi un blestem, atât pentru autorităţile locale, dar mai ales pentru cetăţenii oraşului şi ai judeţului, care trebuie să suporte, în perimetrul de şantier deschis de prea multă vreme şi mai tot timpul abandonat, diferite probleme de disconfort în trafic. Nu mai vorbim de faptul că şoseaua de centură reprezintă un element cheie în dezvoltarea economică şi socială a unui oraş.

Astăzi – 5 decembrie 2018, primarul Cristian Daniel Stan a ieşit într-o conferinţă de presă pentru a vorbi despre situaţia tensionantă existentă între administraţia locală şi firmele asociate al căror lider este SC Telor Invest, care ar fi trebuit să lucreze ritmic la şoseaua de centură a municipiului pentru a se înscrie în termenele asumate.

Edilul a constatat, trist, că pe şantier nu se lucrează, aşa cum ar fi trebuit. Amplasamentul, parcă ar fi părăsit. Şi, fiindcă a venit deja anotimpul rece iar ploile şi zăpada pot afecta lucrările şi aşa puţine realizate până acum, primarul a anunţat că a activat o clauză din contractul de execuţie potrivit căreia constructorul care nu execută lucrările de punere în siguranţă a amplasamentului, de protejare a ceea ce s-a făcut până acum, trebuie să suporte din banii săi costurile efecuării acestor lucrări pe care le va realiza beneficiarul.

Spune Cristian Daniel Stan că autorităţilre nu pot asista impasibile la ceea ce se întâmplă pe şoseaua de centură, la nepăsarea constructorilor care nu au pus în siguranţă lucrările executate până acum, existând riscul ca acestea să se degradeze. Nu mai vorbim de pericolul existent pentru circulaţia auto şi cea pietonală, în condiţiile în care executantul nu a făcut nimic, nici măcar pe zona de semnalizare rutieră.

Situaţia nu este deloc una bună, existând riscul rezilierii contractului de execuţie dacă grupul de firme care a câştigat lucrările nu se conformează obiectivelor prevăzute în contract. Ar mai fi o singură somaţie în acest sens.

„Din punct de vedere juridic, în momentul de faţă, aceşti constructori care au lucrat foarte puţin sau nu au lucrat deloc încearcă acum să evite plata unor daune sau a unor penalităţi de întârziere care curg începând cu 1 decembrie şi sunt destul de mari, de circa 65 de mii de lei pe zi”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Şi pentru a mai trage de timp, executanţii, spune primarul Târgoviştei, au devenit foarte activi în trimiterea de adrese în care afirmă că există probleme în contract, cu proiectul sau alte aspecte pe care le ridică însă prea târziu.

„Nu suntem dispuşi să facem niciun pas înapoi. Nu suntem dispuşi să facem niciun fel negociere. Nu suntem dispuşi să cădem la învoială pe niciun aspect. Obligaţia de a finaliza şoseaua de centură era a asocierii. Municipiul Târgovişte şi-a îndeplinit în termen obligaţiile de plată, rezultate din situaţiile de lucrări şi confirmate la plată.

Nu avem niciun fel de culpă în derularea acestui contract. Am discutat cu constructorii în nenumărate rânduri şi le-am spus că va veni un moment în care vor trebui să dea socoteală pentru ceea ce se întâmplă pe centura muinicipiului Târgovişte. Ori nu au luat în serios acest lucru, ori au considerat că, la momentul în care termenul de execuţie va expira, vor găsi înţelegere la Primăria Târgovişte, astfel încât să fie totul bine pentu toată lumea. Adică, să se prelungească termenul, să se suspende eventual pe perioada de iarnă curgerea termenului şi, la primăvară, vedem noi ce om mai face. Lucrurile nu stau deloc aşa. Nu suntem dispuşi să dăm un pas înapoi”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Edilul Târgoviştei a mai spus că a făcut zeci, sute de solicitări punctuale constructorului pentru realizarea în termen a lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului, dar nu a primit niciun răspuns pozitiv.

„Sunt zeci de recunoaşteri din partea liderului de asociere care, în faţa noastră şi consemnat în procesele verbale, a spus că nu are bani, că nu poate să lucreze şi că, dacă ar fi avut resursele necesare, ar fi definitivat acest proiect”, a mai adăugat Cristian Daniel Stan.

Şeful administaţiei târgoviştene este decis să se adreseze instituţilor abilitate ale statului, să le pună la dispoziţie toate documentele necesare pentru a proteja interesul municipiului Târgovişte şi pentru a putea recupera prejudiciul produs. Şoseaua de centură a municipiului Târgovişte rămâne, încă, un vis prea îndepărtat!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Proiect de viitor: Dâmboviţa va avea un nou spital judeţean

Publicat

pe

Astăzi, şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Consilierii PSD, toţi prezenţi, liniştiţi şi, ca întodeauna, docili, pregătiţi să voteze fără probleme proiectele de pe ordinea de zi. Liberalii, nici ei prea agitaţi. Cuminţi, fără luări de cuvânt. Se simţea plutind în aer oboseala din campania electorală. Noroc cu vremea ploiasă, că i-a mai ţinut pe acasă şi prin sediile partidelor. Şi presă puţină la şedinţa de astăzi. Îi numărai pe degete pe jurnaliştii prezenţi.

Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au trecut la vot fără probleme, chiar dacă, la unele puncte, aleşii PNL s-au abţinut, fără să argumenteze această decizie, cum ar fi fost normal, să ştie şi alegătorul.

Nu au votat liberalii proiectele privind aprobarea bugetelor de venituri şi cheltuieli la Parcurile Industriale de la Moreni şi Priboiu şi nici bugetele pentru Carpatmontana Serv, SC Lucrări Drumuri şi Poduri, precum şi alte câteva proiecte unde este vorba de bani. În rest, a fost bine. Consens.

Am aflat la această şedinţă un lucru important. Autorităţile judeţului şi-au propus să construiască un spital nou în Târgovişte. Locaţia aleasă, undeva în zona de sud a municipiului, pe strada IF Florescu. Terenul aparţine Ministerului Apărării Naţionale. Cele 11 hectare, parte din Cazarma 2790, sunt acum nefolosite şi urmează să fie transferate din proprietatea statului în proprietatea Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Aici se doreşte construirea noului Spital Judeţean, care să corespundă tuturor cerinţelor europene în materie de cazare, dotare şi tratament.

Până la materializarea acestui proiect mai este un drum lung, dar este bine că există un început. Rămâne de văzut ce va solicita Ministerul Apărării în schimbul acestui teren.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Preşedintele CJ Dâmboviţa s-a supărat foc pe şefii Poliţiei!

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, şi-a arătat mâhnirea, în plenul şedinţei CJD de astăzi, pentru faptul că poliţiştii dâmboviţeni au sancţionat contravenţional instituţia pe care o reprezintă, pentru gropile care există pe drumurile judeţene şi care, conform oamenilor legii, constituie un pericol pentru participanţii la trafic.

Alexandru Oprea i-a solicitat preşedintei ATOP, consiliera Mioara Costache, să discute cu şefii Poliţiei despre această situaţie şi, eventual, să-l cheme în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, pentru a explica cum stau lucrurile. Preşedintele CJ Dâmboviţa a considerat aplicarea unor amenzi administratorilor drumurilor judeţene ca fiind un exces de zel din partea poliţiştilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!